Παιδιά βοήθεια !!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
What are the signs of toxicity?

Signs are most commonly seen within 12 hours (or less) of chocolate ingestion.
  • Excitement / nervousness / trembling
  • Vomiting / diarrhea
  • Excessive thirst / sometimes excessive urination (at higher levels of Theobromine toxicity)
  • Muscle spasms
  • Seizures
  • Coma (rare
  • Death (rare) -- likely due to heart rhythm abnormalities.
How is chocolate toxicity treated?
If you suspect that your pet has eaten chocolate (more than the stray chocolate chip that fell on the floor), call your veterinarian for advice. The toxicity of Theobromine is dose dependent. This means that the size of your pet, the type of chocolate, and quantity of chocolate determine if or how toxic it is for your pet.

There is no specific antidote for Theobromine toxicity. Medical treatmentis supportive, and may include all or some of the following:
  • IV fluids - to prevent dehydration from vomiting, diarrhea, and /or increased urination, and to "flush" the Theobromine out of the system.
  • Emetics - medications that induce vomiting. Used when the ingestion of chocolate is within 4 hours. Up to 6-8 hours post chocolate ingestion may be effective.
  • Activated charcoal - for ingestion greater than 4 hours prior to treatment, or for patients that show continued signs of toxicity.
  • Anti-seizure medications - for patients having seizures and/or muscle tremors.
  • Cardiac medications - for patients exhibiting irregular heart rates or rhythms
Από εδώ..http://vetmedicine.about.com/cs/nutritiondogs/a/chocolatetoxici.htm
και αυτό από εδώ

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Από το μεσημεράκι στις 4 , την άφησα μόνη να πάω στα άλλα τα σκυλάκια που έχω και τώρα γύρισα στις 11:30 βλέποντας με να κρύβεται , εκεί πήγα να δω τι συμβαίνει και μάλλον μπορεί και να έκανε εμετό γιατί παλιότερα εδω στο σπίτι την είχαν μαλώσει επειδή τον έκανε στο χαλί και ισως γι αυτό κρυβότανε!!
Πάντως τώρα την έχω δίπλα μου και την χαιδεύω πιστεύω πως και αυτή το καταλαβαίνει και αν και ζηλιάρα -δεν αφήνει άλλο σκυλί να με πλησιάσει- κηνυγάει τα λυκόσκυλα μου, τώρα γαληνεύει !!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Η σκυλίτσα σου αντιδρά με διαφορά φάσης 17π!:D:p Το χλαπακιάζει το μεσημέρι και θυμάται να αρρωστήσει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα!
Φαντάζομαι και από αντανακλαστικά σκίζει!
:D:D:D:D:D το ξαναλέω είσαι φοβερή...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
A αν έκανε εμετό ακόμη καλύτερα! -Βεβαια μόνο αν δεν είναι σαν την δικιά μου την αηδία που όταν είναι μόνη τα ξανατρώει:shock::shock:-
Άντε περαστικα της εύχομαι.
Καλό βράδυ και ήσυχο να έχετε..

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Είναι το πιο κακομαθημένο αλλά και το πιο γραφικό ,ορμάει στα λυκόσκυλα να τα δαγκώσει ... αλλά αυτά αδιαφορούν , κάποτε ενα κουτάβι 6 μηνών της την ...έχωσε γιατί το κυνηγούσε να του πάρει το μπαλάκι από το στόμα!!

Ε!! και την έχω και μια αδυναμία έλεγα να την περάσω εργασία !!! :D

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
ενω τα συμπτωματα το πρωι ειχαν υποχωρησει φανηκε οτι η σκυλιτσα εχει συνελθει τωρα ομωσ τα συμπτωματα επανηλθαν και αφου επικοινωνησα με τον κτηνιατρο κ.αλεξανδρο μου εξηγησε πωσ προκειται για δηλητηριαση απο τη σοκολατα του μισου ντονατ μου ειπε πωσ η μονη λυση ειναι να πιει γαλα μαγνησιασ το οποιο δεν το βρηκα πουθενα μα πουθενα!!!!πριν λιγο τησ εδωσα 300ml γαλα για να ενεργηθει και να αποβληθουν οι τοξινεσ τησ σοκολατασ.το προβλημα ομωσ ειναι πωσ δε λεει να βγει απο το μποξ τησ!!!τι να κανω?????

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Στα φαρμακεία υπάρχει αυτό το γάλα!!!!Δεν το βρήκες πουθενά??Κάποιο άλλο καθαρκτικό μήπως ρώτα τον κτηνίατρο...

Μισό ντόνατ???!!!!!:shock:

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
ναι μισο ηταν!!!αληθεια λεω.δεν το βρηκα πουθενα..ολοι οι φαρμακοποιοι μου ειπαν πωσ αυτο που ζητω ειναι δυσκολο να το βρω!!!!

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Πλύση στομάχου, ή κάποιο άλλο ενέσιμο καθαρτικό.
καλημερα denis.ο κτηνιατροσ μου μου ειπε πωσ δεν υπαρχει τπτ..που να την γιατρευει....τωρα ειμαστε σε αναμονη....το πρωτο 24ωρο ειναι πολυ κρισιμο....αν δεν σηκωθει και δεν παει να ενεργηθει(να βγαλει τισ τοξινεσ) τοτε μπορει να παθει επιληπτικη κριση και τοτε.......

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ ότι μετά από τόσες ώρες δεν είναι στο πεπτικό το πρόβλημα ... αλλά αφού συστήνει γάλα μαγνησίας και θεωρεί ότι αν ενεργηθεί το σκυλί θα βελτιωθεί (ίσως) δεν μπορεί να μην θεωρεί και την πλύση ώς λύση .... μήπως δεν μπορεί αυτός να κάνει πλύση στομάχου ???

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Τώρα οτι και να πω είναι τέτοιες ωρες εδω με παρελάσεις και καρναβαλιστές και γίνεται ...χαμός. Μιλάω συνεχώς με τον κτηνίατρο μου και μου είπε δεν πέρνει τίποτε αυτό. Αν είναι να γίνει θα γίνει από μόνο του , εδω δεν υπάρχει γάλα μαγνησίας και σε ενα φαρμακείο γελούσαν οταν ρώτησα !!!!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
εδω δεν υπάρχει γάλα μαγνησίας και σε ενα φαρμακείο γελούσαν οταν ρώτησα !!!!
έλεος:mad:

Να πάνε όλα καλά!!

edit: Διαβάζω τώρα ότι μάλλον έχει σταματήσει να κυκλοφορεί το γάλα μαγνησίας.
Πλύση στομάχου που λέει ο Ντένις??

Last edited:

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Τώρα δεν βλέπω να πονάει και να υποφέρει απο ταχυκαρδία ή άλλο, απλά είναι σε φάση που σου λέει "Δεν είμαι καλά και δεν θέλω κανέναν, αφήστε με μόνη".

Αυτό που με χαλάει είναι πως δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα και είμαι σε φάση αναμονής !

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γιατί δεν τσεκάρεις αν έχει πυρετό ή υποθερμία? Σε φάση που ο δικός μου είχε πάθει υποθερμία λόγω τοξικότητας του αντιπαρασιτικού κολάρου τον βοηθήσαμε με το πιστολάκι για τα μαλλιά.. Κομπογιαννίτικες λύσεις ξέρω, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να σε βοηθήσω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr