Τη ματιασα

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ααα τωρα το ειδα περαστικα
και περιμενουμε ευχαριστα νεα
οσο για τον μαραγκο καλως ειναι
εκει τον παω και εγω
αλλα δεν μιλαει πολυ
παντως οταν δεν εχει κοσμο(σπανια)
ειναι αλλος ανθρωπος

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Λοιπον το σκυλακι ειναι μια χαρα πλεον...το ξεπερασε εντελως.

Η ενεση και η ξεκουραση εκαναν δουλεια :)

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
:(

Πηγαμε βολτα χθες ...ολα μια χαρα και τα δυο σκυλια.Η Tiny παει βολτα μονο με λουρι και δεν ετρεξε/χτυπησε ....

Γυρνωντας , η Tiny ανεβηκε στον καναπε ...δεν ξανακατεβηκε εκτοτε μονη της:(

Βγηκα στον κηπο και δεν ακολουθησε ...κατι αδιανοητο για αυτην.Τη σηκωσα , την αφησα στο χωμα.Παρουσιαζει εντονη χολωτητα σε ολο το πισω συστημα...απο οσο μπορεσα να διακρινω ή να εξετασω , δεν φαινεται τραυματισμος σε καποιο συγκεκριμμενο μελος των πισω ποδιων.Το σκυλακι ειναι ηρεμο γενικα και δεν δειχνει σημαδια πονου ακομα και σε μαλαξεις/εκτασεις των πισω ποδιων.Σημερα το πρωι , τα ιδια ...σαν να παραλυουν τα πισω της ποδια:(
Σήμερα η μικρή μου ξύπνησε σ'αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Απλά δε μπορούσε να σηκωθεί από το μαξιλάρι της. Την έβγαλα στην αυλή αγκαλιά και μετά σιγά σιγά περπατήσαμε ενα-δυο τετράγωνα για την ανάγκη της και πίσω.

Η εικόνα της είναι ακριβώς αυτή:
...και στεκεται και προχωραει αλλα σαν υπερηλικος σκυλος με αρθριτικα.Λες και καθε πισω ποδι ζυγιζει 10 κιλα και ζοριζεται να τα σηκωσει.Σημερα το πρωι , τη σηκωσα και την εβγαλα στον κηπο ...περπατησε μερικα μετρα , κατουρησε και μετα στεκοταν ακινητη.
Επίσης ζορίζεται πολύ για να σηκωθεί αν είναι ξαπλωμένη και επίσης ζορίζεται για να κάτσει.

Την πήγα στο γιατρό, της έκανε αυτά που περιγράφει ο Tricky, δηλ. τη σήκωσε, την έστριψε κλπ, της έδωσε ενέσιμο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες και μία αντιβίωση ευρέου φάσματος γιατί μία γενική αίματος που της έκανε στο ιατρείο έδειξε ανεβασμένα λευκά (όχι πάνω από τα όρια αλλά στις ανώτατες φ.τ.). Να αναφέρω ότι από χθες το απόγευμα έκανε διάρροια, ο γιατρός δεν έδειξε ν'ανησυχεί πάντως γι'αυτό από τη στιγμή μάλιστα που τρώει κανονικά.

Μου έδωσε επίσης μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη σε χάπια για τις επόμενες πέντε ημέρες από αύριο συν αντιβίωση.

Ήθελα να ρωτήσω τον Tricky αν στη δική του περίπτωση ο γιατρός έκανε αναφορά σε προβολή μεσοσπονδύλιου δίσκου γιατί εμένα αυτό μου είπε και δεν κρύβω ότι έχω ανησυχήσει πάρα πολύ, παρόλο που προσπάθησε να με καθυσηχάσει......

Α, εννοείται απόλυτη ακινησία για δυο τρεις μέρες, αν και μου είπε ότι με την ένεση θα δείξει βελτίωση ακόμα και από σήμερα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Tι θα γίνει ρε παιδια...
Πολύ γκαντεμιά τις τελευταίες μέρες.....:(

Περαστικά της!:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ήθελα να ρωτήσω τον Tricky αν στη δική του περίπτωση ο γιατρός έκανε αναφορά σε προβολή μεσοσπονδύλιου δίσκου γιατί εμένα αυτό μου είπε και δεν κρύβω ότι έχω ανησυχήσει πάρα πολύ, παρόλο που προσπάθησε να με καθυσηχάσει......
Στη δικη μου περιπτωση , ο κτηνιατρος εξαρχης απεκλεισε την περιπτωση σκελετικης κακωσης και το απεδωσε σε νευρο (σαν νευροκαβαλικευμα ενα πραγμα - δεν ξερω αν το παθαινουν οι σκυλοι).Το συμπερασμα του βγηκε καθαρα απο τις κινησεις που της εκανε και οχι απο ακτινογραφιες κλπ (οι οποιες μου ειπε πως δεν χρειαζεται να γινουν).

Παντως ηταν καποιο κεντρικο νευρο (σχετικο με το δισκο,δεν ξερω/δεν μαθαμε τελικα αφου σε τρεις μερες ηταν περδικι).

Ευχομαι περαστικα ...:) Πληρη ακινησια εχω μονο να προτεινω (εγω ηταν το μονο που εκανα ουσιαστικα)

ΥΓ

Κοπριτη , παλι απο το παραθυρο βγαινει :D

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ευχαριστώ παιδιά, ελπίζω να είναι περαστικά γιατί βλέπω πολύ ζόρι μπροστά.

Κάτι άρχισε να μου λέει απ'έξω απ'έξω ότι γενικά πλέον (και όχι μόνο τον πρώτο καιρό) θα πρέπει να προσέχουμε να μην ανεβαίνει σκαλιά, να μην επιταχύνει απότομα όταν τρέχει, να μη σηκώνεται στα δυο πόδια, για άλματα ούτε λόγος!

Απ' όλα τα σκυλιά του κόσμου η Ρούμπι που δεν βάζει κώλο κάτω, που τέτοια ενέργεια δεν τη φαντάζεστε.....:(:(

Tricky η προβολή μεσοσπονδύλιου δίσκου και σε προχωρημένη κατάσταση η ρήξη του (μακριά από μας) νευρολογικό πρόβλημα είναι.

Ακτίνες κι εμένα μου είπε ότι δεν χρειάζονται βάσει της γενικότερης εικόνας της (πατάει τα πόδια της, περπατάει έστω και αργά, έχει αντανακλαστικά)

ΥΓ: Την έβγαλα πριν λίγο στην αυλή για την ανάγκη της, δείχνει πολύ καλύτερα από το πρωί, όπως μου είπε και ο γιατρός ότι θα γίνει εξαιτίας της ένεσης.

Τι να πω, περιμένω......

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Tricky η προβολή μεσοσπονδύλιου δίσκου και σε προχωρημένη κατάσταση η ρήξη του (μακριά από μας) νευρολογικό πρόβλημα είναι.
Εννοουσα πως δεν ειναι σπασιμο , ραγισμα κλπ

Τι να πω , ο κτηνιατρος που εξετασε τη δικια μου ηταν γενικα καθησυχαστικος ... μονο την ενεση που της εκανε και ξεκουραση ζητησε (ουτε καν παυσιπονα για το σπιτι δεν μου εγραψε).

Αφοτου το ξεπερασε , ειναι παλι οπως πριν (σαλτα , τρεξιμο και λοιπα) ...αν ξαναπαθει το ιδιο , τοτε θα αγχωθω :-|:)

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Και ο δικός μου καθησυχαστικός ήταν, ανησύχησα πολύ όμως όταν μου είπε ότι δεν πρέπει να είναι όπως πριν, δηλαδή τρέξιμο, σάλτα κλπ γιατί μπορεί να το ξαναπάθει οποτεδήποτε και τότε μπορεί να μην είναι τόσο απλό..... :(:(:(

Τι να πω, αν δε σκάσω σήμερα.....

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
.... ότι δεν πρέπει να είναι όπως πριν, δηλαδή τρέξιμο, σάλτα κλπ γιατί μπορεί να το ξαναπάθει οποτεδήποτε και τότε μπορεί να μην είναι τόσο απλό..... :(:(:(

Τι να πω, αν δε σκάσω σήμερα.....
Αντε τωρα να σκασεις και εμενα :(:)

Να σου πω την αληθεια , δεν μπορω να σκεφτω πως θα μπορουσα να περιορισω την Tiny (να μην τρεχει/πηδαει) ...ειναι 2 ετων.Να μην τη βγαζω στον κηπο ? Να μενει σε κλουβι ? Σημερα λογω καιρου την πηγα μικρη βολτα και δεν την αφησα καθολου στον κηπο...ε, εχει αρχισει τα σαλτα απο καναπε σε καναπε μεσα στο σπιτι.Πως να φρεναρεις ενα σκυλο που δεν ποναει ? :-|

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
.ε, εχει αρχισει τα σαλτα απο καναπε σε καναπε μεσα στο σπιτι.
Δεν πειράζει!!! Χαλάλι της! (ελπίζω να μη σου διαλύσει το σπίτι.... :D ). Φτου της φτού της. Χαίρομαι που πηδάει και πάλι απο τα παράθυρα. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr