Heartworms

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το δινεις στα αγόρια για αποπαρασίτωση? (αν δίνεις milbemax είσαι καλυμμένη). Ρωτα ένα κτηνίατρο μήπως πρεπει να δώσεις ένα τώρα, για παν ενδεχόμενο.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Παιδιά για να πώ την αλήθεια εγώ ποτέ δεν του έχω δώσει χαπάκι γιαυτό το λόγο, μόνο τα drontal κάθε 4 μήνες. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να του δίνω για παν ενδεχόμενο?? (άσχετο λιγάκι)
Κατερίνα καλά αποτελέσματα!!! Το ίδιο έυχομαι και για τη δικιά μου τη μικρή για να την πάρω επιτέλους σπίτι!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
δεν χρειάζεται στην αττική και νότια δεν υπάρχει κίνδυνος για σκουλήκι στην καρδιά και με την αποπαρασιτωση που γινεται ανα τριμηνο είναι καλλυμενο,
στην θεσσαλονικη και γενικοτερα βορεια που υπαρχει κίνδυνος, ο γερο - λυκος παιρνει ένα χαπακι inteceptor ( ?) αν θυμαμαι καλα μηνιαίως....
αλλά δεν γίνεται περαιτερω αποπαρασίτωση....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το πρόβλημα GDANE είναι ότι αυτά τα σκυλιά έχουν έρθει από Σέρρες και δύο κανίς βρέθηκαν θετικά ήδη, για αυτό πήγα και τις μικρές για εξετάσεις...αλλιώς δεν θα το έκανα...
Πάλι δεν πρόλαβα τη κτηνίατρο..αύριο τα αποτελέσματα.....άντε να δούμε...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν χρειάζεται στην αττική και νότια δεν υπάρχει κίνδυνος για σκουλήκι στην καρδιά και με την αποπαρασιτωση που γινεται ανα τριμηνο είναι καλλυμενο,
στην θεσσαλονικη και γενικοτερα βορεια που υπαρχει κίνδυνος, ο γερο - λυκος παιρνει ένα χαπακι inteceptor ( ?) αν θυμαμαι καλα μηνιαίως....
αλλά δεν γίνεται περαιτερω αποπαρασίτωση....
Ναι, αλλα κάποιοι απο μας επιλεγουμε ούτως ή άλλως και στο νότο να δίνουμε Milbemax αντί για Drontal, γιατι δεν ξέρεις ποτέ και γενικά δεν χάνεις τίποτα. :) Γι'αυτό ρώτησα αν τυχόν δίνει κι η Κατερίνα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
To Interceptor που δίνω στο Μουφ είναι επίσης καλό για τη διροφιλαριωση. Εδώ στην Αμερική θερίζει παντού. Το περίεργο δε είναι ότι θερίζει παντού, όποιο και να 'ναι το κλίμα. Η δε θεραπεία είναι τόσο ακριβή (περί τα 1000 δολλάρια) και το σκυλί πρέπει να περιορίζεται για 2 μήνες (φανταστείτε τώρα π.χ. Αυστραλέζο να περιορίζεται σε κλουβί για θεραπεία) που πολλά καταφύγια κάνουν ευθανασία σε σκύλου που τους φέρνουν θετικούς σ' αυτή την ασθένεια. Το τεστ το κάνουμε δυο φορές το χρόνο και η κτηνίατρος βγάζει αποτελέσματα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
Το πρόβλημα GDANE είναι ότι αυτά τα σκυλιά έχουν έρθει από Σέρρες και δύο κανίς βρέθηκαν θετικά ήδη, για αυτό πήγα και τις μικρές για εξετάσεις...αλλιώς δεν θα το έκανα...
Πάλι δεν πρόλαβα τη κτηνίατρο..αύριο τα αποτελέσματα.....άντε να δούμε...
προς θεού... και πολύ καλά έκανες...
απλα τα ανεφερα γιατί καποιοι ανησύχησαν ενω ειναι στην αττική....

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Πριν λίγες μέρες έβαλα Guardian ένεση.

Στην περιπτωση που ΔΕΝ εβγαινε αρνητικός, ποια θα ηταν η αντιμετώπιση της ασθένειας?

Η ίδια ενεση ή το ιδιο χαπι (milbemaxι)?

Διάβασα το τοπικ αλλα δεν κατάλαβα.
Λίγο το συγκεκριμένο πόστ του vrd μονο αναφέρει κάποια στοιχεία αλλα ειναι για παλαιότερα χρόνια.
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?208-Heartworms&p=7464#post7464

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Και εμεις το guardian κανουμε μια φορα τον χρονο. Απο ο,τι θυμαμαι μου ειχε πει ο κτηνιατρος οτι εχει διαρκεια σχεδον ενα χρονο οποτε γλυτωνουμε και τα χαπια καθε μηνα.

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
Και εμεις το guardian κανουμε μια φορα τον χρονο. Απο ο,τι θυμαμαι μου ειχε πει ο κτηνιατρος οτι εχει διαρκεια σχεδον ενα χρονο οποτε γλυτωνουμε και τα χαπια καθε μηνα.
το guardian καλύπτει για 6 μήνες.... για αυτό καλό είναι να γίνεται μέσα με τέλος Απρίλη για να καλύπτει το επικίνδυνο εξάμηνο. Απο Οκτώβρη- Νοέμβρη και μετά δε χρειάζεται και επαναλαμβάνεται πάλι την άνοιξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα απο ότι μου πε ο κτηνίατρος μου. Επιπλέον,
δε θεωρείται και απόλυτα ακίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσει τοξίκωση λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε Μοξιδεκτινη
Φίλος μου που ρώτησε τον κτηνίατρο του μου είπε πως σε χώρες του εξωτερικού έχει καταργηθεί ως ύποπτο για καρκίνο.

Εμείς δώσαμε Milbemax στη Κίλλα και θα το δίνουμε μέχρι Οκτώβρη που θα ξαναγυρίσουμε στο Drontal. Βασικό στο Milbemax είναι στην χορήγηση να μη χάνεται ουτε μέρα. Αν δοθεί 1 Απρίλη πρέπει να ξαναδοθεί 1 Μάη κ.ο.κ.

περιοχές ΥΨΗΛΟΥ κινδύνου είναι οι περιοχές με υγρασία και έντονες βροχοπτώσεις. Οσο ζούσα στην Αθήνα, ο κτηνίατρος δε μου το χε αναφέρει ποτέ, τώρα στα Γιαννενα το άκουσα πρώτη φορα... (μα γιατί?? στα Γιάννενα βρέχει μια φορά το χρόνο...απλα ξεκινάει Οκτώβρη και σταματάει το Μάη...:p)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Επιπλέον,
δε θεωρείται και απόλυτα ακίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσει τοξίκωση λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε Μοξιδεκτινη
Φίλος μου που ρώτησε τον κτηνίατρο του μου είπε πως σε χώρες του εξωτερικού έχει καταργηθεί ως ύποπτο για καρκίνο.
:O:O:O Νομιζω πως πρεπει να το ψαξω λιγο παραπανω το θεμα....

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Κι εγώ εκεί που είχα αποφασίσει να της κάνω το εμβόλιο, διάβασα πολλά και διάφορα και είπα να συνεχίσω το άτιμο το χαπάκι. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω τρόπο να μην το φτύνει ή να μην το κάνει εμετό, οπότε αναγκάζομαι να έχω αρκετά χάπια, γιατί δεν ξέρω στα πόσα θα σταματήσει τους εμετούς (συνήθως στα δύο, αλλά καμιά φορά μου κάνει την έκπληξη).

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Και εμενα ηταν πολυ δυσκολος με τα χαπια αλλα πλεον τα "βυθιζω" μεσα σε ενα μικρο κομματακι la vache quirit και ουτε αυτος καταλαβαινει πως το καταπινει! Χεχεχε!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Τα έχω δοκιμάσει όλα. Γλύφει το νόστιμο γύρω γύρω και μου φτύνει το χάπι στα μούτρα, μου γυρνάει την πλάτη και την κάνει μ'ελαφρά. Με τα πολλά, αναγκάζομαι στο τέλος να της το δώσω σκέτο και μετά έχουμε τα καθέκαστα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βαλτης το μεσα σε ενα κομματι απο σαλαμι αερος που δεν μπορει να το γλυψει αλλα να το μασησει.
Και ο Φωντας ακριβως τα ιδια μου κανει αλλα με το σαλαμι την παταει! Αλλιως του τα μπουκωνω και
τα καταπινει θελει δεν θελει! η δικια σου παραειναι πεισματαρα! Ακου εκει ξερναει!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ξέχασα να πω ότι εδώ κυκλοφορεί και το Heartgard για heartworms. Το πρόβλημα με αυτό όμως είναι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε ορισμένες φυλές, συμπεριλαμβανομένων και των Αυστραλέζων Ποιμενικών, οπότε ο σωστικός όμιλος βάζει την προειδοποίηση με κεφαλαία γράμματα στα συμβόλαια υιοθεσίας και το ντοσιέ του σκύλου όταν στον δίνουν. Δυστυχώς η ηλίθια η εταιρεία αποφάσισε να κάνει επιθετικό marketing τελευταία μέσω των κτηνιάτρων και δίνει και κουπόνια, οπότε το διαφημίζουν. Φυσικά ούτε λόγος να το δώσω στο Μουφ, του παίρνω το Interceptor που είναι και καλό και μέχρι σήμερα τα έχει πάει άριστα. Πρόσφατα μάλιστα, όταν έφτιαχνα το ντοσιέ του με τα ιατρικά και άλλα του σε σούπερ κλασέρ, ανακάλυψα μάλιστα όταν τον πρωτοβρήκαν και ήταν στο καταφύγιο κάποιο βλήμα του έδωσε Heartgard έτσι κι αλλιώς διότι δεν ξέρανε, λέει, τι ακριβώς είναι (καλά, στραβοί ήταν?!), αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα και το σημείωσαν. Φυσικά εγώ επιμένω Interceptor διότι όπως λένε ούτε το διάολο να δεις, ούτε το σταυρό σου να κάνεις!!

Α ναι, συνήθως έδινα το Interceptor στο Μουφ κρυμμένο σε φυστικοβούτυρο και αλλοιθώριζε απ' την ευχαρίστησή του. Πρόσφατα όμως μου τελείωσε το φυστικοβούτυρο και έτσι του το έδωσα σκέτο και φυσικά εφόσον μικρό-μεγάλο παστρεύει, το Μουφ καταβρόχθισε το χάπι χλαπ στο πιτς φυτίλι!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3