ΒΥΒ υπέρ ή κατά?

ΒΥΒ υπέρ ή κατά?

• Total voters
    251

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ή γιατί να μη το χαρίσεις...όλο και κάποιος θα το θέλει?
Διακρίνω μια μικρή τάση να το ξεφορτωθείς εύκολα? Όλο και κάπου θα βρω να το δώσω βρε αδερφέ, δε χάθηκε και ο κόσμος. Και το παίρνει ο πρώτος που θα το θέλει για μπαλκόνι, εξοχικό ή φύλακα παλουκωμένο με αλυσίδα στο μισό μέτρο?

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα ιγκουάνα δε θα έπρεπε να είναι κατοικίδια. Θα έπρεπε να απαγορεύεται τόσο η μεταφορά τους, όσο και η κατοχή τους. Καταλαβαίνω ότι βλέπεις ζήτηση για κάποια ζώα και την καλύπτεις.

Για πες μου για τα χρυσόψαρα και τα καναρίνια, ειλικρινά θέλω να μάθω. Είναι παράνομη η κατοχή των συγκεκριμένων?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
μηπως εχεις πετ σοπ ?
Έχεις ουρά? :lol:

Διακρίνω μια μικρή τάση να το ξεφορτωθείς εύκολα?
Όχι...απλά σπάνια δεν υπάρχει ζήτηση για κάτι.

Για πες μου για τα χρυσόψαρα και τα καναρίνια, ειλικρινά θέλω να μάθω. Είναι παράνομη η κατοχή των συγκεκριμένων?
Παράνομη?...Όχι...αλλά τι σχέση έχει αυτό? :?

Είναι όμως "ζωοφιλική" η κατοχή τους?...Ή η αναπαραγωγή τους?

Αν σε ρωτούσα πόσο ζεί ένα χρυσόψαρο και που ζεί,ποιά θα ήταν η αυθόρμητη απάντηση σου?

Μάλλον λίγους μήνες και σε γυάλα...και αν δεν ήταν η απάντηση σου αυτή,να ξέρεις πως είναι η πραγματικότητα.

Που είμαι εγώ ανήθικος λοιπόν?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Anubis said:
Είναι όμως "ζωοφιλική" η κατοχή τους?...Ή η αναπαραγωγή τους?
Βεβαίως! Όσο "ζωοφιλικα" είναι τα προϊόντα ζωικής προέλευσης που καταναλώνουμε, τα κροκο καλοκαιρινά πέδιλα και λουράκια των ρολογιών μας, οι δερμάτινες τσάντες, τα δερμάτινα μπουφάν, οι γούνες κτλ

Η πιο ζωοφιλική αντιμετώπιση απέναντι στα ζώα θα ήταν να τα αφήσουμε στην ησυχία τους (και τι έγινε που δεν θα υπήρχε ο σκύλος δηλαδή? Την θέση του ίσως είχε πάρει άλλο "οικόσιτο").
Εφ’ όσον αυτό αγγίζει τη σφαίρα της καλπαζουσας φαντασίας (υπερπληθυσμός γαρ), ας προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευόμαστε με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο.

Παλιάτσος του ανθρώπου δεν είναι μόνο ο σκύλος. Παλιάτσοι των ανθρώπων είναι όλα τα είδη του ζωικού Βασιλείου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα κατασκηνώσει αδιαμαρτύρητα το Medrano στο Φάληρο, πως πρέπει να βασανίζονται άδικα όσα ζώα παλεύουν ακόμα για την επιβίωση τους και πως ο άνθρωπος νομιμοποιείται, λόγω έλλειψης φυσικών έχθρων (εναποθέτω τις ελπίδες μου στον πόλεμο και στις ασθένειες), να κάνει ότι γουστάρει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έγραψα πως ο άνθρωπος δεν νομιμοποιείται να κάνει ότι γουστάρει και θυμήθηκα πως παρέλειψα να απαντήσω στην ερώτηση σου, φίλε Μιχάλη! :wink:

Anubis said:
Που είμαι εγώ ανήθικος λοιπόν?
…οπότε επανέρχομαι... :D

Δεν ξέρω από ποιους υγειονομικούς έλεγχους οφείλουν να περάσουν οι εκτροφείς πτηνών και ερπετών και κατά πόσο είναι νόμιμη η κατοχή και η αναπαραγωγή αυτών των ειδών. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να σου απαντήσω τι ισχύει με τα σκυλιά που αναπαράγεις (μιας που βρίσκεσαι σε κυνοφιλικο φόρουμ).

Η πώληση ημιαιμων σκύλων (χωρίς πιστοποιήσεις καθαροαιμιας) ως καθαροαιμα (αφήνω στην άκρη το θεμα της φοροδιαφυγής), είναι ανήθικη (πράξη εξαπάτησης των καταναλωτών) και παράνομη (που και κάτω από ποιες συνθήκες διατηρείς τον …ζωολογικό σου κήπο? Έχουν γίνει υγειονομικοί έλεγχοι, έχεις σχετική άδεια?)

Οπότε η δική μου απάντηση στο ερώτημα σου είναι πως όχι μόνο είσαι ανήθικος, αλλά παράνομος και απατεώνας.

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Η πώληση ημιαιμων σκύλων (χωρίς πιστοποιήσεις καθαροαιμιας) ως καθαροαιμα (αφήνω στην άκρη το θεμα της φοροδιαφυγής), είναι ανήθικη (πράξη εξαπάτησης των καταναλωτών) και παράνομη (που και κάτω από ποιες συνθήκες διατηρείς τον …ζωολογικό σου κήπο? Έχουν γίνει υγειονομικοί έλεγχοι, έχεις σχετική άδεια?)

Οπότε η δική μου απάντηση στο ερώτημα σου είναι πως όχι μόνο είσαι ανήθικος, αλλά παράνομος και απατεώνας.
Όσο για το μέρος της φοροδιαφυγής,ναι είμαι παράνομος αλλά για πείτε μου υπάρχει κάποιος από εσάς που να μην έχει δεχθεί ή παράσχει υπηρεσίες ή αγαθά άνευ απόδειξης?

Αλλά απατεώνας δεν είμαι!...Δεν εξαπατώ κανέναν...όλοι γνωρίζουν τι παίρνουν και από που.
Είναι παράνομο να πουλάς σκυλιά άνευ pedigree,ενώ με pedigree είναι νόμιμο?
Και υγειονομικό έλεγχο έχω δεχθεί (λόγο "κακού" γείτονα) και τον έχω περάσει με μπρίο!... :D

Αλλά ας απαντήσει και κάποιος στις δικές μου ερωτήσεις (πέραν αυτής που απάντησε η ROTTIE)... :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Anubis said:
Αλλά απατεώνας δεν είμαι!...Δεν εξαπατώ κανέναν...όλοι γνωρίζουν τι παίρνουν και από που.
Όσοι αγοράζουν από σένα ξέρουν τι σημαίνει "πέντιγκρι"? Τους έχεις εξηγήσει ότι αγοράζουν ημίαιμο?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Όσοι αγοράζουν από σένα ξέρουν τι σημαίνει "πέντιγκρι"? Τους έχεις εξηγήσει ότι αγοράζουν ημίαιμο?
Βεβαίως αφού κάποιοι τους ζητούν για τις ίδιες φυλές την διπλάσια τιμή με pedigree.

O σκύλος που δεν διαθέτει pedigree δεν είναι απαραίτητα ημίαιμος αφού μπορεί με συγκεκριμένες διαδικασίες να αποκτήσει (π.χ. Β.Ε.Α.).
Άρα ο ορισμός δεν είναι ‘ότι δεν διαθέτει pedigree είναι ημίαιμο‘ αλλά ‘ότι προέρχετε από παραπάνω από μία φυλές‘. :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Anubis

O σκύλος που δεν διαθέτει pedigree δεν είναι απαραίτητα ημίαιμος αφού μπορεί με συγκεκριμένες διαδικασίες να αποκτήσει (π.χ. Β.Ε.Α.).
ελπίζω να μην το λες αυτό στους ανθρώπους που παίρνουν τα κουτάβια σου γιατί δεν ισχύει

όσο για τα περι καναρινιών - τρωκτικών - ερπετών να σου θυμήσω ????? ότι εδώ είναι σκυλοφόρουμ και καλό θα ήταν να μένει η κουβέντα στα ορια του σκύλου και όχι των ζώων :wink:

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
ελπίζω να μην το λες αυτό στους ανθρώπους που παίρνουν τα κουτάβια σου γιατί δεν ισχύει

όσο για τα περι καναρινιών - τρωκτικών - ερπετών να σου θυμήσω ????? ότι εδώ είναι σκυλοφόρουμ και καλό θα ήταν να μένει η κουβέντα στα ορια του σκύλου και όχι των ζώων
Όχι,δεν χρειάζεται να πω κάτι τέτοιο σε εκείνους,κανένας τους δεν δείχνει ‘ενδιαφέρον‘ για τα ‘χαρτιά‘.
Θα συμφωνείς όμως πιστεύω με τον ορισμό μου για το τι είναι ημίαιμο?

Tα υπόλοιπα ζώα,όπως και οτιδήποτε άλλο εκτός σκύλων,το φέρνω απλά ως παράδειγμα για το ότι σκεφτόμαστε με 2 (ή περισσότερα...) μέτρα και 2 σταθμά και όχι προς συζήτηση (εφόσον δεν το επιθυμείται). :D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οπως ειπα εδώ ειναι σκυλοφόρουμ

ας μείνουμε στα σκυλιά

εχω πει και αλλού ότι είμαι κυνόφιλος και όχι ζωωφιλος

αν είμουν δεν θα απολάμβανα αυτή την στιγμή ενα ζουμερό σουβλάκι

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Eννοείτε! :lol:

Οπότε δεν διαφωνείς με τα παραπάνω?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
με ποιο???

οτι το pedigree κάνει ενα σκύλο καθαρόαιμο????

οχι

απλά οποιο δεν έχει είναι τυπικά (αφου δεν μπορεί να το αποδηξει ) πολύαιμο - ημίαιμο κλπ

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Δηλαδή ένα σκυλί χωρίς pedigree δεν είναι καθαρόαιμο ή δεν μπορεί να δηλώνει καθαρόαιμο?

Γιατί το τι μπορεί να δηλώνει ο κάθε εκτροφέας ή ιδιοκτήτης δεν με ενδιαφέρει προσωπικά...ούτε και αυτούς που παίρνουν από εμένα σκυλιά.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΜΑΚΗΣ said:
τώρα αμα εγώ σας πω ότι ο οποιοσδήποτε BYB εξηπειρετει τα συμφέροντα ενός σοβαρού εκτροφέα θα με πάρετε με τις ντομάτες??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
και εξηγούμε

υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι οι οποίοι θέλουν έναν συγκεκριμένο σκύλο για κάποιον συγκεκριμένο λόγο ο οποίος για αυτούς είναι σοβαρός

είτε αυτός ο λόγος είναι δώρο γενεθλίων , το μάτι η ο σκύλος του γείτονα κλπ

προσωπικά αν και ξέρω πολύ καλά τι κρατάω στην ακρη του λουριού νιώθω μια ικανοποίηση όποτε σταματάει ένα αμάξι όταν έχω τον σκύλο στην βόλτα ή ένας πεζός και μου λέει

ωραίο σκυλί.

εχω και εγώ/ο κολητός/θείος μου ένα αλλά δεν είναι σαν αυτό

την ικανοποίηση την νιώθω όχι λόγω αναγκης επιβεβαίωσης αλλά γιατί βλέπω οτι ο κόσμος ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ την διαφορά και την ποιότητα άσχετα αν δεν το παραδέχετε.

επίσης

η υπαρξη τέτοιων ανθρώπων εξυπηρετεί ολους του μαντρόβιους/εξοχικοβιους/ταρατσόβιους οι οποίοι αν τα πουν αυτά σε έναν σωστό εκτροφέα δύσκολα θα επαιρναν σκύλοκαι θα του δημιοργούσαν πρόβλημα (θα του επρηζαν τα &%&^% δηλαδή για να πάρουν)

από εκεί και πέρα

η εποχή που για μάθεις για ένα καλό σκυλί - επιβήτορα επρεπε να είσαι Γερμανός - Γιουγκοσλάβος (τόσο παλιά μιλάμε) εχει περάσει ανεπιστρεπτι

είναι πλέον πολύ εύκολο μέσω του διαδικτύου και του έντυπου τύπου να πληροφορηθείς τα πάντα.

και μην ακούσω περί πετ σοπ και δεν ξέρει ο κόσμος κλπ.

ενα αμάξι θα το πάρουν γιατί το είδαν στην βιτρίνα της αντιπροσωπείας????

ένα σπίτι??

δεν θα ψάξουν???

δεν θα ρωτήσουν???

ακόμα και όταν αποφασίσουν τι θα πάρουν δεν θα το ψάξουν για το κάτι καλύτερο???????

γιατί εδώ δεν το κάνουν???

γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά.

λέτε οτι δημιουργεί αδέσποτα.

ισως

είναι ελαχιστα ως μηδαμινά όμως σε σχέση με τα αδέσποτα που δημιουργούν οι διάφορες πεπίτες που ερωτεύτηκαν τους διάφορους πε΄πιτους και κάνουν πεπιτοποπάκια αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν ήθελαν να τους στερήσουν τον έρωτα που τα κτύπησε κεραυνοβόλα.

οποτε βλέπω το βλέμμα θαυμασμού

οποτε ακούω το ΄έχω και εγώ ενα αλλά δεν ειναι σαν και αυτό ΄

καταλαβαίνω το ΄εργο ΄που προσγέρουν αυτοί οι άνθρωποι

και οπως προείπα

όταν σταματήσει η ζήτηση θα σταματήσει και η προσφορά

μολις ο φίλος μας χαρίσει όλα τα κουτάβια από 2-3 γέννες γιατί κανείς δεν θα τα θέλει πιστεύω ότι θα το σκεφτεί πολύ για να ξανακάνει

όσο όμως βγαίνει το χαρτζηλίκι γιατί όχι???????

:wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Anubis said:
Δηλαδή ένα σκυλί χωρίς pedigree δεν είναι καθαρόαιμο ή δεν μπορεί να δηλώνει καθαρόαιμο?
Ποιος να το δηλώνει? Ο σκύλος? Ο σκύλος θέλει απλά να περνάει καλά!
Το αν είναι καθαρόαιμος ή ημιαιμος του είναι αδιάφορο. :wink:

Ένα σκυλί χωρίς pedigree είναι τυπικά ημιαιμο, διότι δεν μπορεί να πιστοποιηθεί η καθαροαιμια του. Ο μόνος λόγος που εσύ τα δικά σου τα θεωρείς καθαρόαιμα και τα πουλάς καλή τη πίστη, είναι διότι σε αυτή τη χώρα είσαι ότι δηλώσεις ή ότι σε δηλώσουν (στην περίπτωση του σκύλου).

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Anubis said:

Γιατί το τι μπορεί να δηλώνει ο κάθε εκτροφέας ή ιδιοκτήτης δεν με ενδιαφέρει προσωπικά...ούτε και αυτούς που παίρνουν από εμένα σκυλιά.
θα στο πω αλλιώς

ενα ροτβάιλερ μπορεί να ζευγαρώσει με ένα καυκάσου.

θα πάρουμε λοιπόν πχ 6 κουτάβια τα οποία

1 θα είναι ιδιο με ροτβάιλερ

1 ιδιο με καυκάσου

τα υπόλοιπα 4 θα μοιάζουν και με τα δυο

τα δυο πρώτα έχουν τον φαινότυπο (μοιάζουν δηλαδή εξωτερικά) με καθαρόαιμα αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

κάπως έτσι είναι και τα σκυλιά χωρίς pedigree

δεν το χρειάζοντε για να είναι καθαρόαιμα αλλά πως θα το αποδείξης??

είναι δηλαδή ΤΥΠΙΚΑ ημίαιμα/πολύαιμα

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Πιστεύω πως είμαστε και λίγο off topic συζητώντας για το τι είναι καθαρόαιμο,κατα την γνώμη μας,και τι όχι,ενώ το θέμα είναι αν αυτό που κάνω είναι BYB και εάν είναι ανήθικο,"κακό",κλπ...

Αλλά να δώσω και κάποια πιο λεπτομερεί στοιχεία που ίσως βοηθήσουν...

Αν διαβάσετε και παραπάνω θα δείτε πως γράφω πως κάποια από τα σκυλιά μου έχουν pedigree απλά δεν είναι export,οπότε μιλάμε για σκυλιά και τυπικά καθαρόαιμα...?

Είναι εγγεγραμμένα και μάλιστα με κάποιους CH πίσω τους,σε άλλο όμιλο,όχι τον ΚΟΕ,αλλά πάλι υπό την FCI.

Άρα 2 και τυπικά καθαρόαιμα τι παράγουν?...Και αν το θέμα σας είναι "γραφειοκρατικό" δεν είναι μεγάλης σημασίας,αφού δεν αφορά ούτε εμένα ούτε τους πελάτες μου. :D

θα στο πω αλλιώς

ενα ροτβάιλερ μπορεί να ζευγαρώσει με ένα καυκάσου.

θα πάρουμε λοιπόν πχ 6 κουτάβια τα οποία

1 θα είναι ιδιο με ροτβάιλερ

1 ιδιο με καυκάσου

τα υπόλοιπα 4 θα μοιάζουν και με τα δυο

τα δυο πρώτα έχουν τον φαινότυπο (μοιάζουν δηλαδή εξωτερικά) με καθαρόαιμα αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
Αν καταφέρεις να κάνεις αυτό το βιολογικά και γεννετικά αδύνατον και να έχεις 1 φαινοτυπικά Rott και ένα Καυκάσου που να περνούν αναγνώριση και να προέρχοντε από την ίδια γέννα...πες το ποσό εσύ για το στοίχημα! :D

Μόνο στο "Τέρνερ και Χούτσ" το έχω δεί... :lol:

Το θέμα είναι...είτε εσείς τα λέτε καθαρόαιμα είτε "τυπικά" ημίαιμα,εγώ δεν εξαπατώ κανέναν και αυτοί που αγοράζουν γνωρίζουν καλά τι παίρνουν και τα πέρνουν σε πιο προσιτές τιμές από τα "τυπικά",κατ'εσάς,καθαρόαιμα...Που είναι το "κακό' λοιπόν?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μπερδεμένο σε βρίσκω

ο λόγος που υπάρχουν 3 γεννεές στο ΒΕΑ 1-2-3 ηταν ακριβώς αυτός.

να αποκλειστεί η περίπτωση του φενότυπου

εγώ δεν χρει'αζετε να καταφέρω τίποτα

η΄φύση οτι κάνει

όσο για τα pedigree που έχεις..........

κάπου υπάρχει ένα θέμα στο forum με ένα παληκάρι απο την Κρήτη ο οποίος έχει boxer με pedigree (οχι export οπως και εσυ) απλά οι γονείς του είναι Γερμανικοί ποιμενικοί :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πάμε πάλι (εφιστώ την προσοχή σου αγαπητέ Anubis, διότι τα επιχειρήματα σου αρχίζουν και …μπάζουν).

1.
Anubis said:
Αν διαβάσετε και παραπάνω θα δείτε πως γράφω πως κάποια από τα σκυλιά μου έχουν pedigree απλά δεν είναι export,οπότε μιλάμε για σκυλιά και τυπικά καθαρόαιμα...?
Είναι εγγεγραμμένα και μάλιστα με κάποιους CH πίσω τους,σε άλλο όμιλο,όχι τον ΚΟΕ,αλλά πάλι υπό την FCI.
Anubis said:
Κανένα από τα ζώα μου δεν έχει pedigree,όλα είναι καθαρόαιμα.
:? :? :?

Τελικά τι από τα δυο ισχύει?

2.
Anubis said:
Είναι παράνομο να πουλάς σκυλιά άνευ pedigree,ενώ με pedigree είναι νόμιμο?
Και τα δυο χωρίς άδεια είναι παράνομα. Στην περίπτωση σου (πώληση τυποις καθαρόαιμων για καθαρόαιμα) είναι ΚΑΙ εξαπάτηση.

3.
Anubis said:
Και υγειονομικό έλεγχο έχω δεχθεί (λόγο "κακού" γείτονα) και τον έχω περάσει με μπρίο!...
Είμαι πρώην ιδιοκτήτρια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Όταν ήρθαν οι ελεγκτές για υγειονομικό έλεγχο (για να πάρω βεβαίωση και να βγάλω την άδεια λειτουργίας), διαπίστωσαν μια «παρατυπία», η οποία είχε να κάνει με το ύψος των πλακιδίων στον τοίχο του προθαλάμου της τουαλέτας του καταστήματος.
Εκεί χρησιμοποίησα και εγώ μπρίο και …τσαχπινιά (συνοδευόμενα από μίνι φούστα και δωδεκαποντο) και ένα ταψί μπακλαβά, για να κάνουν «τα στραβά μάτια». Για καλή μου τύχη, ο ελεγκτής ήταν γενικώς …λυγουρακος.

Συνοψίζοντας: Με …μπρίο και τσαχπινιά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να κάνει «τα στραβά μάτια» το υγειονομικό στο …ζωολογικό κήπο του καθενός και στις αμέτρητες παραβάσεις του 3170 (δεν σε σώζει ούτε η Σλεναρικοβα, ούτε όλοι οι μπακλαβάδες της γείτονoς χώρας).

4.
Anubis said:
Το θέμα είναι...είτε εσείς τα λέτε καθαρόαιμα είτε "τυπικά" ημίαιμα,εγώ δεν εξαπατώ κανέναν και αυτοί που αγοράζουν γνωρίζουν καλά τι παίρνουν και τα πέρνουν σε πιο προσιτές τιμές από τα "τυπικά",κατ'εσάς,καθαρόαιμα...Που είναι το "κακό' λοιπόν?
Το ότι βασίζεσαι στην άγνοια του κόσμου και στην ανυπαρξία ελέγχων δεν σε κάνει εκτροφέα, σε κάνει απλά τυχερό (προς το παρόν). :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48