γιατί πάλι τσιμπούρια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ψάχνοντας για άλλη πληροφορία έπεσα πάνω σε αυτό για το tea tree oil που αφορά στα κατοικίδια...

Γενικά εγώ είμαι αντίθετος στην αλόγιστη χρήση του γιατί είναι πολύτιμο στην ιατρική και η χρήση του σε μικρότερες από τις θεραπευτικές δόσεις μόνο μελλοντικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μην το περιλάβετε σε εντομοαπωθητικά μείγματα για το τρίχωμα των ζώων, γιατί, αν το γλείψουν, είναι τοξικό και μπορεί να τους προκαλέσει ακόμα και θάνατο :confused::eek::confused::eek::confused::eek:

Εντάξει. Αντε βγάλε άκρη :confused::confused::confused:
Πάντως, 2 σταγόνες σε μισό λίτρο νερό που κι αυτό θεωρητικά, είναι για αρκετό καιρό και όχι άσπρο πάτο, πόση ζημιά μπορεί να κάνει ρε παιδί μου;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα αυτό που με προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι ΑΥΤΟ που ανέφερα και παραπάνω!

Βρήκα και το link που έψαχνα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως πάνω στο μαντηλάκι στο λαιμό δεν υπάρχει πιθανότητα να το γλύψουν. Το θέμα που θέτει ο Foibos είναι σοβαρό, αλλά απο την άλλη το ίδιο ισχυει και για όλα τα χημικά που βάζουμε στα σκυλούνια....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μισό, επειδή έχω και πονοκέφαλο...
Το συμπέρασμα της έρευνας είναι, ότι μπορεί η χρήση του ως επιτυχημένο αντιμικροβιακό να οδηγήσει τελικά στην εξουδετέρωση των αντιβιοτικών ή καμμία σχέση; Γιατί τα καθαρά ιατρικά με ζαλίσανε.
Sorry αλλά δεν μπορώ να βρω καταληλλότερη "ορολογία".

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό που λέει εν συντομία είναι ότι αν χρησιμοποιείται σε δόσεις μικρότερες από αυτές που απαιτούνται για την θανάτωση των μικροοργανισμών προκαλεί αντοχή, δηλαδή προκείπτουν μικροοργανισμοί που δεν σκοτώνονται από τα αντιβιωτικά!

Με αυτό το σκεπτικό, κι από την στιγμή που υπάρχουν αρκετές άλλες επιλογές εγώ θα επέλεγα κάποιο άλλο κι όχι το tea tree oil....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Οπως;
Η εννοείς οποιοδήποτε άλλο από τα υπόλοιπα αιθέρια έλαια;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε σχέση με την αποπαρασίτωση κάποιο ή έστω κάποιος συνδυασμός από τα υπόλοιπα αιθέρια έλαια!
Σίγουρα υπάρχει!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Με αυτό το σκεπτικό, κι από την στιγμή που υπάρχουν αρκετές άλλες επιλογές εγώ θα επέλεγα κάποιο άλλο κι όχι το tea tree oil....
Γιατί? Ολα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες (με διαφορετική "ειδικότητα" το καθένα, αλλά και πάλι). Επίσης με την ίδια λογική, δεν πρεπει να χρησιμοποιούμε ούτε και τα χημικά (γιατι κι αυτά δεν σκοτώνουν 100%, οπότε υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας ανθεκτικών παρασίτων).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί το εν λόγω αιθέριο έλαιο δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη σε ένα μεγάλο αριθμό αντιβιωτικών τα οποία θεωρητικά δεν παρουσιάζουν διασταυρούμενη αντοχή....κι ακόμη περισσότερο όταν αυτή η αντοχή αναφέρεται σε ΜRSA που είμαστε ήδη στο όριο του υπερβακτηρίου...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά, έχω καταμπερδευτεί με τα αιθέρια έλαια.... καταρχήν από που να τα πάρω και κατα δεύτερον πόσα και ποια! (ωστε να καλύπτουν και τσιμπούρι και σκνίπα.... ) Η κάθε συνταγή λέει άλλα....

Φαίνεται οτι το γεράνι, ο ευκάλυπτος, η μέντα και το λεμονοχορτο είναι καλά, αλλά επίσης και η σιτρονέλα βέβαια (προσπαθώ να την αποφύγω.... τη μισω...), το λεμόνι, η δάφνη, το μύρο, το θυμάρι, o βασιλικός και το τεϊοδεντρο που λεγαμε παραπάνω να το αποφύγουμε.....

(Ειδα και κάτι άλλα που πρώτη φορά τα ακούω, και δεν ξέρω και πως λέγονται στα ελληνικά: Οpoponax, Pennyroyal)

Τι λέτε??

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω....κι εγώ έχω μπερδευτεί με το ζήτημα....Θεωρητικά και η λεβάντα και ο βασιλικός έχουν εντομοαποθητική δράση.....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι ναι ..για τον βασιλικό το έχω ακουσει και εγώ..μάλιστα λέω να πάρω γλαστρούλες για το καλοκαίρι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εχω βάλει και γλαστρούλες. Βασιλικό (και άλλα μυρωδικά) και λεβάντα. Αν μη τι άλλο χαίρομαι να βλέπω και να μυρίζω την βεράντα μου :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω στο κτημα τις τελευταιες δυο εβδομαδες γεμισα τον τοπο κοντα στο σπιτι με αρωματικα φυτα. Θα δω και θα σας πω αποτελεσματα.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Είχαμε βάλει την advantix πριν καμιά 20αριά μέρες...
Το scalibor το είχαμε καταργήσει και βάζαμε μέρα παρά μέρα σιτρονέλλα!
Αποτέλεσμα;
Σήμερα το απόγευμα του έβαλα πάλι αμπούλα. Όμως...
Όσο λείπαμε στη βραδυνή βόλτα μας, ο πατέρας μου είχε ένα τσιμπούρι (πάλι μικρό σαν φακή) να περπατάει όλο θράσος στο χέρι του!

Πάλι πίσω το scalibor! :(
Κι η advantix θα πάει κάθε 15 μου φαίνεται!

:mad::mad::mad:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια φιλη μου ειχε πει οτι πανω στο σκαλιμπορ περπατουσαν τσιμπουρια.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Πριν μια εβδομάδα περίπου βρήκαμε ένα τσιμπούρι στο εσωτερικό του αυτιού του Φοίβου, έριξα frontline σε μια μπατονέτα, το πέρασα από πάνω και μετά το τράβηξα με το τσιμπιδάκι των φρυδιών, όταν το έβγαλα, όπως ήταν μάυρο στην άκρη του είχε κάτι άσπρο.
Σήμερα παρατηρώ μια πληγίτσα εκεί που ήταν το τσιμπούρι στο μέγεθος του κεφαλιού μιας καρφίτσας και κοκκινίλες γύρω γύρω στην περιοχή.
Θα πάω στον κτηνίατρο σήμερα αλλά μήπως έχει κανείς υπ΄ όψη του τί είναι?

Last edited:

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Τελικά πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε πως πιθανότατα έχει μείνει το κεφάλι του μέσα, να του βάλω fenistil ή μια ελαφριά κορτιζονούχα αλοιφή και αν ξαναδώ τσιμπούρι να μην το τραβήξω αλλά να το ψεκάσω:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αυτά είναι posts!!! Να ρωτάς και να απαντάς μόνη σου!!! Εύγε :)