Συστροφή στομάχου

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια επεμβαση?
Σε εναν υπερηχο που εγινε πριν λιγες μερες στη Μοκα, ειδαμε οτι το στομαχι της ειναι πιο χαλαρο απο το συνηθισμενο, αρα ειναι περισσοτερο επιρρεπης σε συστροφη απο αλλα σκυλια.
Αμαν με τους υπερηχους εσυ:p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια επεμβαση?
Σε εναν υπερηχο που εγινε πριν λιγες μερες στη Μοκα, ειδαμε οτι το στομαχι της ειναι πιο χαλαρο απο το συνηθισμενο, αρα ειναι περισσοτερο επιρρεπης σε συστροφη απο αλλα σκυλια.
Κι εμένα με ενδιαφέρει. Θα ρωτήσω τον εκτροφέα του Έλβις αν έχουν πάθει οι δικοί του γονείς γιατί έχει βρεθεί κληρονομικότητα και σε αυτό, εάν ναι τότε η επέμβαση αυτή ενδύκνειται από ότι διάβασα!
Τώρα για τον Τζιμάκο δεν έχω ιδέα αν κινδυνεύει από κάτι τέτοιο. Αλλά και μένα θα με ενδιέφερε και το κόστος αν μπορεί να μας γράψει το μέλος.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Κι εμένα με ενδιαφέρει. Θα ρωτήσω τον εκτροφέα του Έλβις αν έχουν πάθει οι δικοί του γονείς γιατί έχει βρεθεί κληρονομικότητα και σε αυτό, εάν ναι τότε η επέμβαση αυτή ενδύκνειται από ότι διάβασα!
Τώρα για τον Τζιμάκο δεν έχω ιδέα αν κινδυνεύει από κάτι τέτοιο. Αλλά και μένα θα με ενδιέφερε και το κόστος αν μπορεί να μας γράψει το μέλος.
l.Kyveli φανταζομαι οτι και με υπερηχο στον Τζιμακο, οπως το ειδαμε εμεις θα το δειτε κι εσεις.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Κι εμένα με ενδιαφέρει να μάθω, ενημερωτικά. Είναι και ο δικός μου μπούφος φαγανός...
Τελικά για το ύψος του μπωλ καταλήξαμε? Πρέπει να είναι ψηλά ή χαμηλά?

(να και κάτι ακόμα να ανησυχώ)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Κι εμένα με ενδιαφέρει να μάθω, ενημερωτικά. Είναι και ο δικός μου μπούφος φαγανός...
Τελικά για το ύψος του μπωλ καταλήξαμε? Πρέπει να είναι ψηλά ή χαμηλά?

(να και κάτι ακόμα να ανησυχώ)
Xαμηλά λένει οι πιο πρόσφατες έρευνες.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ευχαριστώ. Είχα διαβάσει για το ψηλό μπωλ και ήθελα να του πάρω με βάσεις, απ'ότι φαίνεται άκυρο.
Υπάρχει κάποιος μπούσουλας να καταλάβουμε κατά πόσο τρώει γρήγορα ή αργά ο σκύλος μας? (δεν είχα σκύλο στο παρελθόν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης)
Του έδινα ένα γεύμα, θα του το κάνω πάλι δύο μου φαίνεται...

Κάτι ακόμα, όταν λέμε άσκηση, εννοούμε και την απλή βόλτα, σκέτο περπάτημα? Μετράει ακόμα και το χαζολαχάνιασμα στο σπίτι επειδή χοροπηδάει, ε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Oτιδήποτε άσκηση. Εγώ δεν τους πάω ούτε για περπάτημα μία ώρα πριν και μία ώρα μετά. Για τρέξιμο δε αφήνω πολύ παραπάνω ώρα.

Αν τρώει γρήγορα ο σκύλος σου το καταλαβαίνεις. Χρονομέτρησε από την ώρα που του βάζεις το φαγητό μέχρι την ώρα που τελειώνει. Ο δικός μου κάνει γύρω στα 5 δευτερόλεπτα :/

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Χαχα, ναι, το έχω διαβάσει και αλλού! :rolleyes:
Μπορώ να υπολογίσω πόση ώρα τρώει, αυτό που ρωτάω είναι πόση είναι η φυσιολογική ώρα.
Προφανώς τα 5" είναι πολύ γρήγορα :p
Ο δικός μου πρέπει να κάνει κάπου μισό λεπτό, περίπου μισό κιλό ξηρά. Θα τον χρονομετρήσω αύριο :rolleyes:

Οχι, ο σκύλος βασικά δεν μασάει
Αυτό ισχύει?!
Γιατί εγώ ακούω κράτσα κρούτσα γκρουκ γκρουκ χλουπ χλουπ! :?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Εσένα Δάφνη νομίζω σε φυσιολογικό χρόνο τα καταπίνει. Εμένα καταπίνει και πολύ αέρα και συχνά κάνει εμετούς. Ο τζιμάκος τρώει αργά και ποτέ δεν έχει βγάλει την τροφή του.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Θα του το μοιράσω, πάντως, σε 2 γεύματα, να είμαι λίγο πιο ήσυχη.
Και αυτό για το νερό δεν το ήξερα, θα το ελέγχω και το νερό του παραπάνω.

Εσάς δεν έπιασε κανένα από τα κόλπα που αναφέρουν στις προηγούμενες σελίδες?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το καλοκαιρι ειχε ερθει μια φιλη μου απο γερμανια, που εχει εναν γερμανικο μολοσσο.
Ιδια δουλευει σε μεγαλη κτηνιατρικη κλινικη στο Αμβουργο.
Τα θεματα συζητητησης μας βεβαια ηταν αποκλειστηκα περι σκυλων- και ετσι φτασαμε και στην συστροφη στομαχου. Εκεινη μου ελεγε,οτι ο μεγαλητερος φορος της, οταν γυρναει σπιτι και ο σκυλος δεν ειναι στην πορτα, να τον βρει καπου τουμπανισμενο με συστροφη!
Και ετσι ηρθε και το θεμα της γαστροπηξιας.
Που ελεγε, οτι το εκαναν και στην γερμανια στην κλινηκη που δουλευει κατα κορον, αλλα το σταματησαν, οταν μερικα σκυλια παρολα αυτα ηταν να παθουν συστροφη, παραφουσκοσε το στομαχι τους και επειδη ηταν ραμμενο το τοιχομα, να κοβονται ολα εσωτερικα και να γινεται ενα μακελιο= και κανενας σκυλος δεν σωθηκε!

Ξερει κανεις για αυτο?

Ερευνες φανταζομαι οτι δεν υπαρχουν? Γιατι ετσι και αλλιως δεν παθαινουν ολοι οι σκυλοι συστροφη στομαχου- αλλα ποσα απο αυτα που παθαινουν εχουν κανει γαστροπηξια? Και ποσα απο αυτα που εκαναν γαστροπηξια δεν θα παθαιναν και συστροφη χωρις αυτην??
Πολλες ερωτησεις που μαλλον δεν γινεται να απαντηθουν?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Δεν θα είναι πανάκεια, θα έχει τα ρίσκα της. Το θέμα είναι αν όντως έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο στην κλινική που εργάζεται η φίλη σου μήπως αντί για καλό τελικά κάνεις κακό; Tι να πω έψαξα λίγο αλλά δύσκολο να βρεις σοβαρή πηγή.
Αυτό που βρήκα όμως είναι ότι την συστροφή την παθαίνεις από commercial foods. Και όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό, οι γνωστές ξηρές τροφές. Θα μου πεις μα την παθαίνουν και από νερό, και ξέρω σκύλο που τελικά σώθηκε και την έπαθε πίνοντας νερό. Ναι, αλλά τα σκυλιά που τρώνει κανονικό φαγητό πίνουν νερό πολύ πιο φυσιολογικά και σε ποσότητες και σε ένταση από αυτά που τρώνε ξηρά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το θέμα είναι αν όντως έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο στην κλινική που εργάζεται η φίλη σου μήπως αντί για καλό τελικά κάνεις κακό;
Ναι, και για αυτο σταματησαν να συστηνουν την προληπτικη γαστροπηξια και δεν την εφαρμοζουν πια, παρα μονο σε πολυ ειδικες περιπτοσεις.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.095
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Που ελεγε, οτι το εκαναν και στην γερμανια στην κλινηκη που δουλευει κατα κορον, αλλα το σταματησαν, οταν μερικα σκυλια παρολα αυτα ηταν να παθουν συστροφη, παραφουσκοσε το στομαχι τους και επειδη ηταν ραμμενο το τοιχομα, να κοβονται ολα εσωτερικα και να γινεται ενα μακελιο= και κανενας σκυλος δεν σωθηκε!

Ξερει κανεις για αυτο?
Το έχω ακούσει αυτό. Προσωπικά, δεν θα έκανα επέμβαση στον σκύλο μου εκτός αν πάθαινε 1 φορά συστροφή (και σωνόταν εννοείται). Επίσης Μυρτώ τα Λάμπραντορ δεν είναι ανάμεσα στις ράτσες υψηλού κινδύνου για συστροφή στομάχου. Don't fix it if it ain't broken.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Το έχω ακούσει αυτό. Προσωπικά, δεν θα έκανα επέμβαση στον σκύλο μου εκτός αν πάθαινε 1 φορά συστροφή (και σωνόταν εννοείται). Επίσης Μυρτώ τα Λάμπραντορ δεν είναι ανάμεσα στις ράτσες υψηλού κινδύνου για συστροφή στομάχου. Don't fix it if it ain't broken.
Ναι αλλά ο δικός μου είναι πολύ γομαρένιο λαμπ με βαθύ στήθος. Αλλά κι εγώ δεν θα έκανα κάτι προληπτικά ειιδικά αν είναι αμφιλεγόμενο.

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Παιδια το οτι δεν πρεπει να πινουν νερο καμια ωρα πριν και μετα το φαι, ισχυει και για τα κουταβια(το δικο μου 2 μηνων ειναι)?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Παιδια το οτι δεν πρεπει να πινουν νερο καμια ωρα πριν και μετα το φαι, ισχυει και για τα κουταβια(το δικο μου 2 μηνων ειναι)?
Δεν ισχύει ούτε για κουτάβια ούτε για ενήλικα σκυλιά.
Καλό θα ήταν να μην πίνουν πολύ νερό μετά από έντονη άσκηση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini