ΒΥΒ υπέρ ή κατά?

ΒΥΒ υπέρ ή κατά?

• Total voters
    251

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΜΑΚΗΣ said:
τώρα αμα εγώ σας πω ότι ο οποιοσδήποτε BYB εξηπειρετει τα συμφέροντα ενός σοβαρού εκτροφέα θα με πάρετε με τις ντομάτες??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Επειδή εγώ δεν το κατάλαβα για κάνε μια ανάλυση. Τις ντομάτες τις φυλάω για τη σαλάτα που θα φτιάξω το βράδυ :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
πρώτα οι άλλοι ...........

φεύγω δουλειά

αργότερα

για να δούμε τι πιστεύουν οι άλλοι

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
εγω συνεχιζω να πιστευω οτι ο anubis εκανε δοκιμη και τα ειπε αυτα να δει αν μπορει να πει ελευθερα την αποψη του....
ειδε οτι δεν μπορει τελικα :roll: :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ελεύθερα εννοείς χωρίς να υπάρξει αντίλογος? Ε... όχι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει πουθενά. Μια χαρά ελεύθερα την είπε. Βήμα του δόθηκε και απαντήσεις πήρε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ρε παιδιά ρίχνω μια ματιά στην αρχή του ποστ και να η απάντηση του anubis:
Anubis said:
Και βέβαια κατά γιατί όντως υπάρχουν αρκετά σκυλιά...
Μας δούλεψε κανονικότατα λοιπόν...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση! :D
Μένω σε δυο σημεία

Anubis said:
Κανένα από τα ζώα μου δεν έχει pedigree,όλα είναι καθαρόαιμα
Που το ξέρεις? Πως πιστοποιείς την καθαροαιμια των ζώων που πουλάς, από την στιγμή που τα ζώα δεν έχουν pedigree? Που το ξέρουν οι πελατες ότι ο Anoubis και κατά κόσμο Μιχάλης τους πουλά καθαρόαιμα? Εμπιστεύονται τον Μιχάλη που τους το λέει?

ΜΑΚΗΣ said:
τώρα αμα εγώ σας πω ότι ο οποιοσδήποτε BYB εξηπειρετει τα συμφέροντα ενός σοβαρού εκτροφέα θα με πάρετε με τις ντομάτες??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Όχι βέβαια! Θα σου πούμε ότι έχεις δίκιο!
Όσο η κυνοφιλικη παιδεία στην Ελλάδα βρίσκεται στα όρια του απόπατου (έρευνες του Μετσόβειου έδειξαν πως 40% των Ελλήνων αδιαφορεί για τα σκυλιά, 40% τα μισεί και 20% τα συμπαθεί) και κατά συνέπεια βασιλεύει η ημιμάθεια και η άγνοια, τόσο «φιλόζωοι» σαν τον Μιχάλη που υποβάλλουν τα ζώα τους σε ανεξέλεγκτη κουταβοπαραγωγη θα βρίσκουν πελάτες και θα πουλούν τα τυποις καθαρόαιμα τους.

Ο Έλληνας πρέπει να πάθει για να μάθει (και αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο). Εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς την πρώτη φορά που πήραμε σκύλο, ήταν από ιδιώτη (μιας που δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με τα «καλλιστεία» :lol: )! Πάθαμε όμως και μάθαμε! :wink:

Συμπέρασμα: Όσοι περισσότεροι ψωνίσουν από τον Μιχάλη Μπακγιαρντμπριντόπουλο και την πατήσουν, τόσο περισσότεροι θα στραφούν προς τους ηθικούς εκτροφείς. Όσοι δεν μάθουν καλά το μάθημα τους και επαναλάβουν το λάθος τους, κακό του κεφαλιού τους...

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Μπερδευόσατε (νομίζω) χωρίς λόγο...

Είμαι κατά αυτού που περιγράφεται ως ΒΥΒ και ως κάτι πολύ "κακό"...αλλά από την άλλη περιγράφω αυτό που εγώ κάνω και ρωτώ αν είναι ΒΥΒ ή κα΄τι άλλο και αν είναι ανήθικο,κακό,κατακριτέο και γιατί?...

Επίσης αν και ζητούσατε "την άλλη άποψη" και δίνατε και εγγυήσεις πως θα υπάρξει διάλογος με επιχειρήματα,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,εισέπραξα κοροϊδια,χλευασμό,απαξίωση,προσβολές και επιθετικότητα.

Ήμουν και παραμένω ευγενέστατος,προσπαθώ να απαντώ σε όλα και με επιχειρήματα.

Που το ξέρεις? Πως πιστοποιείς την καθαροαιμια των ζώων που πουλάς, από την στιγμή που τα ζώα δεν έχουν pedigree? Που το ξέρουν οι πελατες ότι ο Anoubis και κατά κόσμο Μιχάλης τους πουλά καθαρόαιμα? Εμπιστεύονται τον Μιχάλη που τους το λέει?
Έχουν την μορφολογία της φυλής τους (δεν ξέρω αν θα έπαιρναν "καλός" ή "εξαίρετος" σε κάποιο show).Δεν πιστοποιώ τίποτα...απλά τα βλέπουν,τους αρέσουν,τα παίρνουν.Οπότε θεωρούν αυτά που τους λέω,σε συνδυασμό με αυτά που βλέπουν και ακούν (και αυτά που γνωρίζουν υποθέτω),αληθινά.

Και να ρωτήσω και εγώ κάτι...
Γιατί να συμπεριφέρομαι και να πράτω διαφορετικά για τα σκυλιά μου από ότι για τα υπολοιπά ζώα μου?...

Και από εσάς κανένας δεν έχει καναρίνι,παπαγαλάκι,χρυσόψαρο,ιγκουάνα?...Και εάν έχει είναι με "χαρτιά" και από πιστοποιημένο εκτροφέα?...Ότι και αν απαντήσετε,παρακαλώ δικαιολογήστε το... :D

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Και από εσάς κανένας δεν έχει καναρίνι,παπαγαλάκι,χρυσόψαρο,ιγκουάνα?...Και εάν έχει είναι με "χαρτιά" και από πιστοποιημένο εκτροφέα?...Ότι και αν απαντήσετε,παρακαλώ διακιολογήστε το...
Ρωτάω λόγω άγνοιας.

Τα συγκεκριμένα ζώα πάσχουν από κληρονομικές ασθένειες?

Τα χαρτιά τι πιστοποιούν, τη μορφολογία?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Ρωτάω λόγω άγνοιας.

Τα συγκεκριμένα ζώα πάσχουν από κληρονομικές ασθένειες?
Άπειρες δυστυχώς... :cry:

Τα χαρτιά τι πιστοποιούν, τη μορφολογία?
Μεταξύ άλλων και αυτό...ανάλογα το ζώο και το τι θες εσύ.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Τα καναρίνια νομίζω ότι έχουν χαρτιά. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω :lol:

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Anubis said:
.

Και από εσάς κανένας δεν έχει καναρίνι,παπαγαλάκι,χρυσόψαρο,ιγκουάνα?...Και εάν έχει είναι με "χαρτιά" και από πιστοποιημένο εκτροφέα?...Ότι και αν απαντήσετε,παρακαλώ δικαιολογήστε το... :D
και βεβαια εχουν τα καναρινια ...εχουν χαντρα(δαχτυλίδια)στα ποδια

που πιστοποιούν την γνησιότητα τους και την προέλευση τους επίσης και

τον κωδικό εκτροφεα !

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Ναί,το γνωρίζω asli... :D ...το έγραψα και εγώ παραπάνω στην Alexandra που ρώτησε.

Εσύ,αν έχω καταλάβει σωστά,ασχολήσε και με τα καναρίνια έτσι?...Τα ζευγαρώνεις κιόλας?...Είσαι ΒΥΒ καναρινιών δηλαδή? :D

Και δικαιολόγησε την άποψη σου...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Chloe said:
Ρε παιδιά ρίχνω μια ματιά στην αρχή του ποστ και να η απάντηση του anubis:
Anubis said:
Και βέβαια κατά γιατί όντως υπάρχουν αρκετά σκυλιά...
Μας δούλεψε κανονικότατα λοιπόν...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πανω που πηγα να πω επειδη πριν αρχισει ολο αυτο λεγαμε αντε που ειναι αυτοι που λενε υπερ και σκαει ο εν λογο κυριως...
Πηγα να πω λοιπον οτι απο την μια το προτιμω απο το να προσποιειται το αντιθετο..
Ετσι βγαινει και ενας εποικοδομητικος διαλογος ετσι ωστε αυτα που λεμε να φαινονται και σε "πραξη"...
Αλλα τελικα με ειχε προλαβει και ειχε προσποιειθει ηδη..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το ΒΥΒ μεταξύ άλλων έχει σα σημαντικότατη συνέπεια την παραγωγή αδέσποτων ζώων.

Όταν δω να κατακλύζεται ο ουρανός από αδέσποτα καναρίνια και τα ποτάμια από χρυσόψαρα, θα είμαι ακόμα πιο πιεστική να παίρνει όποιος ενδιαφέρεται για αυτά τα ζώα, πάλι από εκτροφέα.

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
ειμαι γραμμένος σε σύλλογο ,κατεβαίνω σε εκθεσεις ,περναω τα δικα μου

δαχτυλίδια ....ειμαι ΒΥΒ ?μπορει!
Προς Θεού!...Δεν κατηγόρησα...απλά ρώτησα... :D
Άρα μάλλον είσαι εκτροφέας καναρινιών asli... :D

Οι υπόλοιποι...?...Και ας μη σταθούμε στα καναρίνια μόνο...παπαγάλους,καρδερίνες,ψάρια,κουνελάκια,ερπετά?...

Το ΒΥΒ μεταξύ άλλων έχει σα σημαντικότατη συνέπεια την παραγωγή αδέσποτων ζώων.

Όταν δω να κατακλύζεται ο ουρανός από αδέσποτα καναρίνια και τα ποτάμια από χρυσόψαρα, θα είμαι ακόμα πιο πιεστική να παίρνει όποιος ενδιαφέρεται για αυτά τα ζώα, πάλι από εκτροφέα.
Για τα αδέσποτα δε φταίνε αυτοί που τα αφήνουν αδέσποτα?...
Φταίει ο εκτροφέας ή έστω αυτός που τα παρήγαγε?...
Φταίει μήπως και αυτός που δεν επιλέγει ένα αδέσποτο αλλά ένα καθαρόαιμο?...

Το ΒΥΒ ή απλά η αναπαραγωγή ή το εμπόριο σε αυτά τα είδη ζώων ίσως να μην έχει ως αποτέλεσμα αδέσποτα καναρίνια,χρυσόψαρα ή ιγκουάνα αλλά τον θάνατο...

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
ναι ειμαι εκτροφεας Gloster ,αλλα συγνώμη δεν έδωσα αναφορά σε καποιον απο δω μεσα και παλι συγνώμη ....

Anubis δεν αναφέρομαι σε σενα :wink:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Anubis εσύ για τα δικά σου ζώα βρίσκεις αγοραστές / ενδιαφερόμενους για όλα?

Για αυτά που δε βρίσκεις τι κάνεις?

Φταίει αυτός που το αφήνει αδέσποτο, και τις περισσότερες φορές είναι ο ίδιος ο ΒΥΒ.

Το ΒΥΒ ή απλά η αναπαραγωγή ή το εμπόριο σε αυτά τα είδη ζώων ίσως να μην έχει ως αποτέλεσμα αδέσποτα καναρίνια,χρυσόψαρα ή ιγκουάνα αλλά τον θάνατο...
Αυτό δε το κατάλαβα ακριβώς ομολογώ.

Δηλαδή όσοι θέλον να τα ξεφορτωθούν, για τα μεν σκυλιά επιλέγουν να τα αφήσουν αδέσποτα, ενώ για τα δε να τα σκοτώσουν? Αυτό λες?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Anubis εσύ για τα δικά σου ζώα βρίσκεις αγοραστές / ενδιαφερόμενους για όλα?
Τις περισσότερες φορές.

Για αυτά που δε βρίσκεις τι κάνεις?
Τα χαρίζω ή τα κρατάω.

Φταίει αυτός που το αφήνει αδέσποτο, και τις περισσότερες φορές είναι ο ίδιος ο ΒΥΒ.
Γιατί να "αμολύσεις" κάτι που μπορεί να σου αποφέρει κέρδος?...Ή γιατί να μη το χαρίσεις...όλο και κάποιος θα το θέλει?

Δηλαδή όσοι θέλον να τα ξεφορτωθούν, για τα μεν σκυλιά επιλέγουν να τα αφήσουν αδέσποτα, ενώ για τα δε να τα σκοτώσουν? Αυτό λες?
Απλά τα σκυλιά που αφήνοντε αδέσποτα μας "ενοχλούν"...δηλαδή κινούνται ανάμεσα μας,τα βλέπουμε να υποφέρουν και μας ενοχλεί ή απλά να ζούν και μας ενοχλεί.

Τα ιγκουάνα πεθαίνουν στα χαρτόκουτα στην μεταφορά από το Ελ Σαλβαδόρ κατά ένα 30%...μερικά από όσα επιζήσουν πεθαίνουν στο μαγαζί από άγνοια και ανευθυνότητα του εμπόρου...Τα υπόλοιπα στα "φιλόζωα" σπίτια που τα φιλοξενούν σε γυάλες και τα ταϊζουν μαρούλι... :cry:

Να σου πω και για τα ψάρια?...

Τα καναρινάκια και τα παπαγαλάκια?...

Ή για τις καρδερίνες και την υπόλοιπη ελληνική πανίδα που είναι και παράνομη η κατοχή της...πόσο μάλλον η αναπαραγωγή της?...

Τα δικά μου ζώα όμως δεν ζούν ή δεν πεθαίνουν έτσι...τα δικά σου (και δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά...)?...