Επισυνάπτω και την απάντηση που πήρα απο την εκτροφέα μου, σχεδόν ολόκληρη, τη μεταφράζω..
"Λυπάμαι πολύ για το κουτάβι και μπράβο στην ιδιοκτήτρια. Την υποστηρίζω απόλυτα, όχι ευθανασία! Δυστυχώς εδώ Σικελία δεν έχουμε χειρούργο υψηλού επιπέδου αλλά θα μάθω για Βόρεια Ιταλία και θα σας πω.
Θυμάστε ίσως την ιδιοκτήτρια ενός από τα κουταβια μου, την Π. απο το Βέλγιο που είχατε μιλήσει μια φορά. Εκείνο το κουτάβι είχε εξάρθρημα επιγονατιδας. Βρήκαν μια κλινική στην Ολλανδία τελικά που ειδικεύεται στις αρθροπάθειες και πηγαιναν εκεί για φυσιοθεραπείες και υδροθεραπεία. Και τα κατάφεραν! Θα την ρωτήσω κι αυτήν πόσο κοστίζει η επέμβαση εκεί. Και θα σας ενημερώσω.
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν εκείνο το εξάρθρημα προέκυψε λόγω έμφυτου προβλήματος ή λόγω υπερβολικής ασκησης. Η ιδιοκτήτρια είχε αρχισει να προπονεί το κουτάβι πριν χρονίσει. Με πολύ ήπιο τρόπο, αλλά μπορεί να ευθύνονται και τα άλματα. Μπορεί να το είχε και εμφυτο, παρόλο που σε κανέναν από τους συγγενείς του δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. Πάντως τώρα είναι καλά.
..
Ίσως θα ήταν καλό ο μικρός ακίτα να αρχίσει να τρώει μπαρφ αν φυσικά συμφωνεί η ιδιοκτήτρια. Τα οφελη μη επεξεργασμένων χονδροϊτίνης και ασβεστίου που προέρχονται από φυσικες πηγές ειναι πάρα πολλά".