Θα γινόσασταν εκτροφέας;

Θα γινόστασταν εκτροφέας

• Ναι

Votes: 47 40,5%
  • Όχι

Votes: 32 27,6%
  • Ίσως

Votes: 30 25,9%
  • Προτιμώ την ποικιλία γι' αυτό θα άνοιγα pet shop που πουλάει ζώα.

Votes: 7 6,0%

• Total voters
    116

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
2) Δεκάδες θέματα "εδώ μέσα"... τόνοι από "μελάνι"... στην τελική, κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα (same here) λοιδωρήθηκαν από τους "ειδικούς".
Όταν μπορεσεις θα ήθελα να μου εξηγήσεις :)
Επανέρχομαι

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Όταν μπορεσεις θα ήθελα να μου εξηγήσεις :)...
...το περίμενα αυτό...:cool:

Ωραία, για αρχή "Ο Αγώνας και η Αγωνία ενός εκτροφέα"...
Για να δεις πόσα posts διαγράφτηκαν ως off-topic... και όχι μόνο...

Είναι θέμα που "πονάει"... Υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα... Πάντα γίνεται "φασαρία"... Δεν θα σταματήσει ποτέ, τουλάχιστον σε ένα "σκυλοφόρουμ"...

Δοκίμασε κάτι, αν θέλεις να με "τεστάρεις": Ανοιξε ένα παρόμοιο θέμα, όχι τώρα, όταν (ευτυχώς, ή δυστυχώς) θα είσαι έτοιμος... και μέτρησε πόσοι και ποιοί θα σου "την πέσουν"...:cool:

Αναμένουμε να επανέλθεις!:)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Φυσικά και όχι ! αν μπορούσα να έχω τα ζωα που έχει ένας εκτροφέας τοτε θα μπορούσα να βοηθούσα και περισσότερα αδέσποτα .... δεν θα με ένοιαζε να φέρω στο κόσμο και άλλα κουτάβια ενω υπάρχουν τοσα ...και φυσικά δεν θα πούλαγα μια ψυχή

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
jonk χαιρομαι που διαβαζω post σαν ΚΑΙ τα δικα σου (ανεξαρτητα απο το συγκεκριμενο και την καταληξη του).Σε εκτιμω σαν jonk και ως Γιαννη*.
Με προβληματιζει το γεγονος οτι σχολιασες τα γραφομενα μου.Παραλληλα ομως, κερδιζει το ενδιαφερον μου.
Προσπαθησα να καταλαβω το γιατι.

Εγραψα: "θελω να ζω απο την εκτροφη...Δηλαδη να ειναι η ζωη μου."
"...Τοτε και μονο τοτε."

Ηταν λογοπαιγνιο,μια παγιδα λογου για τους "ειδικους" που δεν ξερω αν τελικα επεσες...παντως δεν επιδιωκα και δεν περιμενα να πεσεις.
Εννοουσα οτι θελω η εκτροφη να ειναι η ζωη μου και οχι να με ζει -οικονομικα.Αν ισχυε αυτο και ολες οι προυποθεσεις που εχα θεσει πριν..."τοτε και μονο τοτε" θα το εκανα.

Δεν θελω να σε τεσταρω αλλωστε σε εχω αξιολογησει ηδη, καταρχας σαν μελος-johnk αλλα και ως ανθρωπο -*οσο ο γραπτος λογος παρεχει αυτη την δυνατοτητα.

Ανοιξε ένα παρόμοιο θέμα, όχι τώρα, όταν (ευτυχώς, ή δυστυχώς) θα είσαι έτοιμος...
Ελπιζω ΑΝ χρειαστει καποιος (μεσα κι εγω) να ανοιξει θεμα, αυτο αντικειμενικα να αποτελει ευτυχημα.

...και μέτρησε πόσοι και ποιοί θα σου "την πέσουν"...:cool:
Η σχεση (αναλογια) ποιοτητας-ποσοτητας με προβληματιζει εδω και καιρο, καθως υπαραχουν πολλα παραδειγματα και πολλα αντιπαραδειγματα που δυσκολευουν να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για την αναλογια.Ετσι λοιπον οπως σωστα προτρεπεις εχω αποφασισει να κρινω-ερμηνευω κι εγω εναν-εναν οσους απαντουν -σε οποιοδηποτε θεμα- και καμια φορα να "κανω τα στραβα ματια" στο πληθος.

Σημαντικος ακομα λογος που απαντω "ισως" ειναι η ηλικια μου (20).Αναφερομαι στα μεγαλυτερα χρονικα περιθωρια καταρτισης που (μου) παρεχει, εως την υλοποιηση καποιας ιδεας, σε οποινδηποτε τομεα.Απο κει και περα επειδει το μερακι και η τεχνογνωσια ειναι το Α και το Ω, οσες πιθανοτητες εχω να καλλιεργησω καπαρη -κατι που επισης μου αρεσει- αλλες τοσες εχω να ασχοληθω με την επιλεκτικη εκτροφη, στα πλαισια του χομπι.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε..
Πάντως πιο ειλικρινές είναι ακόμα και έτσι όπως αρχικά άθελα του τελικά o giannnis ανέφερε το όνειρο του.., παρά να γίνεται και να μην δηλώνεται..το κατά πόσο φτάνει..και επαρκεί να ζήσεις από αυτό είναι αλλού παπά τα ράσα..το κατά πόσο κάνεις "εκπτώσεις" σε πολλά με γνώμονα την επιβίωση επίσης..
Τεράστιο πολύσυζητημένο θέμα γενικά η εκτροφή.., μετά από τον νόμο που ψηφίστηκε..(?) θα είναι ακόμα μεγαλύτερο όνειρο η ύπαρξη τους γενικά..καθώς οι καιροί μας μάλλον ευνοούν τα puppy mils παρά τους εκτροφείς..

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Πάντως πιο ειλικρινές είναι ακόμα και έτσι όπως αρχικά άθελα του τελικά o giannnis ανέφερε το όνειρο του.., παρά να γίνεται και να μην δηλώνεται..
Kango1 δεν ηταν αθελα μου.Ειπα να ριξω λιγο πιπερι...το παρακανα.Επρεπε να βαλω φατσα.
Η εξηγηση ομως ηταν διπλα.
Λιγο το παραπανω πιπερι...λιγο η απουσια διευκρινιστικων ερωτησες και αρα απαντησεων χαλασαν το φαι.

Στα υπολοιπα συμφωνω!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πιο πολύ μάλλον κλίνω στο να 'χα έναν χώρο όπου οι ιδιοκτήτες θα ερχόντουσαν να ενασχοληθούν με το σκύλο τους, παιχνίδι, κολύμπι, κυναθλήματα κλπ, παρά να ασχοληθώ με την εκτροφή.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
επειδή δε θα μπορούσα με τίποτα να δώσω κουτάβι και αν το έκανα θα ήμουν η απίστευτα υπερπροστατευτική, στριμμένη, και κοντρολ φρικ :p εκτροφέας, για το καλό το δικό μου αλλά και όποιον θα έπαιρναν μωρό από μενα, λέω να μη προτιμήσω αυτό το δρόμο.... :D

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εχω την ορεξη, έχω την τρέλα αν ειχα και τον χωρο τοτε ναι, θα μου αρεσε πολυ να γινω εκτροφεας. Εχω διαβασει ενα τονο για την εκτροφη και πιστευω ειμαι υποψιασμενος και για την (πολυ) κουραση, και για τις (μετριες) απολαβες.

Σε Λαμπραντορ ομως, αποκλειστικα. Ετσι το σκεφτομαι κι εγω ομως. Γυρω στα 60 μου. Ενα ωραιο χομπυ να με καλυπτει και να με ολοκληρωνει.
Αλλα εχουμε μεχρι τοτε. Καλα να μαστε μονο.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Πάτησα ίσως γιατί τώρα δεν ξέρω τίποτα από σκυλιά αλλά μπορώ να μάθω.
Αλλά τείνω προς το όχι γιατί και να γινόμουν δεν νομίζω να μπορούσα να αποχωριστώ τα κουτάβια.
:p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ηταν λογοπαιγνιο, μια παγιδα λογου για τους "ειδικους" που δεν ξερω αν τελικα επεσες... παντως δεν επιδιωκα και δεν περιμενα να πεσεις...
Καταρχήν, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σε τέτοιες εποχές που ζούμε, χρειάζεται να τα ακούμε κι αυτά, που και που...:)

Οχι, Γιάννη, δεν έπεσα στην "παγίδα". Αυτό κατάλαβα κι εγώ, ότι η εκτροφή θα ήθελες να γίνει τρόπος ζωής σου, "η ζωή σου", όπως πολύ σωστά είπες... Και αυτό είναι που προσδιορίζει τον "σωστό" εκτροφέα!:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πάντως πιο ειλικρινές είναι ακόμα και έτσι όπως αρχικά άθελα του τελικά o giannnis ανέφερε το όνειρο του.., παρά να γίνεται και να μην δηλώνεται..το κατά πόσο φτάνει..και επαρκεί να ζήσεις από αυτό είναι αλλού παπά τα ράσα..το κατά πόσο κάνεις "εκπτώσεις" σε πολλά με γνώμονα την επιβίωση επίσης..
Θεωρώ αυτή την απάντηση τη σαφέστερη, την ειλικρινέστερη κι αυτή που συνάδει με μια σκέψη με την οποία γενικά φλερτάρω τον τελευταίο καιρό: τα όνειρα κι οι εκπτώσεις.

Γιάννη παρότι δεν απευθυνόσουν σε 'μενα κατανόησα κι εγώ τι εννοούσες κι έχεις δίκιο χωρίς φατσάκια θα μπορούσε το σχόλιο ν' αποτελέσει κόκκινο πιπέρι.

Εγώ αν είχα ένα όνειρο κυνολογικό αυτό θα ήταν να υπήρχαν κι αν μπορούσα να ήμουν κι εγώ, σύμβουλοι. Αντί να πουλάνε σκυλιά να συνομιλούν, να μετρούν, να αναλύουν ενδιαφερόμενους νέους σκυλογονείς και να προτρέπουν στην κατάλληλη κατεύθυνση φυλής και στο σωστό τρόπο απόκτησης. Ξέρω πως το τραβάω απ' τα μαλλιά αλλά μιας κι είναι κάτι πλασματικό που δε θα γίνει ποτέ το τραβάω κι άλλο και σκέφτομαι πόσο ωραίο θα ήταν ένα τέτοιο κατοχυρωμένο επάγγελμα που δίχως την έγγραφη ανάλυση αυτού του συμβούλου κανένας να μη μπορεί να πάρει το σκύλο που προσδοκά γιατί απλά του αρέσει αισθητικά, ή γιατί είναι πολύ ''μάτσο'' και θ' αυξήσει και τον ίδιο κατά μερικούς πόντους. Αλλά μάλλον ξεπέρασα σε φαντασία τη στρατόσφαιρα. Και για να ρίξω ηθελημένα λάδι στη φωτιά να το πάω και στα όρια της φαντασίας του Λάβκραφτ και να πω πως τους φαντάζομαι όχι απλούς συμβούλους, αλλά αδιάφθορους συμβούλους.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
εγώ απάντησα ίσως γιατί έχει περάσει από το μυαλό μου όπως και για εκπαιδευτής,ωμος επειδή δεν είναι απλά τα πράγματα έτσι και το παράτησα.θέλει θυσίες αυτή η δουλειά και όχι μονο το που θα δώσεις κουτάβι σου,όπως πολλοί απάντησαν!!πρέπει να ξέρεις τα σκυλιά σου σαν κάλπικη δεκάρα και αν εκτρέφεις και εργασιακά,θα πρέπει να έχεις γνώσεις εκπαιδευτεί για να παρουσίασης κάποιο σκύλο σε κάποια αγωνίσματα.αυτοί που τελικά το κάνουν είναι η άτομα που μεγάλωσαν σε οικογένεια εκτροφέων "εκπεδεφτον",η που το ξεκίνησαν από νωρίς,ασχολήθηκαν πολύ έφτασαν σε κάποιο επίπεδο και μετά άρχισαν την εκτροφή.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ αν είχα ένα όνειρο κυνολογικό αυτό θα ήταν να υπήρχαν κι αν μπορούσα να ήμουν κι εγώ, σύμβουλοι. Αντί να πουλάνε σκυλιά να συνομιλούν, να μετρούν, να αναλύουν ενδιαφερόμενους νέους σκυλογονείς και να προτρέπουν στην κατάλληλη κατεύθυνση φυλής και στο σωστό τρόπο απόκτησης. Ξέρω πως το τραβάω απ' τα μαλλιά αλλά μιας κι είναι κάτι πλασματικό που δε θα γίνει ποτέ το τραβάω κι άλλο και σκέφτομαι πόσο ωραίο θα ήταν ένα τέτοιο κατοχυρωμένο επάγγελμα που δίχως την έγγραφη ανάλυση αυτού του συμβούλου κανένας να μη μπορεί να πάρει το σκύλο που προσδοκά γιατί απλά του αρέσει αισθητικά, ή γιατί είναι πολύ ''μάτσο'' και θ' αυξήσει και τον ίδιο κατά μερικούς πόντους. Αλλά μάλλον ξεπέρασα σε φαντασία τη στρατόσφαιρα. Και για να ρίξω ηθελημένα λάδι στη φωτιά να το πάω και στα όρια της φαντασίας του Λάβκραφτ και να πω πως τους φαντάζομαι όχι απλούς συμβούλους, αλλά αδιάφθορους συμβούλους.
Ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί και το έχω πει και σε φίλους.., ένα άλλο είδος συμβούλων..όπως λέμε σύμβουλοι επιχειρήσεων.., σύμβουλοι μελλοντικών ιδιοκτητών.., μόνο που δεν θα χρειαζόντουσαν μελέτες και επιδοτήσεις..:p
Πάντως από όσο ξέρω υπάρχει έξω..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί και το έχω πει και σε φίλους.., ένα άλλο είδος συμβούλων..όπως λέμε σύμβουλοι επιχειρήσεων.., σύμβουλοι μελλοντικών ιδιοκτητών.., μόνο που δεν θα χρειαζόντουσαν μελέτες και επιδοτήσεις..:p
Πάντως από όσο ξέρω υπάρχει έξω..
Γι' αυτό αναφέρθηκα στο Λάβκραφτ... μόνο αν έγραφε εκείνος για μια φανταστική Ελλάδα θα υπήρχαν κι εδώ και αδιάφθοροι.
Έτσι θα έπρεπε να είναι για 'μενα τα Πραγματικά πετ σοπ, να έχουν τις τροφούλες τους, τα κονγκ, τα κλίκερ, τα σπιτάκια τους και το γραφείο του συμβούλου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.311
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης