Τι θα γινει με τους ψιλλους????

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.092
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βαλαμε αμπουλα frontline χθες. Ποσο να περιμενω για να βαλω advantix; Αν πρεπει να περιμενω, να ψεκασω;
Καμια δεκαριά μέρες.
Το σπίτι να αρχίσεις να το ψεκάζεις, ναι, μια φορά την εβδομάδα, επί 3 εβδομάδες, έτσι μου είπε εμένα η κτηνίατρος και τώρα όλα καλά. Ψέκασε καλά χαλιά, ντιβάνια, το κρεβατάκι του σκύλου (αν έχει), τις γονίες...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
advantix βρίσκεις εύκολα σε πολλά πετσοπ.
Γιατί δεν ρωτάς τον κτηνίατρό?
Για ποια απο ολες τις ερωτησεις μου το λες αυτο;
Τον εχω ξαναρωτησει, αμπουλα μου ειπε, και τα υπολοιπα περι ανθεκτικοτητας που ειπαμε νωριτερα... Τωρα ακολουθησα την πεπατημενη, και εσκασε η αλλαγη του χρονου, απο βδομαδα εχουμε και εμβολιο οποτε θα του τα πω απο κοντα αναλυτικα, να μου πει τη γνωμη του.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καμια δεκαριά μέρες.
Το σπίτι να αρχίσεις να το ψεκάζεις, ναι, μια φορά την εβδομάδα, επί 3 εβδομάδες, έτσι μου είπε εμένα η κτηνίατρος και τώρα όλα καλά. Ψέκασε καλά χαλιά, ντιβάνια, το κρεβατάκι του σκύλου (αν έχει), τις γονίες...
Να ψεκασω με frontline ή με κατι αλλο; Baygon και τετοια πραματα, δεν υπαρχει περιπτωση...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ κανα δεκαήμερο θα περίμενα μέχρι να βάλω δεύτερη αμπούλα..... εξάλου υποτίθεται οτι advantix πρεπει να βάζεις κάθε δυο βδομάδες για να καλύπτεις τη σκνίπα.... (δεν το κάνω..... το θεωρώ υπερβολικο, αλλά για μια φορά δεν νομίζω οτι παθαίνει τίποτα ο σκύλος)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Για τους ψύλλους έχω διαβάσει πως μπορείς να λούσεις πολύ καλά τον σκύλο με χυμό λεμονιού και αυτοί διαλύονται λόγω οξύτητας..

Τώρα αν μπορεί να δημιουργήσει κάποιον ερεθισμό δεν ξέρω!
Καταρχην θα χρειαστει να στιψω μια σακουλα λεμονια, και μετα δεν νομιζω να μου ξαναμιλησει η Amirah.... :D:D:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.092
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να ψεκασω με frontline ή με κατι αλλο; Baygon και τετοια πραματα, δεν υπαρχει περιπτωση...
Αν θυμηθώ πώς το λέγανε το φάρμακο με το οποίο είχα ψεκάσει εγώ, θα το γράψω. Αν δεν τα καταφέρω μέχρι να πας στον κτηνίατρο, ρώτα τον.

Υπάρχει frontline σε σπρέι στην Ελλάδα; Εδώ μόνο αμπούλες πουλάνε...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αν θυμηθώ πώς το λέγανε το φάρμακο με το οποίο είχα ψεκάσει εγώ, θα το γράψω. Αν δεν τα καταφέρω μέχρι να πας στον κτηνίατρο, ρώτα τον.

Υπάρχει frontline σε σπρέι στην Ελλάδα; Εδώ μόνο αμπούλες πουλάνε...
Ευχομαι να υπαρχει.. δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Ειχα καποιο αλλο που δεν θυμαμαι καν ποιο ηταν. Δεν ειχα ποτε τοσο μεγαλο προβλημα... :(

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Κι εγώ κανα δεκαήμερο θα περίμενα μέχρι να βάλω δεύτερη αμπούλα..... εξάλου υποτίθεται οτι advantix πρεπει να βάζεις κάθε δυο βδομάδες για να καλύπτεις τη σκνίπα.... (δεν το κάνω..... το θεωρώ υπερβολικο, αλλά για μια φορά δεν νομίζω οτι παθαίνει τίποτα ο σκύλος)

Χμ, καλα - ετσι και αλλιως σκνιπα δεν υπαρχει το χειμονα.. (ελπιζω δηλαδι! γιατι και αλλα δεν υπηρχαν!). Θα κανω υπομονη μεχρι το τελος της αλλης εβδομαδας για αμπουλα. Αν ομως αυριο δεν σταματησει να ξυνεται, θα αναγκαστω να την ψεκασω με οτι καλυτερο βρω τελος παντων, γιατι θα ματωσει στο τελος το ερμο...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν βιωνουμε ομως χειμωνα φετος...εχουμε ενα αθλιο-τρελαμενο κλιμα...

η σκνιπα κατω απο 17 βαθμους περιπου δεν βγαινει...

αρα αυτες τις μερες ισως πρεπει να συμπεριφερθουμε αναλογα...σαν να ηταν ανοιξη...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω συνεχιζω κανονικα την αμπουλα(χειμωνα-καλοκαιρι) κ τις μερες που εχει υγρασια κ ζεστη ψεκαζω με αιθερια ελαια.
Κουνουπια βρισκω καθε μερα μεσα στο σπιτι.:paja1::paja1::paja1::-|:-|:-|

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήγα στο φαρμακείο για να πάρω σιτρονέλα. Λέω στην κοπελιά τί θέλω και με κοιτούσε σαν να είμαι εξωγήινη. Μα μου σου του, μου λέει 'θα σου δώσω κάτι καλύτερο και σου το συστήνω γιατί ξέρω ότι κάνει καλή δουλειά'. Μου το βάζει σε μία σακούλα και αφού πήγα σπίτι μετά τη δουλειά, ανακάλυψα ότι δε μου έδωσε κάποιο σκεύασμα για να περιλούσω το σκυλί όπως της είχα εξηγήσει ότι θέλω να κάνω, αλλά σπρέι για να ψεκάσω το σπίτι (Pubex)!!:confused: Τέσπα, το έχω και κάθεται από τότε, μιας και δεν το δοκίμασα. Αν κάποιος το γνωρίζει, ας μας πει απόψεις.

Πάντως μια φορά βρήκα ψύλλο πάνω της και μετά διαγνώσθηκε και με ερλιχίωση. :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, με ανησυχείτε για τα όσα γράφετε για τα τσιμπουροειδή. Σήμερα έβαλα Frontline Plus στο Μουφ καθότι πρώτη του μηνός και διάβασα και τις οδηγίες που αναφέρανε μια τεράαααααστια, ΝΑ (με το συμπάθειο), λίστα από τσιμπουροειδή και κυρίως ψύλλους πολλών ειδών που θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι έτσι και τολμήσουν να πλησιάσουν το Μουφ αφού του βάλω το αντιπαρασιτικό αυτό. Και όντως μέχρι σήμερα δεν έχω βρει τσιμπούρι πάνω του. Εσείς έχετε πρόβλημα με τα αντιπαρασιτικά που χρησιμοποιείτε? Ρωτάω διότι τώρα με ζώσανε τα φίδια. Τι θα γίνει π.χ. όταν θα φέρω με το καλό το Μουφ στην Ελλάδα? Προφανώς θα του βάλω τότε Advantix διότι δε θέλω να πιάσει όσα κυκλοφορούμε στην Ελλάδα και που δεν τα καλύπτει το Frontline Plus. Όμως θα του φτάσει? Ή να του βάζω κοκταίηλ κι απ' τα δύο. Διότι καλά να ψοφήσουν τα τσιμπουροειδή, μην πάθει όμως τίποτα και το Μουφ με τόσα που θα του βάζω.

Εδώ στο Αμέρικα πάντως το Advantix συνιστάται/επιβάλλεται δια ροπάλου ΜΟΝΟΝ στη Λουϊζιάνα (Νέα Ορλεάνη, κλπ.) κι αυτό διότι είναι βάλτος, υποθαλάσσιος μάλιστα και τόσο υγρό και απαίσιο μέρος που κυκλοφορούν κάτι φρικτά ζωύφια που δεν υπάρχουν αλλού. Ρε σεις, έπεσε κοτζάμ τυφώνας Κατρίνα και άνθρωποι μεν πεθάνανε, τα βρωμοζωύφια όμως δεν πάθανε τίποτα! Να μην αρχίσω δε τις ιστορίες με τον αλιγάτορα που έκλεισε την εθνική οδό ακριβώς έξω από την είσοδο στο κέντρο της πόλης, διότι θα μελαγχολήσω αγρίως...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Να μην αρχίσω δε τις ιστορίες με τον αλιγάτορα που έκλεισε την εθνική οδό ακριβώς έξω από την είσοδο στο κέντρο της πόλης, διότι θα μελαγχολήσω αγρίως...
Για αυτον ΤΙ αμπουλα να βαλουμε???:eek:

Sara, στο Ελλαντα να βαλεις advantix μονο. 2 αμπουλες μαζι μου κανει too much. Επισης αιθερια ελαια.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
προσωπικα βαζω στον σκυλο μου frontline και ειμαι μια χαρα!

advantix δεν εχω δοκιμασει.

Σαρα,στην Αμερικη δεν -υποτιθεται- οτι εχετε περισσοτερα βλαβερα εντομα κλπ.

η Ευρωπη σαν ηπειρος και η Ελλαδα σαν χωρα,τι να εχει μωρε...η σκνιπα αλλου (ειχα διαβασει αρθρο) κανει παρτυ σε σχεση με την χωρα μας.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι αιθέρια έλαια? Πού τα βρίσκουνε αυτά? Φαντάζομαι θα πουλάει κι εδώ. Advantix πουλάει κι εδώ, αλλά οι περισσότεροι βάζουμε Frontline Plus αφού δεν κυκλοφορούνε μερικές από τις αρρώστιες που καλύπτει το Advantix. Δεν ξέρω κιόλας πολλά, αν δηλαδή υπάρχει κάτι που καλύπτει ακριβώς τα πάντα. Το Frontline Plus του το βάζω διότι έτσι με διέταξαν να κάνω οι του σωστικού ομίλου, η κτηνίατρος του Μουφ και η φίλη μου η κτηνίατρος που βάζει μέχρι και στις γάτες της την ίδια μάρκα.

Ερώτηση: το Advantix, απ' ό,τι βλέπω, καλύπτει κάποια πράγματα μόνο για 15 μέρες. ΤΙ κάνουνε στο μεταξύ? Το βάζουνε δυο φορές το μήνα? Και γιατί δεν κάνει να βάζω και Advantix και Frontline Plus?

Αστεία-αστεία, ο αλιγάτορας δεν αστειεύεται αφού πάνω του ζουν αποικίες ολόκληρες από αηδιαστικά ζωύφια και σίγουρα θες αντιπαρασιτικά.:eek::eek::eek::eek::eek:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σαρα,στην Αμερικη δεν -υποτιθεται- οτι εχετε περισσοτερα βλαβερα εντομα κλπ
Ερλιχίωση δεν έχουμε στο βορρά. Έχουν βρει μόνο μια περίπτωση σκύλου που την έπιασε το 2000 κι αυτό διότι ταξίδεψε στο νότο. Είμαι σίγουρη ότι στη Λουϊζιάνα θα περπατάει η ερλιχίωση στο δρόμο, όχι όμως στο Ιλλινόι. Γενικά η Αμερική έχει τεράστιες αντιθέσεις από περιοχή σε περιοχή κι έτσι υπάρχουν ορισμένα είδη παρασίτων που βρίσκεις μεν σε ένα μέρος, αλλά που δεν κυκλοφορούν συνήθως αλλού. Οι κτηνίατροι επίσης συμβουλεύουν να κάνει π.χ. ο σκύλος εμβόλιο λεπτοσπείρωσης μόνον αν κυκλοφορεί σε περιοχές που υπάρχουν βρωμόνερα. Εγώ του το έκανα διότι δε θέλω ούτε το διάολο να δω, ούτε το σταυρό μου να κάνω. Επίσης τους έβαλα να του κάνουν εμβόλιο για Lyme's Disease που το κάνουν μόνο στους ιχνηλάτες. Και πάλι, το Μουφ έχει μια τάση να φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν, οπότε είπα άσε καλύτερα μην έχουμε τρεχάματα.

Για τα εξωπαράσιτα δεν ξέρω πολλά, οπότε του βάζω αυτό που μου είπανε διότι δε θέλω να ξεκινήσω άθελά μου τίποτα ιστορίες και μετά να τρέχω και να μη σώνω....:eek::eek::eek::eek::eek:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Κιτρονελλα,αλοη,λεβαντα,tea tree,lemon grass,βασιλικος,θυμαρι,δεντρολιβανο...Αυτα ή θα τα βρεις σε φαρμακεια ετοιμα και σε διαφορους συνδιασμους ή αγοραζεις τα ελαια κ τα αραιωνεις(προτιμω το πρωτο,πιο οικονομικο +βαριεμαι να τα φτιαξω μονος μου:D).Αυτα κατα βαση για την σκνιπα.

Δεν ξερω γιατι δεν κανει να βαζεις 2 αμπουλες αλλα μου φαινεται σαν ιδεα υπερβολικο.Πολυ χημικο στο ζωντανο.

To advantix καλυπτει για 15 ημερες σκνιπα και για 30 ψυλλους κ τσιμπουρια.ΑΝ θελουμε με το advantix να προστατεψουμε το σκυλι απο σκνιπα πρεπει καθε 15 μερες(ο γιατρος μου ειπε 21) να κανουμε εφαρμογη.
Επισης παιζει σημαντικο ρολο το ποσο συχνα κανει μπανιο το σκυλι και αν κολυμπαει συχνα μιας κ η δραστικοτητα του καθε σκευασματος μειωνεται κατα πολυ.

Δεν ξερω αν σε μπερδεψα...:rolleyes::p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, δε με μπέρδεψες κι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αυτό που μάλλον θα κάνω είναι μια βόλτα από την κτηνιατρική σχολή εδώ, δήθεν ότι θέλω να συστηθώ καθότι συνάδελφος, έστω και σε άλλο τομέα. Ε, πού θα μου πάει? Κάποιο άτομο θα βρω να κάνω παρέα και θα το πρήξω μετά στις ερωτήσεις για το Μουφ και θα το βάζω να μου βρίσκει διάφορα προληπτικά προϊόντα. Φαντάζομαι πάντως ότι τα αιθέρια έλαια θα τα βρω σε τίποτα καταστήματα για βαρεμένους New Age που θα φτιάχνουν κοκταίηλ από μυρωδικά προς αναζήτηση του εσωτερικού τους παιδιού και για να γίνουν το ένα τους με τη μαμά φύση.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω τα ελαια τα βαζω απο ανοιξη μεχρι αρχες Νοεμβρη οσο ειμαι Αθηνα.
Τωρα στην Λαρισα που πεφτει κ ο ποταμος κανω ενα ψεκασμα καθε 2-3 μερες ισα να βρωμαει το σκυλι(οχι τπτ αλλο,για να νοιωθω εγω καλυτερα οταν με πιανει κριση)...:rolleyes:

Το κυριοτερο για μενα ειναι το που ζει ο καθενας κ σε τι μερη παει ο σκυλος.Πραττεις αναλογα βαση αυτου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.