Συστροφή στομάχου

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μα,αυτο δε γίνεται με το νερό;Λίγα σκυλιά σκύβουν να πιουν από λιμνούλα που έχει γίνει από τη βροχή;Με τη λιχουδόμπαλα είναι χειρότερο,γιατί του αναπτύσσει κινητικότητα για να βγει ή λιχουδιά,ξυπναέι το ένστκτο του κυνηγου.
Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από το τι τα αφήνουμε εμείς να κάνουν κ τους μένει ότι δν διορθώνουμε. Οταν πρωτοάρχισε να μένει μόνη της η δική μου, έκρυβα μέσα στο σπίτι λιχουδιές για να τις βρει κ να έχει κτ να κάνει. Δν έψαξε ποτέ έξω για φαγητό, δν μετέφερε τέτοιες συμπεριφορές παντού... Κατά κάποιο τρόπο ξέρει ότι έξω είναι αλλιώς.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από το τι τα αφήνουμε εμείς να κάνουν κ τους μένει ότι δν διορθώνουμε. Οταν πρωτοάρχισε να μένει μόνη της η δική μου, έκρυβα μέσα στο σπίτι λιχουδιές για να τις βρει κ να έχει κτ να κάνει. Δν έψαξε ποτέ έξω για φαγητό, δν μετέφερε τέτοιες συμπεριφορές παντού... Κατά κάποιο τρόπο ξέρει ότι έξω είναι αλλιώς.
Δεν είναι έτσι δυστυχώς. Αν το σκυλί είναι λαίμαργο, και δη ηλεκτρική σκούπα όπως ο δικός μου θα φάει και απ'έξω οσο και να προσπαθείς να τον μάθεις το αντίθετο.
Όσο για την συστροφή. Μπορεί να με πείτε παρανοική αλλά τώρα που μεγάλωσε δεν τον αφήνω να φάει ούτε να πιεί νερό μετά από έντονη δραστηριότητα. Νερό θα πιεί αφού ξελαχανιάσει εντελώς, φαγητό 2-3 ώρες μετά. Δυστυχώς όσα εμπόδια να βάλω στο πιάτο τρώει σαν γαργαντούας. Σε 3 δευτερόλεπτα έχει τελειώσει το φαγητό. Όταν ήταν μικρότερος προσπάθησα μια φορά να του βάλω το χέρι μου στο πιάτο του για να μάθει ότι θα πρέπει να το δέχεται και το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο..νόμιζε ότι θα του το πάρω και τα κατάπιε όλα σε 1 δευτερόλεπτο...Οπότε τώρα τον αφήνω μόνο του να τρώει για να μην στρεσάρεται. Σκέφτομαι ακόμη και την προληπτική εγχείρηση γιατί δεν έχω ξαναδεί σκύλο να τρώει τόσο γρήγορα τόσα χρόνια που έχω σκύλους.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Καπου ελεγαν οτι στα λαιμαργα σκυλια καλο ειναι να βαζουμε μια μπαλα στο μπωλ τους ,(να ειναι μικροτερη απο το μπωλ) και ετσι οσκυλος αναγκαζεται να τρωει την κροκετα γυρω απο αυτην .Ετσι ξεπερνα το θεμα της ταχυφαγειας τρωγοντας μονο οτι μπορει φαινεται κατω απο την μπαλα.
(ελπιζω να μην φαει και την μπαλα)!!!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
δεν έχω ξαναδεί σκύλο να τρώει τόσο γρήγορα τόσα χρόνια που έχω σκύλους.
Δεν εχεις δει τη Λαρα να τρωει. Απο αυτα που διαβαζω σιγουρα εχει και λιγο αιμα λαμπ. Ειναι απιστευτη. Αφου πολλες φορες αν η κροκετα δεν ειναι μεγαλη την κατεβαζει ολοκληρη. Για μαγειρευτο δεν το συζηταμε, απλα το παιρνει στο στομα και το εξαφανιζει χωρις να καταλαβεις τι εγινε γιατι δεν φαινεται καν η κινηση της καταποσης.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εγω πλεον δεν της αφηνω και παιχνιδια στο crate οταν φευγω γιατι τα τρωει...
Μονο το KONG, αλλα κι αυτο σε 10-15' το χει καταφερει (οχι να το φαει).

Επομενως το σκυλι καθεται στο crate 5 ωρες απο το πρωϊ και (ξανα)κοιμαται.
Της εχω βεβαια και μεσα ενα μεγαλο σκληρο κοκκαλο ασβεστιου να απασχολειται αλλα δεν το πολυαγγιζει.
Το αλλο που σκεφτομαι ειναι να της παρω 2-3 ΚΟΝG ακομη.

Καμια ιδεα για να μη βαριεται εκει μεσα;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ειμαστε λιγο off topic αλλα θα το σωσω. Τι ειναι το κοκκαλο απο στηθοπλευρα? Παθαινει συστροφη στομαχου απο αυτο? Μπορει να απασχολειται για ωρα? :)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δεν είναι έτσι δυστυχώς. Αν το σκυλί είναι λαίμαργο, και δη ηλεκτρική σκούπα όπως ο δικός μου θα φάει και απ'έξω οσο και να προσπαθείς να τον μάθεις το αντίθετο.
Όσο για την συστροφή. Μπορεί να με πείτε παρανοική αλλά τώρα που μεγάλωσε δεν τον αφήνω να φάει ούτε να πιεί νερό μετά από έντονη δραστηριότητα. Νερό θα πιεί αφού ξελαχανιάσει εντελώς, φαγητό 2-3 ώρες μετά. Δυστυχώς όσα εμπόδια να βάλω στο πιάτο τρώει σαν γαργαντούας. Σε 3 δευτερόλεπτα έχει τελειώσει το φαγητό. Όταν ήταν μικρότερος προσπάθησα μια φορά να του βάλω το χέρι μου στο πιάτο του για να μάθει ότι θα πρέπει να το δέχεται και το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο..νόμιζε ότι θα του το πάρω και τα κατάπιε όλα σε 1 δευτερόλεπτο...Οπότε τώρα τον αφήνω μόνο του να τρώει για να μην στρεσάρεται. Σκέφτομαι ακόμη και την προληπτική εγχείρηση γιατί δεν έχω ξαναδεί σκύλο να τρώει τόσο γρήγορα τόσα χρόνια που έχω σκύλους.
Kυβελη εχεις σκεφτει τετοια μπολ? Εχω δει σε κτηνιατρεια, σιγουρα θα εχει και σε πετ σοπς.

αυτη τη φωτο δεν την βαζω ολοκληρη γιατι ειναι μεγαλη..

συγνωμη για τις οφ τοπικ φωτογραφιες

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Νομιζω οτι αυτα τα μπολ δεν κανουν τιποτε σε λαιμαργο Λαμπραντορ...
Προσωπικα βαζω ενα αναποδογυριμενο μεγαλο τασακι πανω απο την τροφη (ετσι ωστε να καπακωσει αρκετη ποσοσοτητα απο κατω) και ενα μεγαλο βοτσαλο πιο διπλα. Ετσι κατι γινεται. Χρονομετρημενα κανει να φαει μ' αυτον τον τροπο περιπου 4-5 λεπτα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Νομιζω οτι αυτα τα μπολ δεν κανουν τιποτε σε λαιμαργο Λαμπραντορ...
Προσωπικα βαζω ενα αναποδογυριμενο μεγαλο τασακι πανω απο την τροφη (ετσι ωστε να καπακωσει αρκετη ποσοσοτητα απο κατω) και ενα μεγαλο βοτσαλο πιο διπλα. Ετσι κατι γινεται. Χρονομετρημενα κανει να φαει μ' αυτον τον τροπο περιπου 4-5 λεπτα.
Κατι παρομοιο γινεται και με την μπαλα.Απλα με την μπαλα κουνωντας την με την μουσουδα του τρωει αργα και γλιτωνεις την λαιμαργια τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Kυβελη εχεις σκεφτει τετοια μπολ? Εχω δει σε κτηνιατρεια, σιγουρα θα εχει και σε πετ σοπς.

αυτη τη φωτο δεν την βαζω ολοκληρη γιατι ειναι μεγαλη..

συγνωμη για τις οφ τοπικ φωτογραφιες
Τα έχω δει και σε κατάστημα και σκέφτομαι να του πάρω αλλά παιδιά είναι τραγικό το πρόβλημα του, δεν κάνω πλάκα, δεν πάει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι χόρτασε.Τέλος.είχα κι άλλα λαιμαργα σκυλιά..αυτό δεν υπάρχει. Όταν τρώει η Λούση και δει ότι δεν τον παρακολουθούμε τρέχει και γεμίζει με το στόμα του και τα μαγουλά του που είναι υπερμεγέθη με κροκέτες (τα χρησιμοποιεί ως αποθηκευτικό χώρο..) ώστε μόλις τον πιάσουμε στα πράσα και του πάρουμε το πιάτο να τα αδιάσει με την ησυχία του κάτω και να τα..καταπιεί!
Όποιος ξέρει από την κροκέτα της royal για labrador θα απορήσει πως της καταπίνει και δεν του φράζουν το λαρύγγι!!!

'Όμως σχετικά με την συστροφή έχω την εντύπωση από όλα όσα έχω διαβάσει, ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος όταν ο σκύλος τρέφεται με ξηρά. Δεν είναι επιβεβαιωμένη πληροφορία αυτό που σας λέω, δικό μου συμπέρασμα που όμως μου φαίνεται λογικό, καταπίνει περισσότερο αέρα από ότι αν έτρωγε μαγειρεμένο ή barf και επιπλέον έρχεται και γίνετιαι διπλάσια η ποσότητα μέσα στο στομάχι.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
'Όμως σχετικά με την συστροφή έχω την εντύπωση από όλα όσα έχω διαβάσει, ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος όταν ο σκύλος τρέφεται με ξηρά. Δεν είναι επιβεβαιωμένη πληροφορία αυτό που σας λέω, δικό μου συμπέρασμα που όμως μου φαίνεται λογικό, καταπίνει περισσότερο αέρα από ότι αν έτρωγε μαγειρεμένο ή barf και επιπλέον έρχεται και γίνετιαι διπλάσια η ποσότητα μέσα στο στομάχι.
Μπορεί να έχεις κ δίκιο. Γνώμη μου: Πρόσεξε λίγο το ποσοστό σιτηρών στην τροφή. Είναι δύσπεπτα κ κάνουν το στομάχι να δουλεύει εντατικότερα. Μπορεί να έχει κ αυτό σημασία...

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Δυστηχώς έχασα τον προηγούμενο μου ΓΠ (13 χρονών) απο στροφη στομάχου .....σου παίρνει λίγη ώρα να καταλάβεις τι γίνεται ....η κοιλιά πρήζεται και ο σκύλος ειναι ιδαίτερα ανύσηχος, και στεκεται περίεργα με το κεφάλι χαμηλά ....αν προσπαθήσει να κάνει και εμετό και δεν βγάλει τίποτα ( παρα μονο σάλια) τοτε ειναι σχεδόν σίγουρο οτι έχει μαλλον συμβει το κακό. Πρόλαβα και τον πήγα εγκαίρως στην κληνική ....αν και είχε ήδη καταπέσει ( δλδ δεν ήθελε πια να στεκεται ορθιος) - με ενημέρωσαν οτι η στροφή προκαλέι θέματα και με την κυκλοφορία του αίματος - του έκαναν απ ευθείας μια γρήγορη "θεραπεία" ( κατι φαρμακα) και σε λίγη ώρα χειρουργείο .....ηταν μεγάλος σε ηλικία και ο γιατρός μου είπε οτι 30% πιθανότητα να το ξεπεράσει .....ο λύκαρος παρα την ηλικία του την έβγαλε την εγχείρηση και ξύπνησε ....( ειχαμε επίσης προλάβει και δεν είχε νεκρώσει κάποιο κομμάτι απ το στομάχι του) ...ομως ο γιατρός μου είπε οτι τα επόμενα δυο με τέσσερα 24ωρα θα ήταν κρίσιμα μια που υπάρχουν επιπλοκές στην συγκεκριμένη εγχείρηση ( οι οποίες ειναι αρκετά τεχνικές και αφορούν στα επιμέρους προβλήματα που δημιουργεή η συγκεκριμένη κατάσταση της στροφής ).....δυστηχώς το δεύτερο 24ωρο ο Μάρκο έφυγε. Ειναι πολ΄΄υ άσχημο γιατί ο σκύλος φευγει πολύ γρήγορα και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά .....δεν το πιστευεις οτι εκεί που ειναι μια χαρα την άλλη μερα έχει φύγει.Οσο για την κατάσταση του σκύλου παρά την ηλικία του ήταν μια χαρά και παιχνιδιάρης και ζωηρός και υγειής ....θέλει πολύ προσοχή!!! Γνωρίζει κανείς τίποτε για την προληπτική επεμβάση....αν ειναι κάτι σχετικά απλό ( δεν ειναι δλδ κάτι που θα απαιτέι μεγάλη εγχείρηση και καταπόνηση στο σκύλο) ???

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γνωρίζει κανείς τίποτε για την προληπτική επεμβάση....αν ειναι κάτι σχετικά απλό ( δεν ειναι δλδ κάτι που θα απαιτέι μεγάλη εγχείρηση και καταπόνηση στο σκύλο) ???
O Μηχαλης Φλαρακος κανει γαστροπηξια με εντοσκοπιο, οπου κανει λιγες μικρες τομουλες, ισα να χωρανε τα εργαλεια/ενδοσκοπιο. Μου ειχε δειξει σχετικο DVD στο ιατρειο του και το εβρισκα πολυ ενδιαφερον.

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
O Μηχαλης Φλαρακος κανει γαστροπηξια με εντοσκοπιο, οπου κανει λιγες μικρες τομουλες, ισα να χωρανε τα εργαλεια/ενδοσκοπιο. Μου ειχε δειξει σχετικο DVD στο ιατρειο του και το εβρισκα πολυ ενδιαφερον.
Προληπτικη λαπαροσκοπικη γαστροπηξια. Όλη η διαδικασια γίνεται μέσα απο 2 τρύπες (μια των 5 χιλιοστων και μια μεγαλυτερη των 2 εκατοστών)
Το στομάχι ραβεται στην δεξια πλευρά του τοιχωματος με αποτελεσμα να μην μπορει να στριψει.
Ο σκύλος εχει μια φυσιολογικη ζωη εχοντας εξαλειψει πλεον τον κινδυνο της συστροφης στομαχους.

Με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω βιντεακι απο το χειρουργειο του σκύλου μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Προληπτικη λαπαροσκοπικη γαστροπηξια. Όλη η διαδικασια γίνεται μέσα απο 2 τρύπες (μια των 5 χιλιοστων και μια μεγαλυτερη των 2 εκατοστών)
Το στομάχι ραβεται στην δεξια πλευρά του τοιχωματος με αποτελεσμα να μην μπορει να στριψει.
Ο σκύλος εχει μια φυσιολογικη ζωη εχοντας εξαλειψει πλεον τον κινδυνο της συστροφης στομαχους.

Με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω βιντεακι απο το χειρουργειο του σκύλου μου.
Aνέβασε το σε παρακαλώ όταν ευκαιρείς, είναι πολύ ενδιαφέρον και ακούγεται απλή επέμβαση.

Στον Φλαράκο την κάνατε; Σε τι ηλικία ήταν ο σκύλος σου;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια επεμβαση?
Σε εναν υπερηχο που εγινε πριν λιγες μερες στη Μοκα, ειδαμε οτι το στομαχι της ειναι πιο χαλαρο απο το συνηθισμενο, αρα ειναι περισσοτερο επιρρεπης σε συστροφη απο αλλα σκυλια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini