Διακρίνω μια μικρή τάση να το ξεφορτωθείς εύκολα? Όλο και κάπου θα βρω να το δώσω βρε αδερφέ, δε χάθηκε και ο κόσμος. Και το παίρνει ο πρώτος που θα το θέλει για μπαλκόνι, εξοχικό ή φύλακα παλουκωμένο με αλυσίδα στο μισό μέτρο?Ή γιατί να μη το χαρίσεις...όλο και κάποιος θα το θέλει?
Έχεις ουρά? :lol:μηπως εχεις πετ σοπ ?
Όχι...απλά σπάνια δεν υπάρχει ζήτηση για κάτι.Διακρίνω μια μικρή τάση να το ξεφορτωθείς εύκολα?
Παράνομη?...Όχι...αλλά τι σχέση έχει αυτό? :?Για πες μου για τα χρυσόψαρα και τα καναρίνια, ειλικρινά θέλω να μάθω. Είναι παράνομη η κατοχή των συγκεκριμένων?
Βεβαίως! Όσο "ζωοφιλικα" είναι τα προϊόντα ζωικής προέλευσης που καταναλώνουμε, τα κροκο καλοκαιρινά πέδιλα και λουράκια των ρολογιών μας, οι δερμάτινες τσάντες, τα δερμάτινα μπουφάν, οι γούνες κτλAnubis said:Είναι όμως "ζωοφιλική" η κατοχή τους?...Ή η αναπαραγωγή τους?
…οπότε επανέρχομαι...Anubis said:Που είμαι εγώ ανήθικος λοιπόν?
Όσο για το μέρος της φοροδιαφυγής,ναι είμαι παράνομος αλλά για πείτε μου υπάρχει κάποιος από εσάς που να μην έχει δεχθεί ή παράσχει υπηρεσίες ή αγαθά άνευ απόδειξης?Η πώληση ημιαιμων σκύλων (χωρίς πιστοποιήσεις καθαροαιμιας) ως καθαροαιμα (αφήνω στην άκρη το θεμα της φοροδιαφυγής), είναι ανήθικη (πράξη εξαπάτησης των καταναλωτών) και παράνομη (που και κάτω από ποιες συνθήκες διατηρείς τον …ζωολογικό σου κήπο? Έχουν γίνει υγειονομικοί έλεγχοι, έχεις σχετική άδεια?)
Οπότε η δική μου απάντηση στο ερώτημα σου είναι πως όχι μόνο είσαι ανήθικος, αλλά παράνομος και απατεώνας.
Όσοι αγοράζουν από σένα ξέρουν τι σημαίνει "πέντιγκρι"? Τους έχεις εξηγήσει ότι αγοράζουν ημίαιμο?Anubis said:Αλλά απατεώνας δεν είμαι!...Δεν εξαπατώ κανέναν...όλοι γνωρίζουν τι παίρνουν και από που.
Βεβαίως αφού κάποιοι τους ζητούν για τις ίδιες φυλές την διπλάσια τιμή με pedigree.Όσοι αγοράζουν από σένα ξέρουν τι σημαίνει "πέντιγκρι"? Τους έχεις εξηγήσει ότι αγοράζουν ημίαιμο?
ελπίζω να μην το λες αυτό στους ανθρώπους που παίρνουν τα κουτάβια σου γιατί δεν ισχύειO σκύλος που δεν διαθέτει pedigree δεν είναι απαραίτητα ημίαιμος αφού μπορεί με συγκεκριμένες διαδικασίες να αποκτήσει (π.χ. Β.Ε.Α.).
Όχι,δεν χρειάζεται να πω κάτι τέτοιο σε εκείνους,κανένας τους δεν δείχνει ‘ενδιαφέρον‘ για τα ‘χαρτιά‘.ελπίζω να μην το λες αυτό στους ανθρώπους που παίρνουν τα κουτάβια σου γιατί δεν ισχύει
όσο για τα περι καναρινιών - τρωκτικών - ερπετών να σου θυμήσω ????? ότι εδώ είναι σκυλοφόρουμ και καλό θα ήταν να μένει η κουβέντα στα ορια του σκύλου και όχι των ζώων
και εξηγούμεΜΑΚΗΣ said:τώρα αμα εγώ σας πω ότι ο οποιοσδήποτε BYB εξηπειρετει τα συμφέροντα ενός σοβαρού εκτροφέα θα με πάρετε με τις ντομάτες???????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ποιος να το δηλώνει? Ο σκύλος? Ο σκύλος θέλει απλά να περνάει καλά!Anubis said:Δηλαδή ένα σκυλί χωρίς pedigree δεν είναι καθαρόαιμο ή δεν μπορεί να δηλώνει καθαρόαιμο?
θα στο πω αλλιώςAnubis said:Δηλαδή ένα σκυλί χωρίς pedigree δεν είναι καθαρόαιμο ή δεν μπορεί να δηλώνει καθαρόαιμο?
Γιατί το τι μπορεί να δηλώνει ο κάθε εκτροφέας ή ιδιοκτήτης δεν με ενδιαφέρει προσωπικά...ούτε και αυτούς που παίρνουν από εμένα σκυλιά.
Αν καταφέρεις να κάνεις αυτό το βιολογικά και γεννετικά αδύνατον και να έχεις 1 φαινοτυπικά Rott και ένα Καυκάσου που να περνούν αναγνώριση και να προέρχοντε από την ίδια γέννα...πες το ποσό εσύ για το στοίχημα!θα στο πω αλλιώς
ενα ροτβάιλερ μπορεί να ζευγαρώσει με ένα καυκάσου.
θα πάρουμε λοιπόν πχ 6 κουτάβια τα οποία
1 θα είναι ιδιο με ροτβάιλερ
1 ιδιο με καυκάσου
τα υπόλοιπα 4 θα μοιάζουν και με τα δυο
τα δυο πρώτα έχουν τον φαινότυπο (μοιάζουν δηλαδή εξωτερικά) με καθαρόαιμα αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
Anubis said:Αν διαβάσετε και παραπάνω θα δείτε πως γράφω πως κάποια από τα σκυλιά μου έχουν pedigree απλά δεν είναι export,οπότε μιλάμε για σκυλιά και τυπικά καθαρόαιμα...?
Είναι εγγεγραμμένα και μάλιστα με κάποιους CH πίσω τους,σε άλλο όμιλο,όχι τον ΚΟΕ,αλλά πάλι υπό την FCI.
:? :? :?Anubis said:Κανένα από τα ζώα μου δεν έχει pedigree,όλα είναι καθαρόαιμα.
Και τα δυο χωρίς άδεια είναι παράνομα. Στην περίπτωση σου (πώληση τυποις καθαρόαιμων για καθαρόαιμα) είναι ΚΑΙ εξαπάτηση.Anubis said:Είναι παράνομο να πουλάς σκυλιά άνευ pedigree,ενώ με pedigree είναι νόμιμο?
Είμαι πρώην ιδιοκτήτρια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.Anubis said:Και υγειονομικό έλεγχο έχω δεχθεί (λόγο "κακού" γείτονα) και τον έχω περάσει με μπρίο!...
Το ότι βασίζεσαι στην άγνοια του κόσμου και στην ανυπαρξία ελέγχων δεν σε κάνει εκτροφέα, σε κάνει απλά τυχερό (προς το παρόν). :wink:Anubis said:Το θέμα είναι...είτε εσείς τα λέτε καθαρόαιμα είτε "τυπικά" ημίαιμα,εγώ δεν εξαπατώ κανέναν και αυτοί που αγοράζουν γνωρίζουν καλά τι παίρνουν και τα πέρνουν σε πιο προσιτές τιμές από τα "τυπικά",κατ'εσάς,καθαρόαιμα...Που είναι το "κακό' λοιπόν?