ή ο σκύλος έξω ή καθόλου σκυλος

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η θεση σου θα ειναι παντα η ιδια. Υπηρετης αρχηγος :):(:D
Όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου ο άνδρας στο σπίτι είναι ο Πρόεδρος της επιχείρησης και η γυναίκα ο manager.
Με το καλό το μωρό!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και τις 2 φορές που ήμουν έγκυος δούλεψα μέχρι την τελευταία εβδομάδα και τα κατοικίδια δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι η εγκυος γυναικα εχει παντα δικιο. Ο δε συζυγος οφειλει να ειναι ο υπηρετης της.
Απο ψυχολογια εγκυου γνωριζετε τιποτα? Ωραια τα λογια και οι κυνοφιλικες θεωριες βεβαια.

Μητσο, κανε ο,τι θελει η γυναικα σου και ασε εμας να λεμε τα δικα μας.
Διαφωνώ!

Δεν θα επιβαρυνω την πιθανον ηδη βεβαρημενη ψυχολογια.
Για ποιό λόγο βεβαρημένη;

Σας δουλεύουν για τα καλά. :cool:
Τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι οι Ελληνες άντρες κακομαθαίνουν τις γυναίκες τους. :rolleyes:

Απλώς από οτι έχω δει στην Ελλάδα η εγκυμοσύνη θεωρείτε πιά σαν αρρώστεια. Η έγκυος πρέπει να είναι χαλαρή και να μην κάνει τίποτα πέραν απο το να τρέχει ...τον σύζυγο. Μου μύρισε λουκάνικο απο το Μέτσοβο ....τρέχα να φέρεις (μύθος οτι θα χάσεις το παιδί). Είναι μια περίοδος που όντως έχει πολλές αλλαγές για τις γυναίκες και σωματικές και ψυχολογικές στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί και άλλες το καταφέρνουν με ψυχραιμία και άλλες όχι. Το παν είναι το μέτρον. Έχω και εγώ πολλές συναδέλφους που είδαν την εγκυμοσύνη τους ως μια υπέροχη περίοδο στη ζωή τους και δούλευαν μέχρι και τον 8ο μήνα ( η γυμνάστριά μου μας κάνει μάθημα πιλάτες ακόμη και τώρα που είναι 5 μηνών) και είδα και άλλες που απο την πρώτη μέρα πήραν αναρρωτικές και τις είδαμε μετά απο 2,5 χρόνια πίσω στη δουλειά και ήταν μέσα στη μίρλα. Ξέφυγα με το θέμα ....σόρρυ. Απλώς θέλω να πω οτι σε αυτές τις περιόδους προσαρμόζεις την ζωή σου και τις υποχρεώσεις σου ανάλογα.
Ουφ, υπάρχει κάποια ελπίδα ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αλεξια, παραθετεις επιλεκτικα.

Το συμπερασμα οσων ειπα είναι αυτό:

«Ειδα από μεγιστη ψυχραιμια μεχρι υστερια».

Και γνωριζω προσωπικα αρκετες περιπτωσεις γυναικων που ΔΕΝ τις κακομαθανε οι αντρες τους. Δυο παραδειγματα:

Η μια πηγε να κρεμασει κουρτινες στον τελευταιο μηνα και επεσε από την σκαλα. Παει το μωρο γιατι το άλλο το γαϊδουρι ο αντρας της ηθελε την γυναικα του σκληραγωγημενη.

Και προσφατα μια συναδερφος απεβαλε γιατι εκανε τον αρσιβαριστα στο σπιτι.

Ναι, υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που εγκυες κομάντο δεν παθανε τιποτα. Αλλά αυτό δεν σημαινει ότι πρεπει να ζοριζουμε την τυχη μας.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
απο το ένα άκρο στο άλλο
εννοείται ότι με μιά κοιλιά 8 μηνών δεν θα ανέβεις σε σκαλες και δεν θα τεντώνεσαι......
αλλά δεν θα πέσεις και τέζα στο κρεβάτι

Παν μέτρον άριστον ε?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εγω θα συμφωνησω με harryf3 και θα διαφωνησω με την Αλεξια.

Δεν περνανε ολλες οι γυναικες το ιδιο την εγκυμοσυνη τους :),
αλλες μπορει να μην την καταλαβουν καν,αλλες να ειναι σχεδον ολη την ωρα στο κρεβατι και αλλες να περνανε διαφορες καταστασεις,,,,,, πχ εμετους-ζαλαδες-ΠΟΝΟΣ μεσης-ατονια,ΝΕΥΡΑ κλπ,,,,
μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι :)

Οι ορμονες ειναι ασχημο πραγμα

και μιλαω εγω,με 4 Newfie και μια μπεμπα 4 μηνων :)

Με το καλο Μητσο rott το μωρακι και τα καλυτερα στη μαμα του

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω παλι νομιζω οτι εινα αναλογα με την γυναικα και πως "χειριζεται" τον αντρα της! οχι οτι οι αντρες κακομαθαινουν τις γυναικες τους.

και για να μην βγω πολυ off topic ευχομαι το σκυλακι να βρηκε την καταλληλη οικογενεια για να το υιοθετησει!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι Βαγγελη, η υπερβολή υπαρχει για να δειξει το μετρο.

Ωστοσο, μπορει η εγκυος να πεσει και στο κρεβατι.
Η γυναικα μου ειχε σοβαρη επαπειλουμενη και ηταν ταβλα στον Γαληνο στη Θεσσαλονικη επι τρεις μηνες με ορό yutopar.

Υπερβολη είναι το ότι μια συναδερφος με απεφευγε γιατι κανω παρεα με σκυλια!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αρη (καλημέρα, καταρχήν).

Μπαίνεις σε ...βαθιά νερά, τώρα και δεν ξέρω αν ακροβατούμε να βγούμε off-topic.
Αρχίζουμε πλέον και μιλάμε για τη σωστή σχέση του ζευγαριού και για τη διαφορά "καλομαθαίνω" και "κακομαθαίνω".

Εκτός από τα ...παράσημα που μου έχει δώσει η προσωπική πείρα ζωής:cool: και προκειμένου να βελτιώνομαι και να προχωράω, έχω διαβάσει αρκετά και έχω μελετήσει (ως γνωστός ...κοινωνικός κριτικός;)) πολλά ζευγάρια - οικογένειες.

Σαφώς, λοιπόν και μία έγκυος γυναίκα δεν πρέπει να κάνει ταρζανιές. Από εκεί και πέρα, αν είναι γενικά υγιής, μπορεί να έχει ποικίλλες ενασχολήσεις που μάλλον τη βοηθούν, παρά την επιβαρύνουν. Αλλού είναι τα (ενδεχόμενα) προβλήματά της...

Υ.Γ. Συνιστώ ανεπιφύλακτα (εκτός από τα guidelines for protection training:)) το διάβασμα του βιβλίου "Ομοιος ομοίω ζευγαρώνει" ενός κορυφαίου αμερικάνου ψυχιάτρου, του Gellert.:)

Υ.Γ.2 Επειδή γράφαμε παράλληλα, τώρα είδα το μήνυμα της φίλης Sophiaouda, το οποίο μάλλον τεκμηριώνει καλύτερα την άποψή μου, παρά διαφωνεί.:)

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εντάξει παιδιά υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα και απο το ένα άκρο και απο το άλλο, νομίζω οτι μιλάμε για normal καταστάσεις που είναι και ο μέσος όρος. Εγώ λέω να συνεχίσουμε την κουβέντα μας με smiles:D:D θα είχε ενδιαφέρον πως θα εκφραστούμε αρκεί να εμπλουτιστούν!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
"Ομοιος ομοίω ζευγαρώνει"
Δεν ισχυει παντα αυτό.

Προσωπικα ζευγαρωσα με μια γυναικα πολύ διαφορετικη από εμενα σε πολλα πραγματα και επισης «ζευγαρωσα» με ένα σκυλι που είναι (ή εγινε) αντιγραφο του εαυτου μου.

Μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα και στην μια και στην άλλη περιπτωση.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν ισχυει παντα αυτό.

Προσωπικα ζευγαρωσα με μια γυναικα πολύ διαφορετικη από εμενα σε πολλα πραγματα και επισης «ζευγαρωσα» με ένα σκυλι που είναι (ή εγινε) αντιγραφο του εαυτου μου.

Μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα και στην μια και στην άλλη περιπτωση.
Συμφωνώ. είπαμε, δύο λέξεις δεν πρέπει να βρίσκονται στο λεξιλόγιό μας: "ποτέ" και "πάντα".:)

Από εκεί και πέρα, αστεία-αστεία, αν διαβάσεις αυτό το βιβλίο και κάνεις τις σκέψεις σου, ίσως καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα σου (σε βασικά θέματα) δεν είναι και τόσο πολύ διαφορετική...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.596
10.987
Athens
Πάντως το φαινόμενο "αφήνω το σκύλο γιατί είμαι έγγυος" δεν είναι καθόλου σπάνιο...
Χθες είχα την κουβέντα με φίλο μου. Συνάδελφός του παντρεύτηκε, το σκύλο τον είχε προ γάμου. Η σύζυγος πάντα ξύνιζε αλλά με το που έμεινε έγγυος του το έθεσε "ή ο σκύλος ή εγώ". Ο φίλος μου - καθότι άρρωστος σκυλόβιος - συμβούλεψε το συνάδελφο να παρατήσει τη σύζυγο... :D

Επίσης, πριν μερικούς μήνες συνάντησα στον κτηνίατρο μια ιδιοκτήτρια με ένα δαλματίας με τρομερά δερματικά προβλήματα που συνέχεια έξυνε και "έτρωγε" τα πόδια του. Ηλικίας 10 ετών παρακαλώ, και το έχωσαν σε πανσιόν (μη φανταστείτε και σε καμιά κυριλέ) με το που έμεινε έγγυος ή γέννησε η κυρία. Έκτοτε το σκυλί απέκτησε τα δερματικά...

Συνήθως την πληρώνουν οι γάτες στις εγκυμοσύνες. Καμία δεν πάει να κάνει μια εξέταση για τοξοπλάσμωση στο γατί ή και η ίδια η γυναίκα (αν έχεις αρπάξει ήδη, αποκτάς ανοσία) και τα γατιά καταλήγουν στο δρόμο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πάντως το φαινόμενο "αφήνω το σκύλο γιατί είμαι έγγυος" δεν είναι καθόλου σπάνιο...
Χθες είχα την κουβέντα με φίλο μου. Συνάδελφός του παντρεύτηκε, το σκύλο τον είχε προ γάμου. Η σύζυγος πάντα ξύνιζε αλλά με το που έμεινε έγγυος του το έθεσε "ή ο σκύλος ή εγώ". Ο φίλος μου - καθότι άρρωστος σκυλόβιος - συμβούλεψε το συνάδελφο να παρατήσει τη σύζυγο... :D...
Ερχεσαι στα λόγια μου. (Πάλι θα βγω off-topic, αλλά το θέμα είναι τέτοιο που απαιτεί παρόμοιες τοποθετήσεις)

Εδώ (μεταξύ άλλων) πιστεύω ότι μιλάμε για αποτυχημένες επιλογές του "ετέρου ημίσεως" και όχι μόνο στα θέματα του σκύλου - γάτας.

Εφόσον, ρε φίλε, έχεις σκύλο και αγαπάς τα ζώα, είναι δυνατόν (να ερωτευτείς κιόλας!!!) να παντρευτείς με ένα άνθρωπο που ξέρεις, εκ των προτέρων, ότι δεν τα πολυσυμπαθεί?
Υπό την έννοια αυτή, ο φίλος σου πολύ ορθά έδωσε τη συμβουλή του. Δεδομένου ότι, στο μέλλον, θα προκύψουν και άλλες διαφωνίες, σε βασικά θέματα, είναι σίγουρο...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κι εγώ παντρευτηκα γυναίκα που δεν ήθελε τα σκυλιά-δεν τα ήξερε
μπορούσα όμως να διαγνώσω ότι αν ξεπεράσει τα στερεότυπά της θα τα συμπαθήσει
όπως και έγινε βέβαια-και ενώ αρχικά θα είχαμε έναν σκύλο μόνο, τώρα είμαστε στο "Τι??? μόνο ένα σκυλί θα έχουμε????????"