Heartworms

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Ερωτηση για το μιλμπεμαξ...Το δινουμε καθε μηνα ακριβως την ημερομηνια που το δωσαμε τον προηγουμενο μηνα, ή καθε διμηνο?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ερωτηση για το μιλμπεμαξ...Το δινουμε καθε μηνα ακριβως την ημερομηνια που το δωσαμε τον προηγουμενο μηνα, ή καθε διμηνο?
Kαθε μηνα ,ιδια μερα.
:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το σκουλήκι της καρδιάς μπορεί να το κολλήσει μόνο από κουνούπια. Υπάρχουν άλλα είδη σκουληκιών που ο σκύλος κολλάει μυρίζοντας κόπρανα άλλου σκύλου, γι'αυτό κάνουμε αποπαρασίτωση κάθε 2 μήνες στα κουτάβια και κάθε 3 στα ενήλικα σκυλιά

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εδώ δίνουνε Interceptor ή Heartgard για μηνιαία αποπαρασίτωση και έχουμε υποχρεωτικές κοπρανολογικές εξετάσεις δυο φορές το χρόνο. Αν πιάσει ο σκύλος σκουλήκια, τότε του δίνουνε κάτι σκονάκια ευρείας αποπαρασίτωσης που τα παίρνει ορισμένες μέρες για δυο μήνες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
milbemax κάθε μήνα για τα σκουλίκια της καρδιάς, όσοι δίνουν κάθε 3μηνο(όπως εγώ) μάλλον δεν προστατεύονται...

Eleni p27

New Member
21 Ιουλίου 2010
3
0
Γεια, θέλω να μοιραστώ και εγώ μαζί σας τον πόνο μου για τη σχετική ασθένεια, τη διροφιλαρίωση! Πριν 4 ημέρες πήρα ένα σκύλο από κυνοκομείο της Β.Ελλάδας , συγκεκριμένα μου είπαν ότι είναι ένα Dogo Argentino υγιέστατο, αφενός γιατί έψαχνα για σκύλο, αφετέρου να βοηθήσω ένα αδέσποτο που είχε ανάγκη από σπίτι. Σήμερα, πηγαίνοντας στην κτηνίατρό μου την Ήρα (το Dogo μου) αποδείχθηκε ότι ήταν θετική και σε ερλιχίωση και σε διροφιλάρια. Μου είπε ότι για ένα μήνα θα κάνουμε θεραπεία για την ερλιχίωση και μετά θα ξεκινήσουμε θεραπεία για τη διροφιλάρια, που αναμένεται να ταλαιπωρήσει πολύ το σκύλο. Η Ήρα είναι 1,5 έτους, βήχει λίγο και ενώ είνια πολύ χαρούμενη γενικά, δεν έχει διάθεση για τρέξιμο ή περπάτημα (λογικό θα πείτε λόγω της ασθένειας).

Το θέμα είναι ότι μου λένε γνωστοί ότι ο σκύλος μάλλον θα πεθάνει και να μην μπω στον κόπο (και τα έξοδα), τώρα που ακόμα δεν έχω δεθεί μαζί του, να του κάνω τις θεραπείες, και να το επιστρέψω πίσω.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, αν και υπάρχει οικονομική δυσκολία (σήμερα έφυγαν 180 ευρώ μόνο για τις εξετάσεις και τα πρώτα κουτιά για τη θεραπεία της ερλιχίωσης).

Παρακαλώ για τις απόψεις σας, τις έχω ανάγκη..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γεια σου, καλωσήρθες και περαστικά στο σκυλάκι σου. Οι γνωστοί σου μετά συγχωρήσεως λένε αρλούμπες περί διροφιλαρίωσης. Εδώ στην Αμερική η διροφιλαρίωση είναι τρομερή μάστιγα και είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε χαπάκι στους σκύλους κάθε μήνα για να μην πάθει. Η διροφιλαρίωση αν και θα σκοτώσει το σκύλο οπωσδήποτε αν δεν κάνεις τίποτα, είναι αντιμετωπισιμότατη. Δυστυχώς όμως η θεραπεία πρώτον κρατάει μερικούς μήνες, δεύτερον έχει σειρά ενέσεων που πονάνε (τη στιγμή που τις κάνουνε), τρίτον πρέπει να περιορίσεις το σκύλο τις πρώτες τέσσερεις βδομάδες ώστε να μην κουραστεί η καρδιά του την εποχή που σπάνε τα σκουλήκια και αρχικά πολλαπλασιάζονται πριν πεθάνουν και τέταρτον κοστίζει κάπως. Στην Αμερική έχει περί τα 1000 δολλάρια. Μόνο που πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία το γρηγορότερο διότι αλλιώς θα σοβαρέψει η ασθένεια και η θεραπεία της είναι πιο δύσκολη και θα κρατήσει περισσότερο. Αν θες ρωτάω αύριο το πρωί την κτηνίατρο του Μουφ αν μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα θεραπεία και για ερλιχίωση και για διροφιλαρίωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ελένη καλώς ήρθες. Γιατί δεν ρωτάς στο κυνοκομείο απ' όπου την πήρες, μήπως μπορούν να σε βοηθήσουν με την θεραπεία της; Ισως μπορέσεις να την κάνεις κάπως οικονομικότερα μέσω αυτού. Μπορεί όντως να είναι άδικο να ξεκινάς κάπως έτσι την συμβίωση με το φιλαράκι σου, αλλά θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι οι ασθένειες ή και τα ατυχήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή θα ξαναβρεθείς ίσως αντιμέτωπη με εξετάσεις ή θεραπείες που θα κοστίζουν. Ζωντανός οργανισμός είναι. Αν νομίζεις ότι δεν θα μπορείς γενικώς να ανταπεξέλθεις, ίσως είναι πράγματι καλύτερα να την επιστρέψεις. Αυτό βέβαια, δεν είναι της ίδιας θεωρίας, με αυτά που σου λένε οι γνωστοί σου, για τους οποίους να μην πω τίποτα καλύτερα... Περαστικά της. Ολα θα πάνε καλά.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γεια, θέλω να μοιραστώ και εγώ μαζί σας τον πόνο μου για τη σχετική ασθένεια, τη διροφιλαρίωση! Πριν 4 ημέρες πήρα ένα σκύλο από κυνοκομείο της Β.Ελλάδας , συγκεκριμένα μου είπαν ότι είναι ένα Dogo Argentino υγιέστατο, αφενός γιατί έψαχνα για σκύλο, αφετέρου να βοηθήσω ένα αδέσποτο που είχε ανάγκη από σπίτι. Σήμερα, πηγαίνοντας στην κτηνίατρό μου την Ήρα (το Dogo μου) αποδείχθηκε ότι ήταν θετική και σε ερλιχίωση και σε διροφιλάρια. Μου είπε ότι για ένα μήνα θα κάνουμε θεραπεία για την ερλιχίωση και μετά θα ξεκινήσουμε θεραπεία για τη διροφιλάρια, που αναμένεται να ταλαιπωρήσει πολύ το σκύλο. Η Ήρα είναι 1,5 έτους, βήχει λίγο και ενώ είνια πολύ χαρούμενη γενικά, δεν έχει διάθεση για τρέξιμο ή περπάτημα (λογικό θα πείτε λόγω της ασθένειας).

Το θέμα είναι ότι μου λένε γνωστοί ότι ο σκύλος μάλλον θα πεθάνει και να μην μπω στον κόπο (και τα έξοδα), τώρα που ακόμα δεν έχω δεθεί μαζί του, να του κάνω τις θεραπείες, και να το επιστρέψω πίσω.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, αν και υπάρχει οικονομική δυσκολία (σήμερα έφυγαν 180 ευρώ μόνο για τις εξετάσεις και τα πρώτα κουτιά για τη θεραπεία της ερλιχίωσης).

Εγώ είμαι της άποψης οτι απο τη στιγμή που υιοθετείς ένα σκυλάκι είσαι πλέον υπεύθυνη γι'αυτό με ότι αυτό συνεπάγεται. Σήμερα μπορεί να είναι η διροφιλαρίωση (για την ερλιχίωση δεν τίθεται θέμα, διορθώνεται πολύ εύκολα και φτηνά) αύριο μπορεί να είναι ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο που απαιτεί εγχείρηση. Θα πρεπει να είσαι πάντα έτοιμη να ανταπεξέλθεις.

Απο την άλλη, το κυνοκομείο απ'όπου πήρες το σκύλο, γιατί σου είπε οτι ήταν υγιέστατος? Δεν είχαν κάνει εξετάσεις αίματος? Μίλησες ξανά μαζί τους?? ΟΙ εξετάσεις για καλααζάρ και ερλίχια είναι στάνταρ! Φαντάζομαι στη Βόρεια Ελλάδα το σετάκι περιλαμβάνει και τη διροφιλάρια! Αν δεν είχαν κάνει εξετάσεις, έπρεπε να στο πουν! Συμφωνώ κι εγώ οτι πρεπει τουλάχιστον να συνεννοηθείς μαζί τους προκειμένου να βοηθήσουν μέσω των κτηνιάτρων τους να βγει πιο οικονομική η θεραπεία. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για σένα, με δεδομένο οτι (εσκεμμένα ή όχι) σου είπαν ψέματα.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο Eleni p27 Εμφάνιση μηνυμάτων

Όταν παίρνεις ένα σκυλάκι ενδέχεται να έχει κάτι..
Παίρνουμε ένα σκυλί και όχι μια μπλούζα που αν είναι χαλασμένη την γυρνάμε πίσω..

Φυσικά η κάθε αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων είναι υποκειμενική.., όμως ένας εν ζωή οργανισμός σε όλη την πορεία της ζωής του ίσως αντιμετωπίσει δυσκολίες.., τι θα γίνει τότε?

Η ευθύνη φυσικά δεν είναι δικη σου και ποσο μάλιστα από την στιγμή που δεν σε ενημέρωσαν αν το σκυλί έχει πρόβλημα.
Η ασθένεια έχει αντιμετωπιστεί σε πολλές περιπτώσεις.
Το ζητούμενο είναι πόσο έχεις δεθεί με αυτό σκυλί να θελήσεις να το παλέψεις μαζί του.

Αν αποφασίσεις ναι..το καλο που θα χεις κάνει θα είναι διπλό..γιατί ίσως με δεδομένο την ασθένεια το μέλλον του να είναι αβέβαιο..

Αποφάσισε όμως με ωριμότητα και πολύ σκέψη και χώρις πιθανότητα να το μετανιώσεις στο μέλλον.

Eleni p27

New Member
21 Ιουλίου 2010
3
0
Ευχαριστώ όλους σας πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Ήδη ξεκινήσαμε τη θεραπεία για την ερλιχίωση (πρέπει να της δίνουμε σιρόπι και κορτιζόνη για 7 μέρες και ένα αντιβιοτικό για ένα μήνα) και στον ένα μήνα θα πάμε ξανά για εξετάσεις για να δούμε πως εξελίσσεται και να ξεκινήσουμε τη θεραπεία για τη διροφιλαρίωση. Μου είπε ο κτηνίατρος ότι δε πρέπει να ξεκινήσουμε ταυτόχρονα τις θεραπείες γιατί έιναι επικίνδυνο.
Sara, αν θες και μπορείς ρώτα την άποψη του δικού σου κτηνίατρου για το θέμα της ταυτόχρονης θεραπείας.

Έχετε όλοι δίκιο και το ξέρω ότι ο σκύλος δεν είναι μπλούζα ή κάτι που επιστρέφεται (και εννοείται ότι δε θέλω να την επιστρέψω/καταδικάσω στο περιβάλλον του κυνοκομείου) αλλά απλώς δεν ήμουν έτοιμη για τόσα έξοδα μαζεμένα.
Στο κυνοκομείο με διαβεβαίωναν συνέχεια ότι έχει κάνει όλες τις εξετάσεις και είναι υγιέστατο! Χθες που τους πήρα τηλέφωνο μου λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα και απορούν πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο. Με τα πολλά μου είπαν ότι οφείλεται σε λάθος του υπαλλήλου ο οποίος αμέλησε να κάνει τις εξετάσεις στο συγκεκριμένο σκύλο!!!

Σκέφτομαι να ξαναπάρω τηλέφωνο μήπως συνεννοηθούμε για τα φάρμακα αλλά η αλήθεια είναι πως μάλλον δε θα βρω ανταπόκριση σε αυτό, θα δείξει όμως...

Για όσους ρωτάτε αν έχουμε δεθεί μαζί της η απάντηση είναι ναι, αν και τόσο νωρίς, γιατί μάλλον νιώθει ότι θέλουμε να τη βοηθήσουμε και συμπεριφέρεται πολύ στοργικά απέναντί μας, ακόμα και στο μικρό μας σκυλάκι, τη bijoux (φωτό δίπλα)...

Ευχαριστώ πολύ ξανά

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
αν πραγματικα το σκυλακι ειναι αρρωστο.... το κυνοκομειο αποδυκνειεται ανευθυνο...
κανεις ο οποιος υιοθετει ενα αδεσποτο δεν ειναι υποχρεωμενος να υποστει την ψυχολογική και οικονομικη φθορα της περιθαλψης του ζωου που υιοθετησε.... εκτος αν ειναι ενημερος......
το κυνοκομειο συνηθως εχει υποχρεωση να περιθαλψει τα αρρωστα ζωα τα οποια μαζευει και να προβει σε αναλογες κινησεις για την αποκατασταση τους...
στην θεση σου θα πηγαινα και θα συζηταγα να επαναλαβει τις εξετασεις ο γατρος του κυνοκομειου και να προχωρησεις σε θεραπεια μαζι του σε τιμες κυνοκομειου....
καλη αναρρωση....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3