προβολή αδένα τρίτου βλεφάρου

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Την Παρασκευή παρουσίασε η Έρις ένα ερεθισμό στο μάτι και το Σάββατο το πρωί είδαμε ότι είχε πετάξει εσωτερικά ένα κριθαράκι το οποίο αυτήν την στιγμή έχει μεγαλώσει παρά πολύ .
Ο κτηνίατρος μου έδωσε σταγόνες με αντιβίωση και κορτιζόνη για πρωί βράδυ και μου είπε ότι σε καμιά 10 μέρες θα περάσει .
Δεν μου έχει ξανά τύχει σε δικό μου σκύλο και έχω πάθει πλακά που την βλέπω έτσι , πιθανολογώ ότι πρέπει να πονά κιόλας …

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μην ανησυχείς psaras! Μάλλον πρόκειται για κάποιου είδους μόλυνση…
Ο δικός μου είχε ανάλογο πρόβλημα πριν λίγους μήνες και ακολούθησε αγωγή με tobraDex. Σε μια εβδομάδα ήταν περδίκι! :wink:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Η σκύλα μου όταν ήτανε 7-8 μηνών παρουσιάστηκε στο μάτι της κριθαράκι. Με σταγόνες Tobradex δεν υποχωρούσε, έφτασε μάλιστα πολύ γρήγορα στο μέγεθος ρεβιθιού.
Ακολούθησε μικρή επέμβαση στο μάτι για να αφαιρετή ο «κρίθαρας», και από τότε δεν εμφανίστηκε ξανά τίποτα στο μάτι.
Πάντως μην ανησυχείς, δεν πρέπει να πονάει, περαστικά να είναι.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Το μπουκαλάκι με τις σταγόνες που μου έδωσε γράφει c.a.p. collyre
Πιστεύω και εγώ οτι πρόκειται για κάποια μόλυνση .
Πριν να εμφανιστή την είχα στην παραλία και έπαιζε , που και που έκανε βουτιές στα φύκια που είχε πετάξει έξω η φουρτούνα , την επόμενη μέρα είδα το μάτι της ερεθισμένo …
Ήθελα να ξέρω τη θα γίνει τελικά θα άνοιξη η θα υποχωρήσει ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
magi said:
Psaras, ίδιο πράγμα από ότι βλέπω στην φωτογραφία είχε η σκύλα μου.
Ο κτηνίατρος αφού το αφαίρεσε ,μου το έδειξε για να δω πόσο μεγάλο ήτανε πραγματικά.
Επίσης μου είπε ότι μπορεί να ξαναεμφανιστεί στο μέλλον.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό που είχε βγαλει ο δικός μου ήταν αισθητά μικρότερο.
psaras, από την στιγμή που δεν υποχωρεί, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται αφαίρεση. Πάρε οπωσδήποτε και μια δεύτερη γνώμη πριν προχωρήσεις σε επέμβαση.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο (σε σημείο και μέγεθος) είχε βγάλει το σαρ πει ενός φίλου.

ΜΟΝΟ αφαίρεση παίρνει.

λεφτά που πλήρωσε δεν ξέρω

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Δηλαδή έπαιζε στην παραλία και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε αυτό στο ματάκι του?Ή ήταν πιο μικρό στην αρχή και μαγάλωνε σταδιακά?Δεν υπάρχουν ειδικοί κτηνίατροι-οφθαλμίατροι για να το πας?Περαστικά πάντως... :)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και ειναι σιγουρος ο ιατρος , οτο προκεται για κριθαράκι????

Εμενα παντος μου φαινεται για Cherry eye (προπτοση τριτου βλεφαρου η του αδενα του τριτου βλεφαρου).

Δες και εδω http://www.thepetcenter.com/gen/ce.html
και εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_eye

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Το κριθαράκι το ανέφερα εγώ διότι αρχικά έτσι φάνηκε
Πράγματι είναι προβολή αδένα τρίτου βλεφάρου και χρειάζεται σκίσιμο και θάψιμο όπως λέει ο γιατρός , ο δεύτερος κατά σειρά ,τον πρώτο τον έστειλα……….
Η επέμβαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα

Οπότε αν γίνεται ας αλλαχτεί το θέμα σε προβολή αδένα τρίτου βλεφάρου

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
keyman said:
καλα FrenchieFan τι να πω?Πρέπει να αλλάξεις nick και να το κάνεις forum's vet.Είσαι φοβερή!!!
Ναι σιγουρα!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :oops:

Απλά το εχω συναντησει αρκετες φορες και στο ιατρειο- αλλα γενικος και τα γαλλικα το παρουσιαζουν αρκετα συχνα!
Στην Εσμεραλντα μου πηγε να "πεταχτει" δυο φορες στα 8 χρονια της (ειχε προβαλλει λιγο).
Το ζουλιξα αμεσος πισω στην θεση του- και ημασταν τυχεροι που εμενε εκει και δεν ξαναβγηκε.
Το ιδιο συνεβει και με το γαλλικο φιλων μας το καλοκαιρι ( του ασπρομαυρου κουκλο στο avatar μου)- επαθε πλακα η φιλη μου οταν ενα πρωινο ειδε αυτο το "πραγμα" να πεταγεται απο το ματι του σκυλου της. Το ζουλιξα και - μια χαρα μεχρι τωρα!!

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
denis said:
Πάει η έκθεση ΓΜΤ ???? Και γώ που έλεγα ότι θα έχουμε και καινούριο μέλος στην παρέα .... :cry:

Φίλε Ντενις όταν γίνει η επέμβαση δεν θα φαίνετε τίποτα άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εκθέσεις ..........

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
psaras said:
denis said:
Πάει η έκθεση ΓΜΤ ???? Και γώ που έλεγα ότι θα έχουμε και καινούριο μέλος στην παρέα .... :cry:

Φίλε Ντενις όταν γίνει η επέμβαση δεν θα φαίνετε τίποτα άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εκθέσεις ..........
Ξέχασα …
εκτός αν πέσω σε χασάπη :eek: :x :x

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87