ή ο σκύλος έξω ή καθόλου σκυλος

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Έχει ο κόσμος θέμα προκατάληψης να ζει με σκύλο κατά την εγκυμοσύνη και μάλιστα οι περισσότεροι ?:confused:
Πρωτη φορά το ακούς αυτό;; Σταματια ο κοσμος όλος δεν ειναι το φόρουμ...βγες λιγο εξω να δεις τι γίνεται.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όλος ο κόσμος σίγουρα δεν είναι το φόρουμ και είμαι πάρα πολύ έξω και συναντώ πάρα πολύ κόσμο λόγω δουλειάς (τόσο κόσμο που με κουράζει πια)και ποτέ μου δεν έχω συναντήσει κάποια που να έχει προκατάληψη να ζει με σκύλο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης πολλές φίλες μου που είχαν και σκυλιά και ήταν έγκυες δεν αλλαξαν την ζωή τους για αυτή την προκατάληψη που λες. Ίσως και πάλι να ζω σε άλλο κόσμο...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πολλες γυναικες δεν θελουν κανενα ζωο οταν περιμενουν παιδι.

Υπαρχουν περιπτωσεις γυναικων που εδιωξαν,εδωσαν το σκυλι τους,οταν εμαθαν για το παιδι που κυοφορουν.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
γιατι ισως φοβηθηκαν μην κολλησουν (λανθασμενα βεβαια) καποια ασθενεια...ή σιχαθηκαν την τριχα ή επειδη στην εγκυμοσυνη οι γυναικες γινονται καπως πιο περιεργες...

δεν λεω οτι το επικροτω...αλλα εχω και προσωπικη εμπειρια...σε στενο κυκλο.

μεχρι και γιατρος εχει συμβουλεψει εγκυο να μην εχει πια σκυλι...αλλη ιστορια και αυτη...τελος παντων.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
λοιπον μιτσο ροτ!!! :)
δεν ξερω τι ηλικια εχει η γυναικα σου..παντως ελπιζω να βρεθω στην θεση της κοντα... να σου τα πω τα πραγματα απο την δικη μου (ισως) πλευρα... Φυσικα και δεν ενοχλει τιποτα την υγεια της γυναικας σου η παρουσια του σκυλου εφ'οσον τηρεις τους απαραιτητους κανονες.. Εμεις μενουμε σε διαμερισμα με 2 σκυλια και ενα γατο - επ'ουδενι σκεφτομαι να αποχωριστω τα παιδια μου γιατι και αυτα παιδια μου ειναι.. αλλα παρακαλω τον αντρα μου να σηκωθουμε να φυγουμε απο την βρομοαθηνα - οχι για να περασουν τα σκυλια εξω απο το σπιτι (δεν θα ειμαι τοσο απολυτη οσο η γυναικα σου - αλλα επειδη φερνοντας στον κοσμο ενα μωρο αυτοματα - θα περιοριστουν τα σκυλια μου για το καλο ολων... δλδ δεν μπορω μετα την βολτα που τα παω, και κυλιουνται σττα χωματα και στα γρασιδια να μπουν στο σαλονι να ξαπλαρων οπως κανουν τωρα... γιατι μπουσουλαει ενα μωρο και οτι βρει στο μπροστα του το βαζει στο στομα του και τα σκυλια μου παντα κουβαλανε τα ευρυματα τους... γιατι τα σκυλια μου ναι , ειναι υγειη αλλα τα χωματα που θα φερουν μαζι τους θα θελουν καθαρισμα.. δεν θα μπορει κοτζαμ σαγκα 6ο κιλα κοντα κοντα ατσουμπαλιαση, να χοροπηδαει διπλα σε ενα βρεφος που προσπαθει να περπατησει.. οποτε για να μην τα περιοροισω στο "θεση σου" ολη την ωρα , θελω να τους δινω την εναλλακτικη του κηπου... (εδω σε διαφορα με την γυναικα σου τα θελω να κοιμουνται μεσα στο σπιτι)...
Περναμε στο θεμα εξω - κηπος - σκυλος.. (πασο,εμενα ειναι παρεα 2..) αλλα και παλι, ξερω ανθρωπους που εχουν τα σκυλια τους εξω απο το σπιτι και παρ'αυτα εχουν ενα ευτυχισμενο σκυλο - αθλουνται μαζι με τον σκυλο - βγαινουν καθημερινα τις βολτες που θα βγαιναν αν ζουσαν στο διαμερισμα- ασχολουνται με τα σκυλια τους - και δεν νιωθουν παραμελημενα στον κηπο...
ο κηπος, τι κηπος ειναι? εχει στεγη ζεστη και αν χρειαστει δροσερη? να μην κρυωνει τον χειμωνα ουτε να ζεστενεται το καλοκαιρι.. να μην ειναι δεμενος και εκπαιδευμενος να μην τα κανει στον κηπο ουτε να ναοιγει τρυπες και φρικαρει η γυναικα σου..... υπαρχει δουλεια..
και περνοντας ο χρονος θα τον αγαπησει και η γυναικα σου - δεν μπορει.. και εμεις καρδια εχουμε.. βαζε και κανα dvd ... το θεμα ειναι εσυ - εισαι διατεθιμενος να κανεις τα παραπανω? αν οχι... ξανασκεψου το και βρες του ενα πολυ καλο σπιτι.. αλλα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο.. την νιωθεις την αγαπη του, δειξε ανατξιος πατερας ολων :) ;)! και εγω ψηφιζω σκυλος μαζι σου !! και αντε! με το καλο ολα!!!!!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Νομιζω οτι οι εγκυμονουσες φοβουνται μην κολλησουν τοξοπλασμα (η ουροπλασμα) που προκαλει αποβολη.
Αυτο το περνεις απο γατες δεν ξερω για σκυλους και απο απλυτα φρουτα αν θυμαμαι καλα αυτο που εχω διαβασει.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
επειδη βρεθηκα στην θεση -παλαιοτερα- να υπερασπιζομαι τον σκυλο σε μια παρεα μεγαλυτερων μου,που το ενα ζευγαρι απο αυτους περιμενε παιδι,να ξερετε οτι οσο περιεργες και ασχημες φαινονται και "ακουγονται" οι καταστασεις αυτες σε εμας...αλλο τοσο και περισσοτερο φαινονται και για τους "απεναντι"...μαλλον καλυτερα,για οσους δεν γνωριζουν.

και επειδη ειμαστε ελληνες...το αποτελεσμα του τοτε debate ηταν ισοπαλο...(μπορει και να εχασα...:rolleyes:)

καταιγισμος επιχειρηματων και απο τις δυο πλευρες (εγω η μια...και 7 ατομα η αλλη...:D),λιγη ενταση...καποιες ακρεες αποψεις πανω σε στιγμες εκνευρισμου και ετοιμο το γλυκο...

τα ιδια παντελακη μου,τα ιδια παντελη μου...

(το μονο που καταφερα ηταν ενας απο την παρεα να παρει λιγο καιρο μετα σκυλο...ασχετο αλλα κατι ειναι και αυτο...:rolleyes:)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά σορρυ που μπορεί να φανώ υπερβολική αλλά αυτά δεν τα καταλαβαίνω !!Εξακολουθώ να λέω οτι ο μόνος κίνδυνος είναι να μην σε χτυπήσει στην κοιλιά. Τοξοπλάσμωση κολλάς μόνο απο γάτες και λαχανικά πχ μαρούλι. Αν οι συνθήκες υγειινής πληρούνται και ο σκύλος μάθει δύο πράγματα παραπάνω σε σχέση με το μωρό δεν υπάρχει θέμα. Δηλαδή εάν έρθει και 2ο μωρό θα φύγει το πρώτο ? Ξέρετε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει το 1ο μωρό στο 2ο επειδή ακριβώς ζηλεύει αν δεν υπάρχει επιτήρηση ? Πιστέψτε με πολλά !! Το παν για μένα είναι να μάθει ο σκύλος κάποια πράγματα σε σχέση με το μωρό. Επίσης βασικό είναι να υπάρχει βοήθεια απο το έτερον ήμισυ όσον αφορά στη φροντίδα του σκύλου πχ βόλτα, εκτόνωση, καθαριότητα κλπ γιατί αν όλα αυτά τα κάνει η γυναίκα θα πέσουν στην πλάτη της πολλά και δεν θα τα βγάλει πέρα. Τώρα στο θέμα του φίλου μας αν δεν μπορεί να τον κρατήσει καλύτερα να του βρει ενα σπίτι ...αν μπορεί να γίνει και αυτό. Όσο για τις γυναίκες που διώχνουν τον σκύλο επειδή μαθαίνουν οτι κυοφορούν θεωρώ οτι μάλλον δεν υπήρχε αυτή η πραγματική αγάπη προς τον σκύλο και είναι το στύλ ......τώρα βρήκα κάτι άλλο που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα για να αγαπώ. Ίσως είμαι λίγο επιθετική συγνώμην ...αλλά δεν ξέρω γιατί τα πήρα έτσι :confused:

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι η εγκυος γυναικα εχει παντα δικιο. Ο δε συζυγος οφειλει να ειναι ο υπηρετης της.
Απο ψυχολογια εγκυου γνωριζετε τιποτα? Ωραια τα λογια και οι κυνοφιλικες θεωριες βεβαια.

Μητσο, κανε ο,τι θελει η γυναικα σου και ασε εμας να λεμε τα δικα μας.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι η εγκυος γυναικα εχει παντα δικιο. Ο δε συζυγος οφειλει να ειναι ο υπηρετης της.
Απο ψυχολογια εγκυου γνωριζετε τιποτα? Ωραια τα λογια και οι κυνοφιλικες θεωριες βεβαια.

Μητσο, κανε ο,τι θελει η γυναικα σου και ασε εμας να λεμε τα δικα μας.
Χάρη μου συγνώμην που σε ρωτάω αλλά αν η σύζυγό σου ήταν έγκυος θα διώχνατε την Ζήνα ?? δεν ρωτάω για την Ήρα που μπορείς να την βολέψεις ίσως και έξω.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η γυναικα μου Σταματια τυχαινει να μην εχει κολληματα με τα ζωα.
Εξαλλου, το παιδι ηρθε αρκετα χρονια πριν τα σκυλια, οπότε οτιδηποτε και να πω θα είναι καθαρα υποθετικο.

Πιστευω όμως σχεδον απολυτα ότι όπως τωρα κοιμαται αγκαλια με την Ζηνα, το ιδιο θα κανει και αν ξαναμεινει εγκυος.
Μην ξεχνας ότι η Ζηνα υπαρχει στο σπιτι εδώ και 4 χρονια, οπότε και να θελω εγω να την διωξω (λεμε τωρα!), η γυναικαι μου μαλλον θα προτιμησει να διωξει εμενα.

Αν τωρα, υποθετικα παντα, η γυναικα μου μείνει εγκυος κι εγω θελω να φερω ένα νέο σκυλι στο σπιτι, και η γυναικα μου παθει υστερια, ναι, το σκυλι δεν θα ερθει και δεν θα καθησω να το πολυσυζητησω με κυνοφιλικα και υγειονομικα επιχειρηματα.
Δεν θα επιβαρυνω την πιθανον ηδη βεβαρημενη ψυχολογια.

Λογω ηλικιας, ολες σχεδον οι γυναικες του κυκλου μου, συγγενικου, κοινωνικου και εργασιακου περιβαλλοντος, εχουν παιδια και ετυχε να τις δω σε κατασταση εγκυμοσυνης.
Ειδα από μεγιστη ψυχραιμια μεχρι υστερια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ πιστεύω οτι δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη, αλλά με το κατα πόσο πραγματικά η γυναίκα θέλει ή όχι το σκύλο. Υπάρχουν υστερικές εγκυμονούσες που κρατάνε τα σκυλιά τους, κι αλλες ψυχραιμότατες που δεν θέλουν σκύλο ούτε πριν ούτε κατα τη διάρκεια ούτε μετά την εγκυμοσύνη.

Ασχέτως εγκυμοσύνης λοιπόν, αν η γυναίκα σου πραγματικά δε θέλει το σκύλο (κάνε μια σοβαρή και ήσυχη συζήτηση μαζί της), καλό θα έιναι να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να τον δώσεις όσο ακόμα είανι νωρίς, πριν δεθείτε παραπάνω. :(

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τώρα το συζητάμε όλοι μας μάλλον φιλολογικά. Συμφωνώ οτι αν η εγκυμονούσα γυναίκα δεν θέλει σκύλο δεν τον παίρνουμε. Απλώς από οτι έχω δει στην Ελλάδα η εγκυμοσύνη θεωρείτε πιά σαν αρρώστεια. Η έγκυος πρέπει να είναι χαλαρή και να μην κάνει τίποτα πέραν απο το να τρέχει ...τον σύζυγο. Μου μύρισε λουκάνικο απο το Μέτσοβο ....τρέχα να φέρεις (μύθος οτι θα χάσεις το παιδί). Είναι μια περίοδος που όντως έχει πολλές αλλαγές για τις γυναίκες και σωματικές και ψυχολογικές στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί και άλλες το καταφέρνουν με ψυχραιμία και άλλες όχι. Το παν είναι το μέτρον. Έχω και εγώ πολλές συναδέλφους που είδαν την εγκυμοσύνη τους ως μια υπέροχη περίοδο στη ζωή τους και δούλευαν μέχρι και τον 8ο μήνα ( η γυμνάστριά μου μας κάνει μάθημα πιλάτες ακόμη και τώρα που είναι 5 μηνών) και είδα και άλλες που απο την πρώτη μέρα πήραν αναρρωτικές και τις είδαμε μετά απο 2,5 χρόνια πίσω στη δουλειά και ήταν μέσα στη μίρλα. Ξέφυγα με το θέμα ....σόρρυ. Απλώς θέλω να πω οτι σε αυτές τις περιόδους προσαρμόζεις την ζωή σου και τις υποχρεώσεις σου ανάλογα.

mitsos rot

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
127
0
Χανιά
Eγώ πιστεύω οτι δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη, αλλά με το κατα πόσο πραγματικά η γυναίκα θέλει ή όχι το σκύλο. Υπάρχουν υστερικές εγκυμονούσες που κρατάνε τα σκυλιά τους, κι αλλες ψυχραιμότατες που δεν θέλουν σκύλο ούτε πριν ούτε κατα τη διάρκεια ούτε μετά την εγκυμοσύνη.

Ασχέτως εγκυμοσύνης λοιπόν, αν η γυναίκα σου πραγματικά δε θέλει το σκύλο (κάνε μια σοβαρή και ήσυχη συζήτηση μαζί της), καλό θα έιναι να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να τον δώσεις όσο ακόμα είανι νωρίς, πριν δεθείτε παραπάνω. :(
αυτο ακριβως ειναι και εγω αυτο πιστευω
ουτε θεμα υγειας ουτε τιποτα
τελικα η μικρη εφυγε χθες:(