Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Ακόμα τελικά και ηλεκτρικό κολλάρο να χρειαστεί, καλύτερα από το να φάει καμιά φόλα.
και εγω αυτο πιστευω.
θα προσπαθησω και αλλο με την επιβραβευση θα μιλησω και με τον εκπαιδευτη και αν δω οτι δε γινεται τιποτα η' τουλαχιστον δεν εχω βελτιωση θα καταφυγω στην υστατη λυση του κολαρου

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το ηλεκτρονικο κολαρο μπορει να προκαλεσει πονο οπως φυσικα καθε κακομεταχειρισμενο εργαλειο. Δεν φτανεις ποτε ομως σε αυτο το επιπεδο. Ισως ειναι πιο ανθρωπινο απο το να τραβας λουρια-αλυσιδες ελεγχου. Μην κατηγορουμε κατι πριν το δοκιμασουμε σε καταστασεις που δεν περνει αλλο μεσο εκπαιδευσης. Οσο θετικος εκπαιδευτης να εισαι καποιες φορες δεν μπορεις να αλλαξεις συμπεριφορα σκυλου χασμουριωντας και δωροδοκοντας τον με φαγητο. Φυσικα πρεπει ο σκυλος να ειναι νηστικος καθολη τη διαρκεια της καθημερινης εκπαιδευσης αλλα καποιες φορες οσο καλα εκπαιδευμενος να ειναι δεν παυει να εχεις πιθανοτητα να λοξοδρομησει.Εαν φτασουμε στο επιπεδο του πονου/φοβου τοτε εχουμε αποτυχει ως κυναγωγοι/εκπαιδευτες.
Το πρόβλημά μου με όλους όσους υπερασπίζονται πνίχτη/καρφί/κολάρο είναι ότι εικάζουν ότι (π.χ. εγώ που κάνω διόρθωση με το δερμάτινο κολάρο) τραβολογάω το σκύλο μου. Δεν το κάνω σε καμιά περίπτωση.

Η διόρθωση είναι διόρθωση, απλά είναι τράνταγμα (=ξάφνιασμα) και τπτ παραπάνω.

Μπορεί να χρειάζεται πολύ παραπάνω χρόνο για να περάσω αυτά που θέλω στο σκύλο μου, αλλά δε βιάζομαι να τον περάσω εξετάσεις. Όταν είναι έτοιμος θα δώσουμε και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Το πρόβλημά μου με όλους όσους υπερασπίζονται πνίχτη/καρφί/κολάρο είναι ότι εικάζουν ότι (π.χ. εγώ που κάνω διόρθωση με το δερμάτινο κολάρο) τραβολογάω το σκύλο μου. Δεν το κάνω σε καμιά περίπτωση.

Η διόρθωση είναι διόρθωση, απλά είναι τράνταγμα (=ξάφνιασμα) και τπτ παραπάνω.

Μπορεί να χρειάζεται πολύ παραπάνω χρόνο για να περάσω αυτά που θέλω στο σκύλο μου, αλλά δε βιάζομαι να τον περάσω εξετάσεις. Όταν είναι έτοιμος θα δώσουμε και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Απλα εφαρμοζεις αυτα που ξερεις στο δικο σου σκυλο με το ιδιαιτερο ταπεραμεντο του.
Το ιδιο ακριβως κανει και το ηλεκτρονικο κολαρο στη διορθωση. Δεν φτανεις ποτε στις ψηλες κλιμακες και εντασεις.Οπως ακριβως ενα τρανταγμα για να "ξυπνησει".

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Η ουσία είναι ότι στην διαδικασία εκπαίδευσης και σε όλες τις δραστηριότητες πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και αμοιβαία εκτίμηση, κάτι που δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση με την χρήση ηλεκτρικού κολάρου.

Για να εκπαιδευσεις ή να διορθώσεις πρέπει να έχεις την ικανότητα να δεις μέσα απο τα μάτια του σκύλου, όσο δύσκολο και αν ειναι αυτό. Πρέπει να ψυχολογήσεις τον σκύλο...!
Μην ξεχνάτε βέβαια πως πρώτα απο όλα θέλει εκπαίδευση ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πρώτα!!!!!!!!!!!

Η σχεση αθνρωπου-σκυλου είναι σχέση εμπιστοσύνης, αγάπης, πειθαρχίας & σεβασμού και δεν χωράνε τεχνάσματα βίαια για να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα.

Μερικές φορές είναι καλύτερο να έχουμε προσαρμοστικότητα (απο εμάς) προς τον σκύλο παρά να προσαρμόζουμε τον σκύλο σε εμάς.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Απλα εφαρμοζεις αυτα που ξερεις στο δικο σου σκυλο με το ιδιαιτερο ταπεραμεντο του.
Το ιδιο ακριβως κανει και το ηλεκτρονικο κολαρο στη διορθωση. Δεν φτανεις ποτε στις ψηλες κλιμακες και εντασεις.Οπως ακριβως ενα τρανταγμα για να "ξυπνησει".
Η σημαντίκότερη διαφορά είναι στην ίδια τη φύση της διόρθωσης.

Το δικό μου τράνταγμα είναι κάτι το φυσικό για το σκύλο (η διόρθωση που μπορεί να δεχθεί από τη μάνα του είναι πολύ πιο δυνατή) ενώ ο ηλεκτρισμός είναι κάτι το εντελώς αφύσικο, χωρίς καν να εξετάσουμε τις επιπτώσεις στην υγεία του ίδιου του σκυλιού που μπορεί να έχει ο ηλεκτρισμός.

Το λέω και πάλι. Δεν αφορίζω τη χρήση του ηλεκτρικού κολάρου στο 100%.

Ναι με προϋποθέσεις.

Σε σκυλιά που το αντέχουν ως γεννετικό υλικό, που είναι μεγάλα σε ηλικία, που σίγουρα δεν πάμε να τους κάνουμε τη βασική υπακοή αλλά ζητάμε το κάτι πραγματικά παραπάνω.

Πόσα τέτοια σκυλιά υπάρχουν στην Ελλάδα;
Αν υπάρχουν, μετριώνται στα δάχτυλα.

Όσο για το

Δεν φτανεις ποτε στις ψηλες κλιμακες και εντασεις
δυστυχώς το έχω δει να γίνεται αρκετές φορές, και μάλλιστα σε σκυλιά που δεν το άντεχαν και ιδιέταιρα. Που όλα τα σημάδια άγχους ήταν εμφανέστατα, λόγω των ισχυρότατων διορθώσεων.

Και στο κάτω-κάτω, αν δε φτάνει κανείς εκπαιδευτής ποτέ στις ισχυρές διορθώσεις, τότε γιατί αυτές υπάρχουν διαθέσιμες;

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
:confused:Καλημέρα και παλι στην παρεα...
Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μην φάει καμία φόλα και να μην περάσει κανένα δρόμο κυνηγώντας κάτι λόγω ταπεραμέντου (6 μηνών Beagle βλέπετε ) σε αυτήν την περίπτωση και με αυτά που διαβάζω από όσους έχουν χρησιμοποιήσει Η.Κ. ναι θα το έκανα και εγώ
Αν και σχεδόν πάντα είναι στο λουρί , αλλά στο πάρκο τον αφήνω να τρέξει- παίξει πάντα από κοντά όμως(μαθαίνουμε σιγά σιγά και την σφυρίχτρα για μακρινές αποστάσεις κτλ)
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους το έχουν χρησιμοποιήσει να το πάρω για ένα Beagle ή όχι? :confused:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τα Beagle είναι κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού, οπότε δε νομίζω να καταλαβαίνει και πολλά από αυτήν τη διόρθωση.

Υπάρχουν φυλλές που είναι καλύτεροι αγωγοί, και τινάζονται περισσότερο

:maria:

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
@milgr

Σε καμια περίπτωση δεν κάνεις χρήση πνίχτη, prong, ηλεκτρικού κολάρου χωρίς να σου το συστήσει έμπειρος επαγγελματίας που έχει δεί εσένα και το σκύλο σου και έχει κρίνει πως χρειάζεται.

Επίσης αυτός θα πρέπει να σου μάθει το σωστό τρόπο χρήσης.​

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
@milgr

Σε καμια περίπτωση δεν κάνεις χρήση πνίχτη, prong, ηλεκτρικού κολάρου χωρίς να σου το συστήσει έμπειρος επαγγελματίας που έχει δεί εσένα και το σκύλο σου και έχει κρίνει πως χρειάζεται.

Επίσης αυτός θα πρέπει να σου μάθει το σωστό τρόπο χρήσης.​
+++++ :)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πειτε μου κατι παρακαλώ:

Ποιος επαγγελματιας εκπαιδευτης εχει περασει εκπαιδευση για χρήση ηλεκτρικου κολάρου στα σκυλιά?
Σε ποια σχολή? Σε ποια χώρα? Πότε? Πόσο καιρό?

Πως λέμε ότι ο "ταθε" επαγγελματιας εκπαιδευτης γνωρίζει την χρήση ηλεκτρικού κολάρου? Απο εμπειρία ή απο μελέτη και παρακολούθηση σχολείων?

Επαγγελματίας ή απλά γνώση εμπειρίας σε ενα αντικειμενο που δεν το εχει σπουδασει καθολου?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Vasbar,
Εμπειριας φυσικα.
Το να πας σε μια σχολη να μαθαινεις μια θεωρια απ'εξω δε μου λεει και πολλα. Αλλα ναι, ο καθε εκπαιδευτης ξερει και οφειλει να ξερει τη θεωρια στην οποια βασιζεται η εκπαιδευση.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Vasbar,
Εμπειριας φυσικα.
Το να πας σε μια σχολη να μαθαινεις μια θεωρια απ'εξω δε μου λεει και πολλα. Αλλα ναι, ο καθε εκπαιδευτης ξερει και οφειλει να ξερει τη θεωρια στην οποια βασιζεται η εκπαιδευση.
και πόσα θα έχει ψήσει, μέχρι να έρθει στο δικό σου (και δικό μου και του καθενός) σκυλάκι;

Ούιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
και πόσα θα έχει ψήσει, μέχρι να έρθει στο δικό σου (και δικό μου και του καθενός) σκυλάκι;

Ούιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Το σκυλι δεν μπορει να ψηθει.
Αν θες να ψησεις σκυλι, δεν το βαζεις e-collar, αλλα το βαζεις στο φουρνο.
Τωρα, για να αναπτηξει ενα σκυλι σοβαρα προβληματα συμπεριφορας πρεπει να εισαι ασχετος οχι μονο με το εργαλειο (γιατι αυτο μαθαινεται πολυ γρηγορα) αλλα και με τη ζωοψυχολογια.
Ο εκπαιδευτης πρεπει να ξερει οπως εγραψα και τη θεωρια, αλλα και στην πραξη να ψυχολογησει το ζωο.
Με τη λογικη σου ο καθε χειρουργος πρεπει να εχει πεθανει πολλους ασθενεις μεχρι να μαθει, ετσι; :rolleyes:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
@ Vasbar: Δε μπορώ να σου απαντήσω στην ερώτηση ποιός έχει περάσει τι βέβαια. Στη Αμερική υπάρχει η σχολή That's My Dog που διοργανώνει workshops. Νομίζω ότι και η σχολή Sit Means Sit διδάσκει αλλά δεν είμαι σίγουρη. Σίγουρα το να πας κάπου να μάθεις τη θεωρία δεν είναι το ίδιο με το να παρακολουθήσεις ένα workshop. Η εμπειρία δεν αντικαθίσταται με τίποτα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ο ηλεκτρισμός έχει ως συνέπεια της ανάπτυξης θερμότητας κατά το μήκος της διαδρομής του. Για αυτό καίει η λάμπα (κατά το τσάμπα καίει η λάμπα).

Οπότε ναι, μπορεί άνετα να ψηθεί, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Στο κάτω-κάτω, την έκφραση "ψηθεί" την χρησιμοποίησε και επαγγελματίας εκπαιδευτής του forum. Δε σε είδα να ενίστασαι σε εκείνη την αναφορά. Μόνο στη δική μου.

Επιλεκτική μνήμη, όραση...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
έλεος!!!! πια με αυτό το ψήσιμο.....όσοι διαφωνούν (δικαίωμά τους) με την χρήση του ηλ.κολάρου ας αποφεύγουν να δημιουργούν εντυπώσεις απευθυνόμενοι στο θυμικό.
Δεν νομίζω ότι κανένας εκπαιδευτής έχει στο μυαλό του να ''ψήσει'' τον σκύλο.

Last edited: