Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
:eek::eek::eek:

Για πες μας εντυπώσεις βρε τρελοκομείο!!!:D :D

Λοιπόν, το έβαλα στο λαιμό μου...και το ρύθμισα στη χαμηλοτερη ένταση.
Ένοιωσα ένα γαργάλημα, λίγο σφίξιμο και σαν να σε τρυπάνε καρφίτσες...
Δεν μπορω να σου πω ότι πόνεσα...περισσότερο ξαφνιάστηκα από την άισθηση...παρόλο που το περίμενα κιόλας..
Δεν διανοήθηκα να το ανεβάσω ένταση...ούτε σε μένα ούτε στον Keagan βέβαια.
Πάντως , ήταν λιγότερο επώδυνο από το απότομο πνίξιμο με τον λεπτό πνίχτη...
Βέβαια, μη μου δίνετε σημασία..έχω δοκιμάσει και ξηρά τροφή και διάφορες κονσέρβες...και μία φορα αγόρασα ΄΄ενα μεγάλο πνίχτη και τον δοκίμασα στο λαιμό μου...(άσε..δεν θέλεις να ξέρεις την άισθηση..φρίκη):(

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
δεν εχουμε και τον ιδιο λαιμο στο θεμα του πνιχτη
και στο κολαρο το 1 εγω δεν το καταλαβα καν
στο 2 ναι με ενοχλησε.
παραπανω δεν πηγα σε θεμα εντασης:)
(στον σκυλο μου φυσικα και δεν το εβαλα)
ειμαστε στην φαση θετικης διορθωσης συμπεριφορας
εαν δω οτι δεν γινεται τιποτα θα το σκεφτω και μετα
απο πολυ σκεψη και συζητηση μπορει να πω στον εκπαιδευτη να
το χρησιμοποιησει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
......μακριά δαιμονισμένοι,:D:D:D:D:D,
έχω δεί εφαρμογή ηλ.κολάρου στην μέγιστη ένταση σε σκυλί και αυτό δεν πήρε χαμπάρι.
Δεν το έχω δοκιμάσει πάνω μου για να σας πω τις ''γαργαλιστικές'' μου εμπειρίες αλλά περιγράφω αυτό που είδα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.801
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
......μακριά δαιμονισμένοι,:D:D:D:D:D,
έχω δεί εφαρμογή ηλ.κολάρου στην μέγιστη ένταση σε σκυλί και αυτό δεν πήρε χαμπάρι.
Δεν το έχω δοκιμάσει πάνω μου για να σας πω τις ''γαργαλιστικές'' μου εμπειρίες αλλά περιγράφω αυτό που είδα.
Τι ρατσα ηταν το αναισθητο;; :confused:

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Δεν έχουν όλες οι ράτσες την ίδια ευαισθησία, είναι γνωστό αυτό.

Στον δίκο μου φαντάζομαι οτι αν πότε του έβαζα Η.Κ. στη χαμήλη ένταση, το πολύ πολύ να σταμάταγε για να ξυστεί :D:D:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.801
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν έχουν όλες οι ράτσες την ίδια ευαισθησία, είναι γνωστό αυτό.

Στον δίκο μου φαντάζομαι οτι αν πότε του έβαζα Η.Κ. στη χαμήλη ένταση, το πολύ πολύ να σταμάταγε για να ξυστεί :D:D:D
Δεν εξαρταται μονο απο τη ρατσα, αν το σκυλι ηταν πχ δεμενο στην αυλη αρκετο καιρο και πετιοταν να γαβγισει περαστικους, η ευαισθησια του λαιμου γινεται μικροτερη.
Επισης το σκυλι μπορει να συνηθισει τα μικρης εντασης σοκ απο το η.κ. αν αυτο υπερ-χρησιμοποιειται με το αποτελεσμα να θελει μεγαλυτερης κλιμακας σοκ για να νιωσει αρκετη ενοχληση, ωστε να εκτελεσει την εντολη.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Φυσικά και το έχω δοκιμάσει πάνω μου αλλά έχω πείσει κι αρκετούς να το δοκιμάσουν. (Ξηρά τροφή δεν έχω δοκιμάσει αλλά χτες δοκίμασα κάτι μεζεδάκια που ήθελα να τα κόψω με τα δόντια στο δρόμο :D . ) Κάθε άνθρωπος αλλά και κάθε σκύλος έχει διαφορετική ευαισθησία. Επιπλέον σε μας δε παρεμβάλεται τρίχα.
Αυτό που έχω εγώ είναι επαγγελματικό για μεγάλη απόσταση, δύο σκυλιά και δόνηση. Στο 8 που ανταποκρίνεται η θηλυκιά μου δεν το νιώθω καν. Στο 15 που ανταποκρίνεται ο αρσενικός μου νιώθω ένα γαργάλημα. Στο 25 με ενοχλεί. Μέγιστος βαθμός που φτάνει είναι 127.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Επισης το σκυλι μπορει να συνηθισει τα μικρης εντασης σοκ απο το η.κ. αν αυτο υπερ-χρησιμοποιειται με το αποτελεσμα να θελει μεγαλυτερης κλιμακας σοκ για να νιωσει αρκετη ενοχληση, ωστε να εκτελεσει την εντολη.
Θα διαμαρτυρηθώ για τη χρήση της λέξης σοκ. :D
Επίσης διαφωνώ και στο δεύτερο μέρος. Τα σκυλιά που εκπαιδεύονται με e-collar χρειάζονται μικρότερη ένταση για να ανταποκριθούν όσο περνάει ο καιρός.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Φυσικά και το έχω δοκιμάσει πάνω μου αλλά έχω πείσει κι αρκετούς να το δοκιμάσουν. (Ξηρά τροφή δεν έχω δοκιμάσει αλλά χτες δοκίμασα κάτι μεζεδάκια που ήθελα να τα κόψω με τα δόντια στο δρόμο :D . )
Η Orijen είναι πολύ νόστιμη σε σύγκριση με τη nutro που είχα δοκιμάσει..
Επίσης, σου συνιστω τις Hills κονσέρβες, (όχι τις ειδικές)...:D:D:D:D:D:D
Που να δεις τα μπισκότα...τι ωράια που είναι...άμα τα βουτήξεις και στον καφέ..ακόμα καλύτερα!!!:D:D:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.801
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Θα διαμαρτυρηθώ για τη χρήση της λέξης σοκ. :D
Επίσης διαφωνώ και στο δεύτερο μέρος. Τα σκυλιά που εκπαιδεύονται με e-collar χρειάζονται μικρότερη ένταση για να ανταποκριθούν όσο περνάει ο καιρός.
Ισως δεν εκφραστηκα σωστα - εννοουσα, αν δεχονται μικρης κλιμακας διορθωση (καλυτερα το ειπα; :D ) πιο συχνα απο οτι θα επρεπε, δεν θα τη συνηθισουν σχετικα γρηγορα; Ουτως ωστε να χρειαστει διορθωση ψηλοτερης κλιμακας; :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Ερώτηση...
Αν π.χ.σε ένα σκύλο που είναι 20 κιλά εφαρμόσεις την ίδια ένταση στο ηλ. κολ. με π.χ. έναν άνθρωπο 70 κιλά, το "γαργάλημα" είναι το ίδιο?

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Η χρηση του e-colar(electronic colar οπως προτιμω),πρεπει εχει τις εξης προυποθεσεις:
α. Δοκιμη λειτουργιας πανω μας,στις κλιμακες που θελουμε να δουλεψουμε,
β. Χτενισμα του σημειου που θα μπει το κολαρο,
γ. Δεν βρεχουμε το σημειο για να κανει καλη επαφη. Ετσι ανεβαινει η αγωγιμοτητα και ενισχυεται το ρευμα αρα και η ενταση!
δ. Δεν ανεβαζουμε κλιμακα λες και αλλαζουμε καναλια. Εαν δεν πιασει στις χαμηλες κλιμακες τοτε δεν κανει επαφη.Κοιταμε ξανα το σημειο επαφης και εαν λειτουργει η μπαταρια του.
ε. Το χρησιμοποιουμε μονο οταν εχουν αποτυχει αλλες μεθοδοι εκπαιδευσης με καθοδικη πορεια απο Θετικη σε λιγοτερο Θετικη.
στ. Δεν φοριεται πανω απο 10 ωρες συνεχομενα,
ζ. Πρεπει να εχουμε εξικοιωσει το σκυλο με ψευτικο (dummy) ιδιου βαρους πριν φορεσουμε το κανονικο τουλαχιστον 10 ημερες.
η. Απευθυνεται σε εκπαιδευμενα σκυλια και σκοπος του ειναι να υπενθυμισει την εκτελεση μιας γνωστης εντολης οχι να βασανισει ή τιμωρησει!
θ. Ειναι το"μακρυ χερι" του ιδιοκτητη/κυναγωγου!
ι. Δεν ειναι φρονιμο να το δουλευουμε οταν εχουμε νευρα γιατι μπορει να "ψησουμε" τον σκυλο αρα και την αμοιβαια εμπιστοσυνη, η οποια δεν επανερχεται ποτε....

Ισως κουρασα καποιους που γνωριζουν την μεθοδολογια αλλα ειναι καλο για καποιους αλλους που το βλεπουν αρνητικα. :)

Last edited: