Τη ματιασα

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
:(

Πηγαμε βολτα χθες ...ολα μια χαρα και τα δυο σκυλια.Η Tiny παει βολτα μονο με λουρι και δεν ετρεξε/χτυπησε ....

Γυρνωντας , η Tiny ανεβηκε στον καναπε ...δεν ξανακατεβηκε εκτοτε μονη της:(

Βγηκα στον κηπο και δεν ακολουθησε ...κατι αδιανοητο για αυτην.Τη σηκωσα , την αφησα στο χωμα.Παρουσιαζει εντονη χολωτητα σε ολο το πισω συστημα...απο οσο μπορεσα να διακρινω ή να εξετασω , δεν φαινεται τραυματισμος σε καποιο συγκεκριμμενο μελος των πισω ποδιων.Το σκυλακι ειναι ηρεμο γενικα και δεν δειχνει σημαδια πονου ακομα και σε μαλαξεις/εκτασεις των πισω ποδιων.Σημερα το πρωι , τα ιδια ...σαν να παραλυουν τα πισω της ποδια:( . Το σκυλι ειναι αρνητικο σε ερλιχια/καλαζαρ (εξετασεις εγιναν πριν 20 ημερες)

Σε 10 λεπτα θα παμε σε κτηνιατρο ...ελπιζω να μην εχει κατι σοβαρο το κακομοιρο το κοριτσι :(

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
11:30 πηγε το ραντεβου στο κτηνιατρο (εχει περιστατικο)...δεν θα φυγω απο εκει αν δεν μαθω τι εχει.

Σπαω το κεφαλι μου να δω τι μπορει να επαθε ...αν χτυπησε δηλαδη.

Χθες το πρωι μια χαρα κατσικακι ηταν.Αφησα τα σκυλια γυρω στις 11:00 στο πισω μερος του κηπου και πηγα για δουλειες ...γυρισα το μεσημερι και ηταν μια χαρα.Κοιμηθηκαμε και οι τρεις στο σαλονι , ξυπνησα και πηγαμε αμεσως βολτα ...παλι μια χαρα (αν κουτσαινε στη βολτα θα το εβλεπα 100% αφου μονο αυτη κραταω - ο Boogie παει ελευθερος) . Εφοσον κοιμηθηκε (=κρυωσε) πριν τη βολτα , δεν θα ειχε ''βγαλει'' καποιο πρωινο τραυμα που δεν ειδα πριν ξεκινησουμε για βολτα ?

Αν ειναι σοβαρος τραυματισμος , φοβαμαι πραγματικα οτι προκληθηκε απο τον χοντρο (αθελα του βεβαια) :(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Ά ρε γαμώτο....Tricky λυπάμαι πάρα πολύ, ελπίζω πραγματικά να είναι κάτι που να αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα!:(:(:(:(

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ευχομαι να πανε ολα καλα. Υπαρχει περιπτωση να μυρισε/εφαγε κατι χωρις να το προσεξες?
Ναι , υπαρχει τετοια περιπτωση:( Λες να ειναι κατι τετοιο ?

Παντως το βραδυ , απο το χερι μου , εφαγε κοτοπουλο και ειχε ορεξη.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
έχει ακούσια αντίδραση στα πίσω πόδια?
Ναι ...και στεκεται και προχωραει αλλα σαν υπερηλικος σκυλος με αρθριτικα.Λες και καθε πισω ποδι ζυγιζει 10 κιλα και ζοριζεται να τα σηκωσει.Σημερα το πρωι , τη σηκωσα και την εβγαλα στον κηπο ...περπατησε μερικα μετρα , κατουρησε και μετα στεκοταν ακινητη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλημερα!

Την πηγες στο γιατρο η θα την πας??

Να εφαγε κατι και να την πειραξε δεν νομιζω γιατι δεν θα ειχε ορεξη να φαει κοτοπουλο.

Εμενα μου φαινεται για κατι νευρολογικο, μηπως εχει δυσπλασια???

Τι να πω, περιμενω και εγω νεα σας, μολις εχεις ενημερωσε μας!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καλημερα!

Την πηγες στο γιατρο η θα την πας??

Να εφαγε κατι και να την πειραξε δεν νομιζω γιατι δεν θα ειχε ορεξη να φαει κοτοπουλο.

Εμενα μου φαινεται για κατι νευρολογικο, μηπως εχει δυσπλασια???

Τι να πω, περιμενω και εγω νεα σας, μολις εχεις ενημερωσε μας!
:confused: νευρολογικο ή δυσπλασια;

....εξετασεις, αναιμια; κατι;

περαστικα ευχομαι............

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι ...και στεκεται και προχωραει αλλα σαν υπερηλικος σκυλος με αρθριτικα.Λες και καθε πισω ποδι ζυγιζει 10 κιλα και ζοριζεται να τα σηκωσει.Σημερα το πρωι , τη σηκωσα και την εβγαλα στον κηπο ...περπατησε μερικα μετρα , κατουρησε και μετα στεκοταν ακινητη.
Πολύ περίεργο!!! Ευχομαι να βρεθεί γρήγορα η αιτία!!! (σε κάτι τετοια περιστατικά τεστάρει κανείς πόσο καλός είναι ο κτηνίατρος του).

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Θα μου πεις ειναι και 2 χρονων δεν θα ειχε ξαναπαρουσιασει προβλημα δυσπλασιας??? Συμφωνω μαζι σου! Γιατρος δεν ειμαι βεβαια, εικασιες κανω.

Απλα θυμαμαι ενα αδεσποτακι που εχω οταν ξαφνικα επαθε κριση δυσπλασιας δεν μπορουσε να κουνηθει καθολου. Σηκωτο τον πηγα στον γιατρο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν ειναι σοβαρος τραυματισμος , φοβαμαι πραγματικα οτι προκληθηκε απο τον χοντρο (αθελα του βεβαια) :(
Οχι ρε συ, δεν παίζει αυτό το σενάριο..... αυτή είναι κατσίκι, σιγά που θα κάτσει να την τραυματίσει ο χοντρός..... και τέλος πάντων το πολύ πολύ να την καταπλάκωσε σε κάποια φάση, αλλά δεν έξηγουνται αυτά τα συμπτωματα με τραυματισμό..... καταρχήν θα έκλαιγε, θα πονούσε..... εδω μιλάμε για κάτι απότομο, οργανικό.

Τείνω κι εγώ προς την κατεύθυνση του να έφαγε κάτι. Υπάρχουν δηλητήρια που δε δρουν αμέσως, όπως πχ τα ποντικοφάρμακα. Παιζει τέτοιο σενάριο (επίτηδες ή κατα λάθος?)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κρίμα....:(
Περαστικό να είναι!

Από πότε έχει να ενεργηθεί η κοπελιά;

Αν τα συμπτώματα πάντως εστιάζονται στα πίσω άκρα για μένα μάλλον απομακρύνεται η πιθανότητα να είναι κάτι που έφαγε...

Περιμένουμε τις εξελίξεις!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πηγαμε στον κτηνιατρο ...παλι ενιωσα σαν αγχωμενος μπαμπας στο μαιευτηριο:D:-|.

Το σκυλακι , κατα τον κτηνιατρο , εχει υποστει καποιου ειδους κακωση στο δισκο ...ειναι κεντρικο το προβλημα δηλαδη και οχι σε καποιο ποδι συγκεκριμμενα.Επισης ειναι νευρολογικο και οχι σκελετικο.

Τεσπα , ζητησα ακτινογραφιες αλλα ο γιατρος επεμενε πως δεν χρειαζονται (τουλαχιστον ακομα) αφου δεν θα δειξουν τιποτε ...τις εκανε εκτασεις , εστριψε τα ποδια/λεκανη προς ολες τις κατευθυνσεις , τη σηκωσε στον αερα και την κατεβαζε αργα ωστε να πατησει στο τραπεζι με τα πισω ποδια, τη σηκωσε στα δυο ποδια.Ολα ,ειπε, ειναι οκ.Αν υπηρχε σκελετικο προβλημα, σε καποια απο τις παραπανω μανουβρες , θα πονουσε και θα το εδειχνε.

Τις εκανε μια ενεση Rymadyl , συνεστησε απολυτη ξεκουραση μεχρι τη Δευτερα και θα ξαναμιλησουμε.

Η αιτια μπορει να ειναι καποια αποτομη αλλαγη πορειας.

Γενικα , γυρισα πιο ηρεμος αλλα αν δεν δω το κατσικακι μου να βγαινει απο το παραθυρο και παλι , δεν θα ησυχασω :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini