Πηγαμε βολτα χθες ...ολα μια χαρα και τα δυο σκυλια.Η Tiny παει βολτα μονο με λουρι και δεν ετρεξε/χτυπησε ....
Γυρνωντας , η Tiny ανεβηκε στον καναπε ...δεν ξανακατεβηκε εκτοτε μονη της
Βγηκα στον κηπο και δεν ακολουθησε ...κατι αδιανοητο για αυτην.Τη σηκωσα , την αφησα στο χωμα.Παρουσιαζει εντονη χολωτητα σε ολο το πισω συστημα...απο οσο μπορεσα να διακρινω ή να εξετασω , δεν φαινεται τραυματισμος σε καποιο συγκεκριμμενο μελος των πισω ποδιων.Το σκυλακι ειναι ηρεμο γενικα και δεν δειχνει σημαδια πονου ακομα και σε μαλαξεις/εκτασεις των πισω ποδιων.Σημερα το πρωι , τα ιδια ...σαν να παραλυουν τα πισω της ποδια
Σήμερα η μικρή μου ξύπνησε σ'αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Απλά δε μπορούσε να σηκωθεί από το μαξιλάρι της. Την έβγαλα στην αυλή αγκαλιά και μετά σιγά σιγά περπατήσαμε ενα-δυο τετράγωνα για την ανάγκη της και πίσω.
Η εικόνα της είναι ακριβώς αυτή:
...και στεκεται και προχωραει αλλα σαν υπερηλικος σκυλος με αρθριτικα.Λες και καθε πισω ποδι ζυγιζει 10 κιλα και ζοριζεται να τα σηκωσει.Σημερα το πρωι , τη σηκωσα και την εβγαλα στον κηπο ...περπατησε μερικα μετρα , κατουρησε και μετα στεκοταν ακινητη.
Επίσης ζορίζεται πολύ για να σηκωθεί αν είναι ξαπλωμένη και επίσης ζορίζεται για να κάτσει.
Την πήγα στο γιατρό, της έκανε αυτά που περιγράφει ο Tricky, δηλ. τη σήκωσε, την έστριψε κλπ, της έδωσε ενέσιμο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες και μία αντιβίωση ευρέου φάσματος γιατί μία γενική αίματος που της έκανε στο ιατρείο έδειξε ανεβασμένα λευκά (όχι πάνω από τα όρια αλλά στις ανώτατες φ.τ.). Να αναφέρω ότι από χθες το απόγευμα έκανε διάρροια, ο γιατρός δεν έδειξε ν'ανησυχεί πάντως γι'αυτό από τη στιγμή μάλιστα που τρώει κανονικά.
Μου έδωσε επίσης μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη σε χάπια για τις επόμενες πέντε ημέρες από αύριο συν αντιβίωση.
Ήθελα να ρωτήσω τον Tricky αν στη δική του περίπτωση ο γιατρός έκανε αναφορά σε προβολή μεσοσπονδύλιου δίσκου γιατί εμένα αυτό μου είπε και δεν κρύβω ότι έχω ανησυχήσει πάρα πολύ, παρόλο που προσπάθησε να με καθυσηχάσει......
Α, εννοείται απόλυτη ακινησία για δυο τρεις μέρες, αν και μου είπε ότι με την ένεση θα δείξει βελτίωση ακόμα και από σήμερα.