καλημερα στην παρεα
λοιπον καποιες απορεις σχετικα με το να παρεις αμα θες ενα σκυλο απο την φιλοζωικη (καλοπραιερετες αποριες γιατι μπερδευτικα)
Θα σου απαντήσω εγώ
οταν δεν περνεις σκυλο απο εκτροφεα φοβασαι μην εχει δυσιπλασια η δεν ξερεις αμα εχει καποιες κακες εμπειριες η τον χαρακτηρα του σκυλου (αποτι καταλαβα απο τα λεγομενα)
και παω στην ερωτηση : εναν παρεις ενα σκυλο απο την φιλοζωικη ξερεις τι εχει το σκυλι? τι εχει περασει? και ποιος ειναι ο μπαμπας του η η μαμα του?
όταν θα πάρεις ένα σκύλο από φιλοζωική ή τον δρόμο φυσικά κσι δε ξέρεις,αλλά ξέρεις ότι σώζεις ένα πλάσμα από το δρόμο και ξέρεις ότι δε θα πάρεις καθαρόαιμο,αλλά το φιλαράκι σου που δε ξέρεις πως θα είναι όταν θα μεγάλωσει!
Μην μπερδεύεσαι και από εκροφέα μπορεί κάτι να τύχει δε είναι θεοί απλά προσπαθούν να μιδενίσουν τις πιθανότητες για διάφορες ασθένειες ή κακές συμπεριφορές που οφείλονται στα γονίδια!
Είναι όλοι οι εκτροφείς ίδιοι,όχι φυσικά γιάυτό και θέλει ψάξιμο πολύυυυ!!
δευτερο θεμα
εαν εγω εχω μια θυλικια και μου πουν 10 φιλοι οτι αμα κανεις γεννα να μας δωσεις
γιατι να μην το κανω? αφου θα ξερω οτι θα πανε σε χερια γνωστων (και παντα τζαμπα)
Γιατί άμα η σκύλα σου π.χ έχει διακρίσεις είναι εντός προτύπου και έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για να κάνεις όλες τις απαρέτητες εξετάσεις-ακτινογραφίες ώστε να είναι εντάξει για αναπαραγωγή...δε θα τα δώσεις τζάμπα!
Ενώ άμα βάζεις ένα σκύλο ότι να΄ναι χώρις να ξέρεις-σε ενδιαφέροι τι θα γίνει γιατί να το κάνεις?Αυτοί οι 10 να πάρουμε ωραιότατα ημιαιμάκια(όπως αυτά που θα γεννηθούν)και έτσι θα έχουν κάνει και ένα καλό σώζοντας 10 ψυχές που κάποιος(σαν αυτόν που θα κάνει την γέννα)δε μπόρεσε και τα παίταξε.
Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε πολλλούς ότι δε χρειάζεται να γεννά το σκυλί μας χωρίς λόγο!
για την καθαροτητα τις φυλης? ( οταν το γραφω αυτο μου παει αλλου το μυαλο και αιδιαζω )
και να μην ξεχναμε λογου βαθιας οικονομικης κρισης δεν μπορει ο καθε ενας να δινει 800-1200 ευρω για να παρει ενα σκυλο απο εκτροφεα (μακαρι να μπορουσαμε ολοι)
Να πάρει από τον δρόμο ή από τόσες αγγελίες αδέσποτων που ψάχνουν σπίτι...ούτε αυτό από τον ιδιώτη δε είναι καθαρόαιμο!Αμα του μείνουν τα κουτάβια ίσως την επόμενη φορά το σκεφτει να βάλει την σκύλα του να γεννήσει!!
και τριτο να κανω και λιγο πλακα (γιατι εχω χιουμορ)
διαβασα εχτες σε ενα νημα εδω μεσα για την διατροφη
B.A.R.F.
λοιπον λογου κρισης ειμαι διατεθημενως να με υοθετησουν οσοι κανουν την διατροφη αυτη
ειμαι καλος κανω τις αναγκες μου οπου μου πειτε δεν εχω
ενδoπαρασιτα μονο λιγη πιεση εχω αλλα την ελενχω