Χαρακώθηκε.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Προληπτικά λοιπόν...εντάξει, δεν είναι κακό.
Όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά νομίζω ότι είναι και απαραίτητο.
Για αυτό όσοι διαβάσουν αυτό το νήμα και δεν έχουν μάθει ακόμα στα σκυλιά τους το φίμωτρο καλά θα κάνουν να αρχίσουν αμέσως γιατί ποτέ δεν ξέρουν πότε θα το χρειαστούν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εντάξει, δεν λέω...αλλά βασικά είναι ακόμη καλύτερο, να μαθαίνουμε στα σκυλιά μας, από μωρά να δέχονται διάφορες "περίεργες" κινήσεις και παρεμβάσεις μας, πάνω τους.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εντάξει, δεν λέω...αλλά βασικά είναι ακόμη καλύτερο, να μαθαίνουμε στα σκυλιά μας, από μωρά να δέχονται διάφορες "περίεργες" κινήσεις και παρεμβάσεις μας, πάνω τους.
Δίκιο έχεις αλλά ο πόνος καμιά φορά μπορεί να φέρει κακές αντιδράσεις.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Να σε έβλεπα από μιά μεριά να νανουρίζεις τον Δία ... Κανένα βιντεάκι παίζει να δούμε ; :D:D:D

Μεγάλη ταλαιπωρία αυτός ο τραυματισμός τελικά, και για τους δύο σας ! Και εγώ πιστεύω ότι το πετραδάκι πρέπει να βγεί οπωσδήποτε ...

Να σου πώ για το φίμωτρο (λόγω εμπειρίας με τον χωρικό). Κανονικά παίρνεις τον σκύλο στο πέτσοπ και δοκιμάζεις το φίμωτρο επάνω του, όπως εμείς δοκιμάζουμε τα ρούχα μας. Πάρε τον χρόνο σου, και δοκίμασε όσα φίμωτρα υπάρχουν στο μέγεθος του, να δείς με ποιό αισθάνεται πιό άνετα. Να βεβαιωθείς επίσης ότι έχει ειδική υφασμάτινη επένδυση στο εσωτερικό του, στο σημείο όπου εφάπτεται με την βάση της μουσούδας του σκύλου, για να μην τον γδέρνει. Και το κυριότερο: πρόσεχε μην σε χτυπήσει με το φίμωτρο. Ειδικά στο πρόσωπο. Είναι σαν να τρώς γερή γροθιά - δεν κάνω πλάκα. Και ένας μεγαλόσωμος σκύλος σαν τον Δία, μπορεί άθελα του να σε χτυπήσει άσχημα ...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Λοιπώωωωων: Τα νέα μας είναι και ευχάριστα και δυσάρεστα.
Σήμερα πήγαμε κτηνίατρο για να κάνουμε πολλές δουλείτσες.
Με νάρκωση βγάλαμε το πετραδάκι που αποδείχθηκε κοτρόνα. Αυτό που φαινόταν ήταν μόνο μια μικρή άκρη από τις προεξοχές που είχε. Όλο το υπόλοιπο ήταν μέσα και για αυτό ο κακομοίρης δεν με άφηνε να το πειράξω επειδή τον πονούσε πολύ. Τρεις διαφορετικές λαβίδες χρησιμοποίησε ο γιατρός για να μπορέσει να το βγάλει. Σιγά μην το κατάφερνα μόνος μου και χωρίς νάρκωση.
Ακολούθησε το ψάξιμο του κατάλληλου φίμωτρου που μετά από δοκιμές τελικά βρήκαμε ένα που του κάνει.
Μετά από αυτό έγινε το Γκάρντιαν και ενώ στη διροφιλάρια είμαστε οκ δυστυχώς έχουμε κολλήσει από τσιμπούρι μια άλλη ασθένεια που εντυπωσίασε το γιατρό επειδή δεν την έχει ξανασυναντήσει και πίστευε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς όνομα αλλά είναι κάπως σαν "νεοπλάσμωση" ή κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων κάπως έτσι το είπε. Ευτυχώς θεραπεύετε σχετικά εύκολα ή με χάπια ή με ένεση. Προτίμησα τη ένεση που γίνετε σε 2 δόσεις σε διάστημα 15 ημερών. Την δεύτερη δόση μου την έδωσε και θα την κάνω μόνος μου αφού πρώτα του κάνω μια ατροπίνη επειδή το φάρμακο της ένεσης τσούζει αρκετά.
Κάναμε και το εμβόλιο για την διροφιλάρια.
Όσο ήταν ακόμα ναρκωμένος βάλαμε και το τσιπάκι μας.
Γενικά σήμερα τρυπήθηκε πολλές φορές ο καημένος αλλά λόγο της νάρκωσης δεν θα το θυμάται ευτυχώς.

Όσο περιμέναμε να συνέρθει ήρθε μια κυρία με έναν νεαρό που κρατούσε στην αγκαλιά του ένα θηλυκό Ακίτα περίπου 2 μηνών ίσως και λιγότερο. Το μικρό το έχουν αγοράσει από pet shop πριν από μια εβδομάδα και τις τελευταίες μέρες δεν τρώει και από χθες έκοψε και το νερό. Το μυαλό μου πήγε σε Μόρβα το ίδιο και του γιατρού. Την ρώτησα από που το πήραν και αφού μου είπε τη ρώτησα αν ξέρει από που έρχονται τα κουτάβια των pet shop.Μου απάντησε ότι "δυστυχώς ξέρει". Το να συνέχιζα τη συζήτηση το θεώρησα περιττό.Κάποιος που ξέρει και πάει και κάνει αγορά από εκεί είναι άξιος της μοίρας του.

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Περαστικά στο Θεό (Δία) βρε sevah....
Αλλά αφού ότι έχει είναι ιάσιμο.....τι να πω....όλα καλά να πάνε.....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ο καϋμένος ο Δίας !!! :(:( Τουλάχιστον βγήκε η πέτρα από το πόδι του. Σκέψου πόσο πολύ τον πονούσε ! :eek:

Ευτυχώς αυτό που έχει θεραπεύεται ! Άλλη μία ένεση θα φάει βεβαίως, αλλά τουλάχιστον θα είναι η τελευταία ... Περαστικά του !!! :):):)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μηπως εννοεις πυροπλασμωση? Τον ρωτησες γιατι πρεπει να κανεις ατροπινη πρωτα?
Η ατροπινη ξερω οτι προκαλει καρδιοαναπνευστικη υποστηριξη, τι σχεση εχει με το τσουξιμο?

Περαστικα και απο εμας!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ευχαριστούμε πολύ.
2 ενέσεις θα φάει ακόμα την ατροπίνη και την άλλη με το φάρμακο.
Πάντως σήμερα έκανε 2 πρωτιές:
1)ταξίδεψε 100 χιλιόμετρα για πρώτη φορά χωρίς αντιεμετικό....... και
2)βρέθηκε θετικός σε μια σπάνια για τα Ελληνικά δεδομένα ασθένεια που ο γιατρός μας τη συναντάει για πρώτη φορά. Να σκεφτείτε ότι την έψαχνε στη βιβλιογραφεία και εκεί έλεγε ότι συναντάτε στην Αμερική και σε κάποιες λίγες χώρες της βόρειας Ευρώπης.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν τον ρώτησα για την ατροπίνη. Αφού του έκανε αυτός και μου είπε να του κάνω και εγώ το θεώρησα απαραίτητο.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ευχαριστούμε πολύ.
2 ενέσεις θα φάει ακόμα την ατροπίνη και την άλλη με το φάρμακο.
Πάντως σήμερα έκανε 2 πρωτιές:
1)ταξίδεψε 100 χιλιόμετρα για πρώτη φορά χωρίς αντιεμετικό....... και
2)βρέθηκε θετικός σε μια σπάνια για τα Ελληνικά δεδομένα ασθένεια που ο γιατρός μας τη συναντάει για πρώτη φορά. Να σκεφτείτε ότι την έψαχνε στη βιβλιογραφεία και εκεί έλεγε ότι συναντάτε στην Αμερική και σε κάποιες λίγες χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Δύο ενέσεις ; Ώχ ψυχούλι μου ... :cry::cry:

Πώ πώ, τόσο μακριά είναι ο κτηνίατρος Σεβάχ ; 100 χιλιόμετρα (πήγαινε-έλα φαντάζομαι) ;;; :eek:
Μπορεί να τον αναφέρουν τον Δία σε κανένα επιστημονικό συνέδριο ή να δημοσιευθεί σε κτηνιατρικό επιστημονικό περιοδικό η περίπτωση του ! Θα γίνει διάσημος και εμείς θα καμαρώνουμε ... :D:D:D
... αν και θα ήταν προτιμότερο να είναι γερός και υγιής και ας μην είχε την πρωτιά ... :(

Με την θεραπεία θα αποκτήσει και ανοσία, ή θα πρέπει να κάνει συχνά εξετάσεις δεδομένου ότι είχατε κρούσμα στην περιοχή σας ;

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Θα κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις για να δούμε τι γίνετε σε λίγους μήνες. Σωστά φαντάζεσαι για τον κτηνίατρο (πήγαινε-έλα 100 χιλιόμετρα).
Δεν ξέρω αν θα τον αναφέρουν σε κτηνιατρικό συνέδριο και δεν ξέρω καν αν υπάρχει και άλλο κρούσμα σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Πάντως στην περιοχή μας μάλλον είναι το πρώτο αλλιώς δεν θα εντυπωσιαζόταν τόσο πολύ ο κτηνίατρος.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Χαρά στο κουράγιο σας ! :eek: Τί κακό και αυτό, να μην υπάρχουν σε όλα τα μέρη κτηνίατροι (ή σε λογικές έστω αποστάσεις) ... :mad:

Μην εκπλαγείς αν σε πάρουν τηλέφωνο από τον κτηνιατρικό σύλλογο ή την κτηνιατρική σχολή κάποιου πανεπιστημίου και σου ζητήσουν πληροφορίες ή την άδεια να αναφέρουν το περιστατικό σε δημοσίευση ή κτηνιατρικό συνέδριο. Είναι σημαντικό αν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κρούσματα και στην Ελλάδα, και πρέπει να ενημερωθούν οι κτηνίατροι.

Άρα, άλλα 100 χιλόμετρα σε λίγους μήνες. Και πάλι τσίμπημα (εξέταση αίματος) για τον Δία ... :(:(

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Χαρά στο κουράγιο σας ! :eek: Τί κακό και αυτό, να μην υπάρχουν σε όλα τα μέρη κτηνίατροι (ή σε λογικές έστω αποστάσεις) ... :mad:

Μην εκπλαγείς αν σε πάρουν τηλέφωνο από τον κτηνιατρικό σύλλογο ή την κτηνιατρική σχολή κάποιου πανεπιστημίου και σου ζητήσουν πληροφορίες ή την άδεια να αναφέρουν το περιστατικό σε δημοσίευση ή κτηνιατρικό συνέδριο. Είναι σημαντικό αν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κρούσματα και στην Ελλάδα, και πρέπει να ενημερωθούν οι κτηνίατροι.

Άρα, άλλα 100 χιλόμετρα σε λίγους μήνες. Και πάλι τσίμπημα (εξέταση αίματος) για τον Δία ... :(:(
Δεν θυμάμαι καν την ονομασία. Μπορεί να είναι κάτι που να υπάρχει στην Ελλάδα και να μην το έχει ξανασυναντήσει ο κτηνίατρος μου εδώ στην περιοχή.
Πάντως τα 100 χιλιόμετρα δεν τα γλυτώνουμε όταν πρέπει να μας δει κτηνίατρος.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Και τί γίνεται σε περίπτωση ανάγκης (φόλας, τραυματισμού, αλλεργικού σόκ, κλπ.) ; Φαντάζομαι έχεις φαρμακείο με όλα τα σχετικά και αναλαμβάνεις εσύ με την τηλεφωνική καθοδήγηση του κτηνιάτρου ...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το παιδί είχε φορεμένη κοτρόνα, και εσύ του έκανες καψώνια!
Πως νιώθεις τώρα άπονε πατέρα?

Άντε, περαστικά..........:D

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Σου έβγαλε και τραγουδάκι ο sea-mol ... ;)

Ο δεύτερος στίχος πάει κάπως έτσι: το παιδί είχε τραύμα ανοιχτό, και εσύ τον άφησες μία μέρα νηστικό ... :D:D:D

Σιδερένιος να είναι !!! :):):):):)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ευχαριστώ και για τα στιχάκια και για τις ευχές.
Τώρα το παιδί είναι σαν μαστουρωμένο πιθανώς από το εμβόλιο σε συνάρτηση με την ένεση.
Τον πήγα πριν από λίγο για τις ανάγκες του και έκανε σαν να κατέβηκε σε καινούργιο πλανήτη. Να σκεφτείτε ότι δεν πλησίαζε τα λουκανικάκια που του έδινα για μεζέ για να τον καλοπιάσω μπας και ξεχάσει λίγο την σημερινή λαχτάρα που πέρασε. Και το βραδυνό του φαγητό το μύρισε και το σνόμπαρε κανονικότατα.
Ελπίζω αύριο να συνέρθει.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Και τί γίνεται σε περίπτωση ανάγκης (φόλας, τραυματισμού, αλλεργικού σόκ, κλπ.) ; Φαντάζομαι έχεις φαρμακείο με όλα τα σχετικά και αναλαμβάνεις εσύ με την τηλεφωνική καθοδήγηση του κτηνιάτρου ...
Έχω τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες και κάνω και το σταυρό μου να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω:(