Τι θα γινει με τους ψιλλους????

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
δεν βιωνουμε ομως χειμωνα φετος...εχουμε ενα αθλιο-τρελαμενο κλιμα...

η σκνιπα κατω απο 17 βαθμους περιπου δεν βγαινει...

αρα αυτες τις μερες ισως πρεπει να συμπεριφερθουμε αναλογα...σαν να ηταν ανοιξη...
Οντος ετσι ειναι, αλλα υπαρχουν και αλλα δυο σημαντικα tip για να αποφευγουμε την αλογιστη χρηση. Η σκνιπα κυκλοφορει χαραματα και σουρουπο οποτε μπορουμε να αποφευγουμε βολτα και εξωτερικους χωρους εκεινες τις ωρες. Επισης η σκνιπα δεν παει ψηλοτερα απο 5-6 μετρα. Αρα απο δευτερο οροφο και πανω ειναι πιο ασφαλη τα πραματα. Αν προσεχουμε αυτες τις παραμετρους και με φυσιολογικη χρηση αμπουλας νομιζω οτι δεν υπαρχει κινδυνος. Επισης δυο "ψιτ" στο σβερκακι με antiphlebotom μετα το μεσημερι, ολοκληρωνουν πιστευω την ασπιδα προστασιας.
..να ηταν τοσο απλα και με τους ψιλους...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επισης η σκνιπα δεν παει ψηλοτερα απο 5-6 μετρα. Αρα απο δευτερο οροφο και πανω ειναι πιο ασφαλη τα πραματα.
Δυστυχώς, αν και κυκλοφορεί ως θεωρία ευρέως, δεν ισχύει αυτό!
Η σκνίπα μπορεί να βρεθεί μέχρι και στο ρετιρέ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα με τους ψύλλους? Αφού το Frontline Plus έχει ολόκληρη λίστα με τους ψύλλους που μένουν σέκοι λόγω του προϊόντος.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
τι να πω... ευχομαι να μη με επισκευθει ποτε στον 5ο. Οπως και ναχει παντος τις ωρες που αρχιζουν και οργιαζουν γενικος τα κουνουποειδη, εμεις κλεινομαστε σπιτι!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα με τους ψύλλους? Αφού το Frontline Plus έχει ολόκληρη λίστα με τους ψύλλους που μένουν σέκοι λόγω του προϊόντος.
Γιατι αν ηταν απλα, δεν θα ειχε παθει κοκομπλοκο η μικρη! Φοραει κολαρο απο 1,5 μηνος και αμπουλα επισης, και οι ψιλοι ειναι εδω μαζι μας ανελειπως! Μαλλον οι ψιλοι της Amirah δεν ειναι στη λιστα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
η σκνιπα δρα κατα κυριο λογο τα ξημερωματα...

επισης εξαρταται που μενεις...Στο Ντραφι της Πεντελης που μενω εγω...το καλοκαιρι πολλες φορες ειχε πανω απο 7 μποφορ αερα...για ποια σκνιπα μιλαμε?...βρισκαμε τις καρεκλες στο διπλανο οικοπεδο.

μια σημειωση εδω...απο Μαιο εως αρχες Νοεμβριου εβαζα συνεχως στις επιμαχες περιοχες,Citronela...παντα Scalibor...ο χωρος δεν εχει ισχυρο φωτισμο κλπ κλπ.

οι εξετασεις -ευτυχως- βγηκαν αρνητικες.

δεν υπαρχει μια γενικη οδηγεια που ακολουθειται πιστα...πολλοι παραγοντες "παιζουν" τον ρολο τους.

προσφατα μου ειπαν οτι ισως να σταματησω το Frontline τους χειμερινους μηνες για να μην το αφομοιωσει τελειως ο οργανισμος και δεν εχει την επιδραση που θα επρεπε.

θα συζητησω με τον κτηνιατρο μου το παραπανω,οπως και μερικα ακομη...

επισης ΔΕΝ ειναι ολες οι σκνιπες αυτες που ευθυνονται για το Καλαζαρ...

παλαιοτερα μας ειχε δωθει ενα Link απο ενα μελος που εξηγουσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την σκνιπα,το Καλαζαρ κλπ...δεν θυμαμαι ομως σε ποιο ποστ ειναι ουτε το μελος.

(Το Scalibor δεν το εχω βγαλει ΠΟΤΕ απο 2 μηνων...)

*επειδη το θεμα ειναι "τι θα γινει με τους ψιλλους",αν θες να μαθεις γενικα οσα περισσοτερα μπορεις για το Καλαζαρ...πατησε απλως στην "αναζητηση" την λεξη "λεισμανιωση"

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εδώ δε μας αφήνουν να σταματήσουμε το Frontline Plus το χειμώνα. Αν και λένε ότι το καλοκαίρι είναι επικίνδυνο, η πιθανότητα να πάθει κάτι το χειμώνα χωρίς αυτό αποκαλείται από τους κτηνίατρους μειωμένη. Μπορεί να το κάνουν φυσικά για να πουλάνε αντιπαρασιτικά, αλλά από την άλλη αν ήταν επικίνδυνο δε θα το συμβουλεύανε, φαντάζομαι. Π.χ. πρόσφατα άλλαξε η μέθοδος που κάνουν το αντιλυσσικό: η κτηνιατρική σχολή συμβούλεψε, λέει, τη βουλή στο Ιλλινόι να ζητήσουν να γίνεται το αντιλυσσικό ανά τριετία. Τώρα βέβαια στο Ιλλινόι κάνει το κρύο της αρκούδας το χειμώνα και δε φαντάζομαι επομένως να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Δεν ξέρω όμως για την Ελλάδα που έχει πιο πολύ ζέστη, π.χ. άκουσα ότι Χριστούγεννα στην Αθήνα είχε καμιά 20αριά βαθμούς.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συμφωνώ απόλυτα...έχω και παράδειγμα...
Επίσης, έχω να προσθέσω ότι ΟΣΕΣ προφυλάξεις και να πάρεις...ότι και να κάνεις...αν είναι να σου κάτσει...θα σου κάτσει..δυστυχώς.
Και εδω έχω παράδειγμα...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.092
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Scalibor σε κουταβι;;; :confused:

Το βάζουνε δυο φορές το μήνα? Και γιατί δεν κάνει να βάζω και Advantix και Frontline Plus?
Δυο φαρμακα μαζι, πιθανο να παθει δηλητηριαση το σκυλι.
Εγω οταν ειχα παει στον κτηνιατρο για το προβλημα τον ψιλλων μου εβαλε κατσαδα που τον ειχα κανει μπανιο και με σαμπουαν κατα των ψιλλων + του φοραγα scalibor. Επισης μου ειπε 1 φορα το μηνα να του βαζω μονο advantix, αλλα εδω, βεβαια, δεν εχουμε αυτην την περιφυμη σκνιπα...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
η σκνιπα δρα κατα κυριο λογο τα ξημερωματα...

επισης εξαρταται που μενεις...Στο Ντραφι της Πεντελης που μενω εγω...το καλοκαιρι πολλες φορες ειχε πανω απο 7 μποφορ αερα...για ποια σκνιπα μιλαμε?...βρισκαμε τις καρεκλες στο διπλανο οικοπεδο.

μια σημειωση εδω...απο Μαιο εως αρχες Νοεμβριου εβαζα συνεχως στις επιμαχες περιοχες,Citronela...παντα Scalibor...ο χωρος δεν εχει ισχυρο φωτισμο κλπ κλπ.

οι εξετασεις -ευτυχως- βγηκαν αρνητικες.

δεν υπαρχει μια γενικη οδηγεια που ακολουθειται πιστα...πολλοι παραγοντες "παιζουν" τον ρολο τους.

προσφατα μου ειπαν οτι ισως να σταματησω το Frontline τους χειμερινους μηνες για να μην το αφομοιωσει τελειως ο οργανισμος και δεν εχει την επιδραση που θα επρεπε.

θα συζητησω με τον κτηνιατρο μου το παραπανω,οπως και μερικα ακομη...

επισης ΔΕΝ ειναι ολες οι σκνιπες αυτες που ευθυνονται για το Καλαζαρ...

παλαιοτερα μας ειχε δωθει ενα Link απο ενα μελος που εξηγουσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την σκνιπα,το Καλαζαρ κλπ...δεν θυμαμαι ομως σε ποιο ποστ ειναι ουτε το μελος.

*επειδη το θεμα ειναι "τι θα γινει με τους ψιλλους",αν θες να μαθεις γενικα οσα περισσοτερα μπορεις για το Καλαζαρ...πατησε απλως στην "αναζητηση" την λεξη "λεισμανιωση"
:):) το ξερω, εγω το ξεκινησα! Απλα εχετε πιαστει με τη σκνιπα, και αντι να γκρινιαξω οτι αλλο ειναι το θεμα, ειπα και εγω το δικο μου. :):)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Scalibor σε κουταβι;;; :confused:

Δυο φαρμακα μαζι, πιθανο να παθει δηλητηριαση το σκυλι.
Εγω οταν ειχα παει στον κτηνιατρο για το προβλημα τον ψιλλων μου εβαλε κατσαδα που τον ειχα κανει μπανιο και με σαμπουαν κατα των ψιλλων + του φοραγα scalibor. Επισης μου ειπε 1 φορα το μηνα να του βαζω μονο advantix, αλλα εδω, βεβαια, δεν εχουμε αυτην την περιφυμη σκνιπα...
Το εχω ξαναδει που το συζητατε και εχετε αντιριση, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι... Ουτε ο γιατρος μου ειπε το αντιθετο, ουτε το scalibor! Γραφει πανω αν θυμαμαι σωστα οχι σε σκυλους κατω των 7 ή 8 εβδομαδων. Δεν θυμαμαι κιολλας αν εχει και αναλογα με τα κιλα.. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οχι scalibor σε κουταβι...;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.092
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γιατι ηθελα να παρω scalibor οταν πηρα τον Κουκη μου που ηταν τοτε δυο μηνων και ο ανθρωπος στο πετ σοπ μου ειπε πως δεν κανει γιατι ειναι πολυ δυνατο.
Και μεχρι να μεγαλωσει τυραννιομασταν με κατι λουρια που δεν ειχαν φαρμακα αλλα καποιες ουσιες απο φυτα, κατι τετοιο.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Γιατι ηθελα να παρω scalibor οταν πηρα τον Κουκη μου που ηταν τοτε δυο μηνων και ο ανθρωπος στο πετ σοπ μου ειπε πως δεν κανει γιατι ειναι πολυ δυνατο.
Και μεχρι να μεγαλωσει τυραννιομασταν με κατι λουρια που δεν ειχαν φαρμακα αλλα καποιες ουσιες απο φυτα, κατι τετοιο.
Διορθωση! Και εγω στην αρχη της εβαλα το πρασινακι! Δεν μπορω να θυμηθω με τιποτα πως λεγοταν... Ηταν με ευκαλιπτο και μυριζε καταπληκτικα! Το ιδιο αρεσε και στους ψιλους η μυρωδια! :D μετα βαλαμε scalibor (περιπου 2,5 μηνων). Αλλα παλι τιποτα δεν εγινε, τουλαχιστον μακροπροθεσμα. Για λιγο η αληθεια ειναι οτι δεν ξυνοταν ιδιαιτερα. Το πακετο συνεχιζεται εντομεταξυ, γιατι σημερα ειναι κλειστα τα μαγαζια! :mad: Αυριο Κυριακη.... καλη Δευτερα! Τουλαχιστον εχει ηρεμησει λιγακι.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ειναι στον σκυλο...τι επιδραση θα εχει απο το scalibor.

απο 2 μηνων του το φοραω...το εχει φαει κιολας μια μερα το μισο...μετα απο 2 εμετους και μια επισκεψη στον κτηνιατρο,No problem...:D:paja1::maria:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.092
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
απο 2 μηνων του το φοραω...το εχει φαει κιολας μια μερα το μισο...μετα απο 2 εμετους και μια επισκεψη στον κτηνιατρο,No problem...:D:paja1::maria:
Δύο μηνών το έφαγε το μισό; :eek:
Αφου δεν έπαθε τίποτα ιδιαίτερο... πάλι καλά.... τον άτιμο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.