Θα συμφωνησω με την Αγγελικη!δεν νομιζωπαντως πως να στειρωσεις τον σκυλο σου ειναι παραλογισμος!
και εφοσον δεν θα ζευγαρωσει και υπαρχουν παρα πολλες πιθανοτητες να παθει πυομητρα ή καρκινο γιατι να το διακυνδινευψεις αφου μπορεις να το αποφυγεις??
η στειρωση πλεον ειναι μια επεμβαση ρουτινας με ελαχιστους κινδυνους.
Ναι. Τον στείρωσα για πολύ συγκεκριμένο λογο και αφού έκανα τα πάντα για να το αποφύγω. Δυστυχώς το πρόβλημα της υγείας του δεν λυνονταν αλλιώς…συγνωμη αν κανω λαθος,και εχω μπερδευτει,εσυ δεν εχεις στειρωσει τον σκυλο σου?
Εγώ όμως λέω άλλο.αυτο λεω,εχω δει οτι αργα ή γρηγορα μεγαλος αριθμος αστειρωτων ζωων,θηλυκων ή αρσενικων,παρουσιαζουν καποιο προβλημα που εχει σχεση με πυομητρα-καρκινο-προστατη
νωρίτερα ο χρήστης giannis είχε απαντήσει:Πολύ ωραία! Μην την ζευγαρώσεις τότε.
Γιατι να την στειρωσεις?![]()
-γιατι δεν θελω να υπαρξει ποτε μια ανεπιθυμητη γεννα
-θεωρω οτι αν καναν οι περισσοτεροι στειρωση τωρα δεν θα υπηρχαν τοσα αδεσποτα στους δρομους για αυτο κανοντας αυτη την ενεργεις πιστευω οτι συμβαλω και εγω σε αυτο.
Για την πυομήτρα, το άρθρο λέει ότι 23% εμφανίζει πυομήτρα πριν τα 10 του χρόνια. 4% των περιπτώσεων αυτών, πεθαίνουν από πυομήτρα. Τα rottweiler είναι ιδιαίτερα επιρεπή (μαζί με άλλες φυλές, αλλά φαντάζομαι οτι αυτό σ'ένδιαφέρει). Μειώνεται όμως το ρίσκο για πυομήτρα αν η σκύλα έχει γεννήσει. Τα πρωτότυπο άρθρα που αναφέρουν είναι αυτά:Σε τί ηλικία εμφανίζεται η πυομήτρα στα θηλυκά ζώα ? Το 25% τί ηλικίες αφορά ?
Πολλά ζητάς Denis!!! Δε νομίζω ότι υπάρχει αντίστοιχο άρθρο. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μου θα σε ενημερώσω!Τώρα μπορούμε να βρούμε σε τί ποσοστό εμφανίζεται πυομήτρα σε ηλικία μεγαλύτερη των 9 χρόνων ?
Κάτσε. Σωστά υπολόγισες οτι το 1% συνολικά πεθαίνει απο πυομήτρα, αλλα και τα υπόλοιπα 22% που δεν πεθαίνουν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Επίσης, 23% πυομήτρα και 25% καρκίνος, σχεδόν τα μισά αστείρωτα σκυλιά θα εμφανίσουν πρόβλημα τέτοιου τύπου (εντάξει, ίσως λίγο λιγότερα αν υπόλογίσεις οτι ο σκύλος του Μητσοτάκη θα πάθει και καρκίνο ΚΑΙ πυομήτρα.....). Ειναι τεράστιο το ποσοστο, και όχι τόσο προχωρημένη η ηλικία (5-10 χρονων).Επίσης κάποιος καλός στα μαθηματικά να μας πεί τί σημαίνει να νοσεί το 24% και να πεθαίνει εξ'αυτών το 4% γιατί εγώ το βγάζω 1% του πληθυσμού- υπολογίζοντας το ποσοστό το οποίο "χτυπάει" ζώα σε προχωρημένη ηλικία, δεν θεωρώ την πυομήτρα λόγο να μεταβάλλεις ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τον ψυχισμό και την ορμονική κατάσταση ενός ζώου που έτσι κι αλλιώς (το αφεντικό του ενέκρινε προληπτική εγχείρηση) η υγεία του παρακολουθείται.
Οτι νομίζει ας κάνει ο καθένας. Απλως παραθέτω τις πληροφορίες (οσο πιο έγκυρα μπορώ) κι ας αποφασίσει ο καθένας από κει και πέρα πως θα πορευθεί. Ειπαμε δεν είναι ασπρο μάυρο. Το θέμα είναι πολύπλοκο και παίρνει συζήτηση.Εχω ζήσει πυομήτρα - ρήξη μήτρας - στειρώσεις - και θάνατο και ακόμα και αν ήμουν ένας απλός ιδιοκτήτης ζώου ΔΕΝ θα στείρωνα αν δεν υπήρχε ή εμπεριστατωμένα προβλεπόταν πρόβλημα.
Εντάξει δε νομίζω ότι τίθεται θέμα εκεί. Νομίζω συμφωνούμε όλοι. Το θέμα είναι τι γίνεται με τα δεσποζόμενα του καθενός μας.Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπέρ της στείρωσης στα αδέσποτα ζώα και στα ζώα που κατά την κρίση του κτηνίατρου (δυστυχώς πολλά είναι αυτά) οι ιδιοκτήτες είναι ανίκανοι να παρακολουθήσουν την υγεία και την σεξουαλική τους δραστηριότητα.