ευθανασια

ευθανασία

• Total voters
    238

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είδα τους σκύλους και η άποψή μου είναι πως ΔΕΝ είναι στο dna το πρόβλημά τους.
Νομίζω το εξέφρασα αυτό στην περιγραφή τους.

Είχα πει πως ο α) μεγάλωσε ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος και ο β) επίσης (κακές εμπειρίες απο ανθρώπους). Φυσικά με τέτοια ζωή, δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να ξέρει πως θα ήταν σε χαρακτήρα, αν είχαν μεγαλώσει σωστά.

Δεν είναι εκεί το θέμα όμως. Δεν έχει σημασία πια.

Το θέμα είναι πως η μόνη λύση και για τους δύο σκύλους είναι η ευθανασία.

Γιατί δεν "φτιάχνονται"; Για δύο λόγους:

Α) Αν ένας σκύλος δεν έχει τα ΒΑΣΙΚΑ κι απαραίτητα, ΔΕΝ μπορεί να ζητάς τίποτα από αυτόν. ΤΙΠΟΤΑ. Μέσα στα "βασικά" είναι κι ένα αφεντικό που αγαπάει. Μετά είναι η βόλτες, η διατροφή, η στέγη, το καθαρό νερό κλπ. Αυτοί οι σκύλοι δεν είχαν ποτέ τα βασικά και ποτέ δεν θα τα έχουν.

Β) Ο εκπαιδευτής δεν μπορεί να εκπαιδεύσει μόνο τον σκύλο (λες και τον προγραμματίζει) και μετά να τον αμολύσει στον δρόμο ή να τον βάλει πάλι στην κόλαση που ήταν. Η συμπεριφορά του σκύλου ΑΜΕΣΩΣ θα γίνει όπως πρώτα.

Λόγο του ότι ΠΟΤΕ δεν θα βρεθεί άνθρωπος να αναλάβει υπεύθυνα αυτά τα ζώα, δεν θα εκπαιδευτούν ποτέ. Η εκπαίδευσή τους θα ήταν δυνατή (ΙΣΩΣ) μόνο αν κάποιος διέθετε ΠΟΛΛΑ χρήματα και ΠΟΛΥ χρόνο για τους σκύλους αυτούς. Μα εδώ, ο ένας δεν είχε ιδιοκτήτη, ο άλλος είχε τον χειρότερο του κόσμου! Η άλλη πιθανότητα είναι να τα υοθετούσε κάποιος εκπαιδευτής. Πράγμα πολύ, πολύ δύσκολο.

Ο εκπαιδευτής ξέρει πολύ καλά το μέγεθος της "ζημιάς" των σκύλων αυτών (και το ρίσκο που πρέπει να πάρει για να ζει μαζί τους). Για πιο λόγο να το κάνει; Και αν θέλει να βοηθήσει σκύλους που έχουν ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη, με τον χρόνο που θα σπαταλούσε σε αυτούς τους 2 σκύλους θα μπορούσε να βοηθήσει 47 άλλα αδέσποτα κουτάβια (να τα εκπαιδεύσει και να τους βρει σπίτια).

Τέλος, ακόμη και να εκπαιδευτόντουσαν οι σκύλοι (αφού έβρησκαν πρώτα σωστά αφεντικά) στην καλύτερη περίπτωση δεν θα πείραζαν το αφεντικό τους. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ μετά από όσα πέρασαν (και όλα τα δαγκώματα που έκαναν) να γινόντουσαν ποτέ άξιοι εμπιστοσύνης, να μην πειράξουν παιδί ή ξένο για ψύλου πήδημα. Αυτό θα σήμαινε αυτόματα πως θα ζούσαν σε περιορισμό (έστω σχετικά) μέχρι να πεθάνουν, και ποτέ δεν θα είχαν την ζωή που αξίζει σε κάθε σκύλο.

Δεν νομίζω πως έχει εφευρεθεί το βασανιστήριο που αξίζει στους ανθρώπους που κατάτρεψαν αυτές τις 2 αθώες ψυχές. Το θέμα όμως παραμένει πως οι σκύλοι καταστράφηκαν, όπως ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι κάθε χρόνο σ' ολόκληρο τον κόσμο, από καθαρή ΒΛΑΚΕΙΑ/ΚΑΚΙΑ των ιδιοκτητών τους. Και αυτό εγώ ΔΕΝ το κατατάσω στα θέματα υγείας. Τα 99 στα 100 (που θανατώνονται για επιθετική συμπεριφορά), μια χαρά σκυλάκια ξεκίνησαν...

billgian

New Member
27 Μαρτίου 2009
1
0
Το σωστό ειναι μόνο για λόγους υγείας αλλά αν χρειαζόταν να του την έκανα,απο εγωισμό οπως είπε και ο\η Gogo,επειδή δεν θα ήθελα να το αποχωριστώ,πιστεύω πως δε θα του την έκανα.Οποτε απάντησα αυτό.

fop

Member
22 Μαρτίου 2009
19
0
athens
η ευθανασια ειναι η καλυτερη λυση οταν δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο πια για το ζωο..οταν υπαρχουν θεματα υγειας τα οποια το βασανιζουν και δεν μπορουν να λυθουν..το ιδιο θα ηθελα και για τον εαυτο μου νομιζω

fop

Member
22 Μαρτίου 2009
19
0
athens
οσο για τα σκυλακια που αναφερατε δεν ξερω αν καποιος εκπαιδευτης θα μπορουσε να τα ηρεμισει αλλα αν υπαρχει πιθανοτητα θα ψηφιζα να προσπαθησει ακομα κι αν χασει χρονο που θα μπορουσε να αφιερωσει σε αλλα ζωα,καθε ζωο αξιζει να προσπαθησει καποιος για αυτο!αν δεν γινεται τπτ ουτε με ηρεμιστικα σε συνδιασμο με εκπαιδευση και φροντιδα τοτε..

insanity

Well-Known Member
1 Απριλίου 2009
48
0
Γερακας Αττικης
η ευθανασια ειναι η καλυτερη λυση οταν δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο πια για το ζωο..οταν υπαρχουν θεματα υγειας τα οποια το βασανιζουν και δεν μπορουν να λυθουν..το ιδιο θα ηθελα και για τον εαυτο μου νομιζω
+1
Eχω κανει ευθανασια σε σκυλι που ειχα(14ετων) και οσοι δεν το εχουν ζησει δεν ξερω αν μπορουν να καταλαβουν πως νιωθει καποιος που πρεπει να "κοιμησει" το αγαπημενο του ζωντανο,οσο μεγαλο κι αν ειναι....
Και δεν περιγραφεται με λογια:(

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
ψήφησα ναι μόνο όμως για λόγους υγείας
έχω κάνει αυθανασία σε 4 σκυλάκια,για πολύ σοβαρούς λόγους
τα 2από δηλητηρίαση δεν αντέχαμε να τα βλάπουμε να υποφέρουν
και τα άλλα 2 από καλαζάρ,είναι αμαρτία από το Θεό να υποφέρουν κατ'αυτό το τροπο
όμως και τις 4 φορές έκλαιγα συνέχεια ακόμη και τώρα που τα θυμάμαι δεν αντέχω στη σκέψη:(:(:(:(

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
ψήφησα ναι μόνο όμως για λόγους υγείας
έχω κάνει αυθανασία σε 4 σκυλάκια,για πολύ σοβαρούς λόγους
τα 2από δηλητηρίαση δεν αντέχαμε να τα βλάπουμε να υποφέρουν
και τα άλλα 2 από καλαζάρ,είναι αμαρτία από το Θεό να υποφέρουν κατ'αυτό το τροπο
όμως και τις 4 φορές έκλαιγα συνέχεια ακόμη και τώρα που τα θυμάμαι δεν αντέχω στη σκέψη:(:(:(:(
και όταν λέω από δηλητηρίαση εννοώ σε πολύ προχωρημένο σταδιο και η φώλα με γυαλιά και δεν τα προλάβαμε δυστυχώς

Giaki

Member
28 Μαρτίου 2009
15
0
Λοιπον και γω πιστεω πως μονο για λογους υγειας πρεπει να γινεται ευθανασια. Υπαρχουν και περιπτωσεις ομως π.χ. στο χωριο μου (και σε αλλα μερη φανταζομαι) ριχνουν φολες στα αδεσπωτα...καλυτερα να τους εκαναν ευθανασια...ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΩ!! ΑΠΛΑ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΕΟΝΤΑΙ? Εννοειται πως καλυτερα θα ηταν να τα μαζευε ο δημος σε ειδικο χωρο και να τα φροντιζε...αλλα σιγα...ποιος ενδιαφερεται για τα αδεσπωτα στα χωρια(τουλαχιστον στο δικο μου δεν ενδιαφερονται και τρεχω καθε καλοκαιρι με ενεσεις για να τα προλαβω απο τις φολες)??:(

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Εννοειται πως καλυτερα θα ηταν να τα μαζευε ο δημος σε ειδικο χωρο και να τα φροντιζε...αλλα σιγα...ποιος ενδιαφερεται για τα αδεσπωτα στα χωρια(τουλαχιστον στο δικο μου δεν ενδιαφερονται και τρεχω καθε καλοκαιρι με ενεσεις για να τα προλαβω απο τις φολες)??:(
δεν ειναι μονο στα χωρια γιατι εγω που ειμαι απο κερκυρα και μενω στο κεντρο,κανεις δεν νοιζεται ειδικα η πολιτεια,εκτος απο κανα 2 ανθρωπους που τα ταϊζουν δεν εχει σημασια χωριο ή πολη απλα κανεις δεν ενδιαφερεται και κανουν σαν να μην υπαρχουν και για να μην τους ενοχλουν τα δηλητιριαζουν δυστυχως και οχι μονο τα αδεσποτα αλλα και αυτα που εχουν ιδιοκτητες γιατι λενε οτι ο σκυλος γαυγιζει και τους ενοχλει..

noula

Active Member
2 Απριλίου 2009
28
0
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
δυστηχως εχω κανει ευθανασια στο γλυκο μου το ρουντη γιατι δε υπεφερε και δε γινοτανε τιποτα αν και εχουνε περασει 11 χρονια ακομα δε το εχω ξεπερασει δε ξεχναω τη τελευταια ματια του πως μας κοιτουσε πεθανε στη αγκαλια μου στο σπιτη μας ετσι ηθελα οχι στο κρυο κρεββατι του κτηνιατρου ο ρουντη ειναι στη φωτογραφια ο γλυκος μου.

Attachments

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γράφει η Dr.Zhivago και παραθέτω αποσπάσματα:

Λόγο του ότι ΠΟΤΕ δεν θα βρεθεί άνθρωπος να αναλάβει υπεύθυνα αυτά τα ζώα, δεν θα εκπαιδευτούν ποτέ. Η εκπαίδευσή τους θα ήταν δυνατή (ΙΣΩΣ) μόνο αν κάποιος διέθετε ΠΟΛΛΑ χρήματα και ΠΟΛΥ χρόνο για τους σκύλους αυτούς. Μα εδώ, ο ένας δεν είχε ιδιοκτήτη, ο άλλος είχε τον χειρότερο του κόσμου! Η άλλη πιθανότητα είναι να τα υοθετούσε κάποιος εκπαιδευτής. Πράγμα πολύ, πολύ δύσκολο.

Ο εκπαιδευτής ξέρει πολύ καλά το μέγεθος της "ζημιάς" των σκύλων αυτών (και το ρίσκο που πρέπει να πάρει για να ζει μαζί τους). Για πιο λόγο να το κάνει; Και αν θέλει να βοηθήσει σκύλους που έχουν ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη, με τον χρόνο που θα σπαταλούσε σε αυτούς τους 2 σκύλους θα μπορούσε να βοηθήσει 47 άλλα αδέσποτα κουτάβια (να τα εκπαιδεύσει και να τους βρει σπίτια).

Τέλος, ακόμη και να εκπαιδευτόντουσαν οι σκύλοι (αφού έβρησκαν πρώτα σωστά αφεντικά) στην καλύτερη περίπτωση δεν θα πείραζαν το αφεντικό τους. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ μετά από όσα πέρασαν (και όλα τα δαγκώματα που έκαναν) να γινόντουσαν ποτέ άξιοι εμπιστοσύνης, να μην πειράξουν παιδί ή ξένο για ψύλου πήδημα. Αυτό θα σήμαινε αυτόματα πως θα ζούσαν σε περιορισμό (έστω σχετικά) μέχρι να πεθάνουν, και ποτέ δεν θα είχαν την ζωή που αξίζει σε κάθε σκύλο.

Δεν νομίζω πως έχει εφευρεθεί το βασανιστήριο που αξίζει στους ανθρώπους που κατάτρεψαν αυτές τις 2 αθώες ψυχές. Το θέμα όμως παραμένει πως οι σκύλοι καταστράφηκαν, όπως ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι κάθε χρόνο σ' ολόκληρο τον κόσμο, από καθαρή ΒΛΑΚΕΙΑ/ΚΑΚΙΑ των ιδιοκτητών τους. Και αυτό εγώ ΔΕΝ το κατατάσω στα θέματα υγείας. Τα 99 στα 100 (που θανατώνονται για επιθετική συμπεριφορά), μια χαρά σκυλάκια ξεκίνησαν...
Συμφωνώ με τα παραπάνω και μέχρι πολύ πρόσφατα επικρατούσε η άποψη ότι ήταν αδύνατη η αποκατάσταση σκύλου που καταστράφηκε από την κακία και βλακεία του αφεντικού του. Στην Αμερική όμως συζητήθηκε το θέμα εκτενώς πρόσφατα με αφορμή διάφορα περιστατικά. Συγκεκριμένα:

1) Αν και η Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) δεν υστερεί από την Αμερική σε θέματα εκπαίδευσης ή παροχής υπηρεσιών υγείας κλπ. στους σκύλους, βρίσκεται πίσω στον εθελοντισμό και μάλιστα στον εξειδικευμένο εθελοντισμό. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη διαφορά νοοτροπίας και συστήματος που είναι καθεαυτή πολύπλοκη. Ο αμερικανικός εθελοντισμός είναι συνυφασμένος με την προσήλωση στη σχεδόν απόλυτη ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει τα καλά της, έχει όμως και τα κακά της. Για να μην ξεφύγω από το θέμα τελείως δεν επεκτείνομαι σε αυτό. Το αμερικανικό δίκτυο ζωόφιλων εθελοντών που στηρίζουν μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ομίλους, αν και δεν καλύπτει τελείως όλες τις ανάγκες, κάνει αρκετή και ρηξικέλευθη δουλειά που οδηγεί τελικά στην αλλαγή απόψεων περί συμπεριφοράς και αλλαγής ή αποκατάστασης αυτής. Είναι λοιπόν δύσκολη και χρονοβόρα η αποκατάσταση ενός επιθετικού σκύλου που είχε αφεντικό τέρας, αλλά η διαφοροποίηση των εθελοντικών υπηρεσιών εκπαίδευσης έχει οδηγήσει στη δημιουργία κέντρων που ασχολούνται αποκλειστικά με την αποκατάσταση δύσκολων περιπτώσεων. Το National Geographic Channel παρουσιάζει ντοκυμαντέρ πάνω στη δουλειά εκπαιδευτών που αναλαμβάνουν μόνο τέτοιες προκλήσεις στα πλαίσια σχετικων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και που στόχος τους είναι η πλήρης επανένταξη των σκύλων και η υιοθεσία τους από "κανονικούς" ανθρώπους. Σύμφωνα με το νόμο πρέπει μάλιστα να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για την ιστορία του ζώου, το οποίο έγινε και όταν υιοθέτησα κι εγώ το Μουφ που όμως δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό.

Τέτοιοι οργανισμοί ονομάζονται πολλές φορές Second Chances. Είχα δει ντοκυμαντέρ από τη σειρά Dogtown, όπου μας δείχνανε πώς μια ειδική εκπαιδεύτρια έσωσε ένα επιθετικό σκυλί σιγά-σιγά, μεγάλο πρόβλημα του οποίου ήτανε η έλλειψη κοινωνικοποίησης. Επρόκειτο να του γίνει ευθανασία διότι επιτέθηκε και δάγκωσε γειτονόπουλο μωρό.

2) Ο Cesar Millan που έχει πείρα στην αποκατάσταση προβληματικής συμπεριφοράς, ισχυρίζεται ότι σε όλη του τη ζωή συνάντησε δυο όλες κι όλες περιπτώσεις που σκύλοι δεν μπόρεσαν να επανενταχθούν στην ανθρώπινη κοινωνία και έπρεπε όντως να τους γίνει ευθανασία.

3) Μετά ήτανε η περίφημη υπόθεση εκείνου του καθάρματος των αποπάτων ονόματι Michael Vick. Το εν λόγω μπιζουδάκι ήτανε μέγας ποδοσφαιριστής του NFL που έβγαζε τα κέρατά του από εκατομμύρια. Επειδή όμως ήτανε σαδιστής, αποφάσισε να φτιάξει ΙΧ puppy-mill με pitbulls που τα χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες. Επιπλέον, επειδή ήτανε τελείως βλαμένος, του άρεσε να παίζει και σκοποβολή με μερικά από αυτά! Τελοσπάντων, πρόκειται για καθίκι και τον βουτήξανε, τον μπαγλαρώσανε και τώρα είναι πίσω από τα κάγγελα. Η χαριστική βολή ήτανε ότι τον βούτηξε μετά και η αμερικανική εφορεία και του πήρε και τα σώβρακα για φοροδιαφυγή διότι έβγαζε λεφτά από τις κυνομαχίες. Τα καλά νέα είναι ότι το καθίκι αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση πρόσφατα και η γενική κατακραυγή εναντίον του έκανε τους βλαμένους του NFL να αποστασιωποιηθούν διότι σε κάποια φάση κάτι λέγανε για να τον επιστρέψουνε στο ποδόσφαιρο όταν θα βγει έξω. Τελικά αναγκαστήκανε να δηλώσουν επισήμως ότι δε θέλουνε να τον βλέπουνε ούτε ζωγραφιστό διότι υπήρξε πραγματικός φόβος ότι άμα οι διάφοροι σερνικοί φίλαθλοι αρχίσουν να πηγαίνουνε πάλι να βλέπουνε Vick, οι γκόμενες/σύζυγοι αυτών θα τσαντιστούνε και θα γίνει της Λυσιστράτης το κάγκελο.

Τελοσπάντων, όλοι λέγανε ότι τα κακομοίρικα τα σκυλάκια του που τη γλύτωσαν έπρεπε να θανατωθούν διότι πρώτον pitbulls και δεύτερον επιθετικά και αδύνατο να αποκατασταθούν. Όμως υπήρξε δεύτερη κατακραυγή της δημόσιας γνώμης και των εθελοντικών οργανώσεων και έτσι τα ανέλαβαν ειδικοί εκπαιδευτές που έκαναν καταπληκτική δουλειά μαζί τους. Μέσα σε ένα-δυο περίπου χρόνια τα κάνανε από επιθετικά τέρατα σκυλάκια του καναπέ. Τα έχουνε δε υιοθετήσει οικογένειες με μωράκια και παιδάκια και σκυλάκια με μεγάλη επιτυχία (αφού συνεχίζουν να τα επιβλέπουν πιο αραιά όμως). Είναι δε απίστευτο και συγκινητικότατο να βλέπει κανείς ένα καημένο pitbull που φέρει ουλές από τρομερές πληγές από κυνομαχίες να δείχνει αγάπη για τον εκπαιδευτή ή το καινούριο αφεντικό του.

Το λογαριασμό για την εκπαίδευση σ' αυτή την περίπτωση (περί το ένα εκατομμύριο δολλάρια) υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει ο μαλάκας ο Vick.

Πολύ ωραίες σελίδες σχετικές με το θέμα είναι οι παρακάτω:
http://www.badrap.org/rescue/vick/
(εδώ έχει όλο το χρονικό της αποκατάστασής τους)
http://sportsillustrated.cnn.com/2008/magazine/12/22/vick.dogs/index.html
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/story/2008/07/06/ST2008070602429.html
http://animallawonline.blogspot.com/2009/01/what-happened-to-michael-vicks-dogs.html
http://news.nationalgeographic.com/news/2008/01/080128-vick-dogfighting.html
http://www.calendarlive.com/tv/cl-et-dogtown5-2008sep05,0,5527756.story

Και φιλμάκια εδώ:

[video=youtube;ZyCTcMcULZI]http://www.youtube.com/watch?v=ZyCTcMcULZI[/video]

[video=youtube;JIkfYzJaWNw]http://www.youtube.com/watch?v=JIkfYzJaWNw[/video]

Εν τω μεταξύ γίνεται κίνηση για την παροχή "full person status" στους σκύλους ώστε να αποφευχθεί η ασυδοσία ηλιθίων αφεντικών τους:

"Animal law scholars have argued for years that animals should, if not be accorded full "person" status under the law, at least be granted some sort of elevated property status that recognizes, once and for all, that a dog is not the same as a table or a lamp, no matter what the Pennsylvania Supreme Court affirmed in Desanctis v. Pritchard, 818 A.2d 504 (Pa. 2003). The actions of Judge Hudson go a long way toward demonstrating how the law should, and imho eventually will, evolve."

Επιπλέον κωμικοί έφτιαξαν και ένα κοροϊδευτικό φιλμάκι για το Michael Vick που μιμείται τις διαφημίσεις που έκανε ο μαλάκας όταν έβγαζε τα εκατομμύρια με το ποδόσφαιρο:
[video=youtube;-cdtxqqNuSY]http://www.youtube.com/watch?v=-cdtxqqNuSY&NR=1[/video]

Έχουν επίσης φτιάξει και μπλουζάκια για ανθρώπους και σκύλους του Michael Vick Official Hate Club τα οποία τα δείχνω προφανώς για πλάκα και όχι για να τα διαφημίσω:
http://www.doggietshirts.com/Mike_Vick_Dog_Hoody.html
http://www.doggietshirts.com/Mike_Vick_Dog_T-shirt.html

Και τέλος ιστοσελίδα όπου μπορεί κανείς να τον βρίζει και να του εύχεται να του τα κόψουν!
http://forums.denverbroncos.com/showthread.php?t=97542

Last edited by a moderator:

eve

Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
23
0
Αθήνα
Ευθανασία.. μεγάλη κουβέντα..
Θα έκανα αν ήταν επιθετικό το σκυλί εξαιτίας δικού του χαρακτήρα και μόνο, και δεν μπορούσε να εκπαιδευτεί με τίποτα.
Αν ήταν άρρωστο; Ναι αν ήξερα ότι βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της ζωής του έτσι κι αλλιώς.. όχι αν έχει πχ. καλαζάρ, που αντιμετωπίζεται.
Από τη στιγμή που παίρνουμε σκύλο,είμαστε υπεύθυνοι για αυτό και για τους γύρω δυστυχώς ή ευτυχώς. Στους ανθρώπους επιτρέπεται η ευθανασία σε ορισμένες χώρες πχ, Ελβετία, Βέλγιο αν δεν κάνω λάθος... μπορεί να αποφασίσει το ίδιο το άτομο ή αν δεν μπορεί από μόνο του για ευννόειτους λόγους, επιλέγεται από το δικαστήριο εκπρόσωπος για την προστασία των δικαιωμάτων του ατόμου και αποφασίζει για την ευθανασία του ατόμου όταν έρθει εκείνη η στιγμή, αλλά μόνο όταν είναι σε τελικό στάδιο ο ασθενής. Βέβαια τα κριτήρια θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά. Αν μπορούμε να επιλέγουμε για τον άνθρωπο γιατί όχι και για τα ζώα μας; Αλλά ξανατονίζω μόνο για τους παραπάνω λόγους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σαρα φοβερο θεμα,μπραβο και ξανα μπραβο σε αυτους τους ανθρωπους,δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει καποιος σοβαρα και να μην επηρεασει τον χαρακτηρα ενος σκυλου,να μην τον φερει εκει που πρεπει,αλλα θελει παρα πολυ δουλεια και υπομονη,αυτοι εδωσαν χρονο χρημα και γνωση και τα καταφεραν,το ηθελαν το πιστευαν και το ηξεραν οτι θα τα καταφερουν.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Θα το έκανα μόνο για λόγους υγείας,και αν ήξερα πως το σκυλάκι ταλαιπωρείτα..

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Αν με ρωτούσαν ακόμα και πριν απο ένα χρόνο,θα απαντουσα οχι ποτε....θα κάνω τα πάντα για να ζήσει το μωρό μου.....και όμως...ακόμα και τα πάντα να κάνεις (αν "παίρνει" η αρρώστια του να κάνεις) δεν είναι 100% οτι θα ζήσει.....Ετσι έγινε και με τον Μαξιμίλιαν....Αρα τώρα ξέρω....έμαθα...καταλαβαίνω....και όλα αυτά απο εσένα Μαξι μου.....Σ'ευχαριστώ....

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών που κάνουν το ζώο να υποφέρει (οποιδήποτε ζώο, συμπεριλαμβανομένων κ των ανθρώπων) η καλύτερη λύση είναι η ευθανασία. Προσφέρεις έναν αξιοπρεπή θάνατο. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας.

Όσον αφορά στα αδέσποτα, πρέπει να τα συγκεντρώνει μια δημόσια αρχή, να τα στειρώνει στα νομοκτηνιατρεία που ούτως ή άλλως πληρώνει κτηνιάτρους και να τα κρατάει σε δημόσια καταφύγια με αξιοπρεπείς συνθήκες δίνοντάς τα προς υιοθέτηση.

Θα μου πείτε σε λίγο θα γεμίσουν τα καταφύγια με αδέσποτα. Ναι, αντί ευθανασίας όμως θα προτιμούσα (ως έσχατη λύση) να αφεθούν και πάλι ελεύθερα. Τουλάχιστον θα είναι στειρωμένα και δεν θα συντείνουν στο πρόβλημα των νέων γεννήσεων αδέσποτων.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι θα έκανα όπως και έχω κάνει. Στην σκυλίτσα μου την πρώτη που στα 17 της μετά από καρκίνο και 1 μετάσταση, που ξεπέρασε, αλλά την αποδυνάμωσε, έπαθε νεφρική ανεπάρκεια. Μετά από 3 μέρες που έζησε με υποστήριξη, της κάναμε ευθανασία :(
Επίσης και στην 2η σκυλίτσα μου που μετά από επίθεση που δέχτηκε, έπαθε και καλαζάρ και δεν υπήρχε ελπίδα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν μου εχει τυχει ποτε,αλλα για την ωρα μπορω να υποστηριξω οτι για λογους υγειας θα προχωρουσα σε ευθανασια.Δεν ξερω αν καποιος αλλος λογος θα με αναγκαζε να κανω το ιδιο πραγμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης