Χαρακώθηκε.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τελικά με ένα τηλέφωνο στο γιατρό λύθηκε η απορία. Η μόλυνση λέγεται ανάπλασμα και η ένεση που του κάνουμε ιμιζόλ.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εύχομαι περαστικά σας. Και εμένα αυτό με την ατροπίνη με παραξένεψε..την δίνεις πριν για τυχόν παρενέργειες του φαρμάκου ή για κάτι άλλο ? Διάβασα για την αναπλάσμωση ..κάτι που δεν ήξερα καθόλου..

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εύχομαι περαστικά σας. Και εμένα αυτό με την ατροπίνη με παραξένεψε..την δίνεις πριν για τυχόν παρενέργειες του φαρμάκου ή για κάτι άλλο ?
Δεν ξέρω γιατί έκανε ατροπίνη ο γιατρός και γιατί μου είπε και εμένα να κάνω 10 λεπτά πριν του κάνω την ένεση.
Πάντως με λίγο ψάξιμο εδώ στο forum είδα ότι δεν πρόκειται για κάτι σπάνιο και ότι είναι ευρέως διαδεδομένη μόλυνση κυρίως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Δεν ξέρω αν το imizol τελικά είναι η κατάλληλη θεραπεία γιατί εδώ μέσα είδα ότι αντιμετωπίζετε με δοξυκυκλίνη ή τετρακυκλίνη και δεν γνωρίζω αν το imizol έχει μέσα αυτές τις ουσίες.
Δεν ξέρω τελικά τι γίνεται και αν ο γιατρός έδωσε την κατάλληλη θεραπεία:(:(.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κοίτα μια γρήγορη ματιά που έριξα στο ιντερνετ μου έβγαλε οτι το φάρμακο imizol (imidocarb dipropionate) δίνεται και γιαυτό. Θα σου πουν και οι άλλοι.:)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αυτοι που γραφουν εδω μεσα ειναι ολοι κτηνιατροι; οχι, και το κακο ειναι οτι εχουν το ακαταλογιστο. Μπορει να προκειται για παρομοιες περιπτωσεις αλλα να παιζουν και διαφορετικες παραμετροι. Το τι μ@λ@κι@ εχω διαβασει δεν λεγετε. Αν επερνε κανεις της μετρητοις οτι διαβαζει στο φορουμ σε συζητησεις για θεματα υγειας θα επρεπε να τα ειχαμε θαψει προκαταβολικα.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Περαστικά στον μικρό καταρχάς ! Πολύ στενοχωρήθηκα που είναι τόσο ζαλισμένος και ανόρεκτος. :(:(:( Επόμενο είναι βεβαίως με όλα αυτά που πέρασε, αλλά καθόλου ευχάριστο. Μακάρι σήμερα να είναι ευδιάθετος και με όρεξη !!!

Εύχομαι το φαρμακείο σου να είναι αχρείαστο !!!

Έχει ένα δίκιο ο Βασίλης σε αυτά που λέει πιό πάνω. Αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό, ακολούθησε την αγωγή και μην αγχώνεσαι. Αν δεν τον γνωρίζεις καιρό και δεν του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, τότε μήπως να έπαιρνες μία δεύτερη γνώμη ; Το λέω με δισταγμό αυτό, γιατί ξέρω ότι θα πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι, αλλά αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα ίσως να ταλαιπωρηθείτε λιγάκι για το καλό του Δία και για να σταματήσεις να ανησυχείς ...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Περαστικά στον μικρό καταρχάς ! Πολύ στενοχωρήθηκα που είναι τόσο ζαλισμένος και ανόρεκτος. :(:(:( Επόμενο είναι βεβαίως με όλα αυτά που πέρασε, αλλά καθόλου ευχάριστο. Μακάρι σήμερα να είναι ευδιάθετος και με όρεξη !!!

Εύχομαι το φαρμακείο σου να είναι αχρείαστο !!!

Έχει ένα δίκιο ο Βασίλης σε αυτά που λέει πιό πάνω. Αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό, ακολούθησε την αγωγή και μην αγχώνεσαι. Αν δεν τον γνωρίζεις καιρό και δεν του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, τότε μήπως να έπαιρνες μία δεύτερη γνώμη ; Το λέω με δισταγμό αυτό, γιατί ξέρω ότι θα πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι, αλλά αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα ίσως να ταλαιπωρηθείτε λιγάκι για το καλό του Δία και για να σταματήσεις να ανησυχείς ...
Ο γιατρός μια χαρά είναι. Μου πρότεινε πρώτα την αγωγή με τα χάπια αλλά εγώ του ζήτησα αν υπάρχει τίποτα ενέσιμο επειδή ο Δίας φτύνει τα χάπια και η θεραπεία είναι για πολύ καιρό(28 μέρες). Μου έδωσε το imizol ΑΦΟΥ πρώτα το σιγούρεψε και μέσο ίντερνετ.
Ο μικρός είναι καλύτερα άρχισε να ζωηρεύει και απόψε έφαγε και λίγο.

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Άρα όλα καλά ! :):):):) Μην στενοχωριέσαι και μην ανησυχείς καθόλου. Εντάξει, έχε τον νού σου στον μικρό, αλλά αυτό το κάνεις ούτως ή άλλως. Αφού άρχισε να ζωηρεύει και να τρώει, σήμερα θα είναι περδίκι !
Καλά έκανες με τις ενέσεις - καλύτερα να πονέσει λίγο, παρά να φτύνει τα χάπια και να πάει η αγωγή στράφι. Έχεις σκεφτεί πώς θα καταφέρεις να τον ακινητοποιήσεις για να του τις κάνεις ; :confused:

Άντε, περαστικά του και κουράγιο !!! :):):)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Άρα όλα καλά ! :):):):) Μην στενοχωριέσαι και μην ανησυχείς καθόλου. Εντάξει, έχε τον νού σου στον μικρό, αλλά αυτό το κάνεις ούτως ή άλλως. Αφού άρχισε να ζωηρεύει και να τρώει, σήμερα θα είναι περδίκι !
Καλά έκανες με τις ενέσεις - καλύτερα να πονέσει λίγο, παρά να φτύνει τα χάπια και να πάει η αγωγή στράφι. Έχεις σκεφτεί πώς θα καταφέρεις να τον ακινητοποιήσεις για να του τις κάνεις ; :confused:

Άντε, περαστικά του και κουράγιο !!! :):):)

Μάλλον θα ζητήσω τη βοήθεια του γαμπρού μου για τις ενέσεις. Στην ανάγκη θα μπει το φίμωτρο αν και θα προτιμούσα να του το μάθω σιγά σιγά με το μαλακό. Αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα έστω και αν ο μικρός μου δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.
Δυστυχώς και σήμερα χάλια ήταν δεν έφαγε και δεν είχε πιει ούτε και νερό όλη μέρα. Τώρα το βράδυ ήπιε λίγο νερό και έφαγε ελάχιστα. Υποψιάζομαι ότι του έκανε πυρετό το imizol ή το εμβόλιο της διροφιλάριας ή ο συνδιασμός τους. Αν είναι και αύριο έτσι θα πρέπει να πάρω τηλέφωνο τον κτηνίατρο για οδηγίες:(.
Η πλάκα είναι πως δεν τον φτάνει η εξάντληση θέλει να κάνει και σεξ ο βαρβατοτσοπάνης. Στην απογευματινή μας βόλτα πέσαμε πάνω σε μια θηλυκιά σε οίστρο που την συνόδευαν και 2-3 υποψήφιοι γαμπροί και ο δικός μου λύσσαξε να τραβάει για να πάει κοντά στη νύφη.Ευτυχώς δεν είχε και πολλές αντοχές και τον πήρα από εκεί σχετικά εύκολα.

Γαβ γαβ για τις ευχές σας:).

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εύχομαι οτι καλύτερο ..είσαι και μακρυά απο τον γιατρό ...:(όλα καλά θα πάνε κάνε υπομονή αν και καταλαβαίνω οτι το άγχος σου είναι μεγάλο.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Πολύ στενοχωριέμαι ... :(:(:( Ελπίζω σήμερα να είναι καλύτερα ! Θα σου αδυνατίσει στο τέλος ... :(:(
Μεγάλο ζόρι με τις ενέσεις ! :-? Θα πρέπει και κάπως να τον ακινητοποιήσετε. Εύχομαι όλα να πάνε καλά !!!

Ευτυχώς που ήταν αδύναμος και δεν επέμεινε με το θηλυκό. Σκέφτεσαι να μπλεκόταν σε σκυλοκαυγά με τους υπόλοιπους γαμπρούς ; :eek:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τώρα το βράδυ είδα ότι είναι πολύ καλύτερα:). Έφαγε καλά και ήπιε πολύ νερό. Προφανώς έπεσε ο πυρετός και άρχισε να γίνετε πάλι ο γνωστός Δίας:D.
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Τώρα το βράδυ είδα ότι είναι πολύ καλύτερα:). Έφαγε καλά και ήπιε πολύ νερό. Προφανώς έπεσε ο πυρετός και άρχισε να γίνετε πάλι ο γνωστός Δίας:D.
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος.
Αχ μπράβο, τί ωραία νέα !!! Χαίρομαι τόσο πολύ !!! Περαστικά του και σιδερένιος !!! :):):):):)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Απόψε έκανα με την βοήθεια του γαμπρού μου και την δεύτερη δόση του Ιμιζόλ. Τον λυπήθηκα τον κακομοίρη τον Διάκο. Την άλλη φορά ήταν μέσα στη νάρκωση και δεν κατάλαβε τίποτα αλλά σήμερα πόνεσε πολύ ο καημένος. Μέχρι κλάμα έριξε:(. Έπρεπε όμως να γίνει:(.
Ελπίζω να τελειώσει η περιπέτεια αυτή και να μην έχουμε και συνέχεια.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Περαστικά στο ζουζούνο :)
Όλα καλά θα πάνε, δεν έχει δα και τίποτα σοβαρό, απλά βασανίζεται λίγο τώρα :)