Θάνατος και επιλογή Νέου Μέλους




takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Much Ado About Nothing (Πολύ κακό για το τίποτα) - William Shakespeare

Το έργο τοποθετείται στη Μεσσήνη, παραλιακή πόλη της Σικέλιας, κυρίως στην οικία του Λεονάτο, κυβερνήτη της πόλης, ο οποίος προσκαλεί τον Δον Πέδρο, Ιταλό πρίγκιπα από την Αραγωνία, και τους ακόλουθούς του, Κλαύδιο και Βενέδικτο, σε ένα πάρτι μασκέ, καθώς και να μείνουν για ένα μήνα στην κατοικία του.

Ο Βενέδικτος και η Βεατρίκη, ανιψιά του Λεονάτο, μακράν «αντίπαλοι», εκφράζουν αντιρρήσεις για τα αισθήματα του Κλαύδιου για την νεαρή κόρη του Λεονάτο, Ηρώ, καθώς και για την απόφαση του Κλαύδιου να αρραβωνιαστούν. Ο Βενέδικτος προσπαθεί να τον αποτρέψει και τον κοροϊδεύει, ενώ ταυτόχρονα ορκίζεται πως δε θα παντρευτεί ποτέ.

Οργανώνεται δεξίωση μεταμφιεσμένων, όπου μασκαρεμένος ο Δον Πέδρο φλερτάρει την Ηρώ εκ μέρους του Κλαύδιου. Ο Δον Τζον, ο νόθος αδερφός του, βρίσκει την ευκαιρία να τον εκδικηθεί και λέει στον Κλαύδιο ότι ο Πέδρο ερωτοτροπεί με την Ηρώ για να τη διεκδικήσει ο ίδιος. Ο Κλαύδιος εξοργίζεται και προκαλεί τον Δον Πέδρο, σύντομα όμως λύνεται η παρεξήγηση και ζητάει σε γάμο την Ηρώ.

Ο Δον Πέδρο και οι ακόλουθοί του, αναμένοντας να περάσει η βδομάδα για να γίνει ο γάμος, σκαρώνουν ένα σχέδιο για να ενώσουν τη Βεατρίκη και τον Βενέδικτο. Οι άνδρες συζητούν για τον έρωτα της Βεατρίκης για τον Βενέδικτο, ενώ ξέρουν ότι κρυφακούει, και το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες με οδηγό την Ηρώ για τη Βεατρίκη. Έκπληκτοι κι οι δυο, θέλουν να ανταποδώσουν τον έρωτα του ενός στον άλλο, αλλά συγκρατιούνται από την περηφάνια τους.

Ταυτοχρόνως, ο Δον Τζον θέλει να καταστρέψει τον γάμο του Κλαύδιου και της Ηρούς, διασπείροντας υποψίες για την εντιμότητά της. Έτσι, ο ακόλουθός του, Μποράτσιο, φλερτάρει την υπηρέτρια της Ηρούς, Μαργαρίτα, φωνάζοντάς την «Ηρώ», ενώ ο Δον Τζον λέει στον Δον Πέδρο και στον Κλαύδιο να κρυφακούσουν κι έτσι πέφτουν στην παγίδα.

Την επόμενη μέρα, στην εκκλησία, ο Κλαύδιος αρνείται να παντρευτεί την Ηρώ και την ντροπιάζει μπροστά σε όλους τους καλεσμένους. Η Ηρώ λιποθυμά από το σοκ, ενώ ο ιερέας πιστεύει στην αθωότητά της και λέει στην οικογένεια να σκηνοθετήσουν τον ψεύτικο θάνατό της, έτσι ώστε να μετανιώσει ο Κλαύδιος και να αποκαλύψει τι ακριβώς έγινε. Έτσι, ο Λεονάτο κι ο Αντόνιο κατηγορούν τον Δον Πέδρο και τον Κλαύδιο για τον θάνατο της Ηρούς και τους προκαλούν σε μονομαχία.

Ωστόσο, συμβαίνει μια αναπάντεχη τροπή στα γεγονότα. Τη νύχτα που ο Δον Τζον σχεδίαζε την πλεκτάνη με τον βοηθό του, τους άκουσε ο τοπικός φρουρός κι έτσι αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ο Δον Τζον έχει δραπετεύσει από την πόλη, ενώ ο Κλαύδιος δείχνει σημάδια μετάνοιας, αποκαθιστά την τιμή της «νεκρής» Ηρούς και δέχεται να παντρευτεί την ξαδέρφη της.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του γάμου, αποκαλύπτεται ότι η «ξαδέρφη» είναι η ίδια η Ηρώ, προς έκπληξη και ευχαρίστηση του Κλαύδιου. Ο Βενέδικτος κι η Βεατρίκη τελικά ομολογούν τον έρωτά τους, ενώ στο τέλος του έργου φτάνει ένας αγγελιαφόρος με τα νέα της σύλληψης του Δον Τζον. Ωστόσο, η τιμωρία του θα πραγματοποιηθεί μια άλλη μέρα για να χαρούν ανεμπόδιστα τα ζευγάρια την ευτυχία τους.
 
  • Wow
Reactions: betty coltrane


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Επειδή ειπώθηκαν πολλά και επειδή ούτε έχω βάλει κανένα δικηγόρο μου εδώ μέσα, ούτε γνωρίζω προσωπικά κανέναν, πέρα από 2-3 που έχουμε ανταλλάξει ένα τηλέφωνο και έχουμε πει 5 κουβέντες κι αυτές άσχετες με το φόρουμ, (η @vrmode δεν είναι μέσα σε αυτούς, για να λυθεί σε κάποιους η απορία), θα ήθελα - αν τα καταφέρω- να βάλω λίγο τα πράγματα στην θέση τους.

Όλα ξεκίνησαν από το 2 μηνύματά μου. Το πρώτο μιλούσε με την εμπειρία μου με μία φιλοζωική - που όλοι συμφωνήσατε και συμπαρασταθήκατε για την συμπεριφορά τους και το δεύτερο το παρακάτω:

"Να μην μιλήσω για εκτροφείς τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό που η συζήτηση άρχιζε και τελείωνε στα βραβεία και στις εκθέσεις και όταν ζητάς φάκελλο υγείας αυτών που ζευγάρωσαν ή ζευγαρώνουν, η κουβέντα πάει στο πόσο υγιείς ήταν οι παππούδες τους!!!!
Έχει χαθεί η μπάλα, τελείως.
Δεν θα το συνεχίσω γιατί θα γίνω κακός.
Κι εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά. Τον Μακούλι μου ήθελα, αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει πίσω. Μας άφησε στην μοναξιά μας."

Αν αυτό το σχόλιο το διαβάσει κανείς σε συνέχεια με το προηγούμενο περί φιλοζωικής θα καταλάβει αμέσως ότι ειπώθηκε ως απλό παράπονο και όχι ως μομφή σε κανέναν.

Το θέμα θα περνούσε απαρατήρητο αν δεν επενέβαινε η @ProudtobeGreek με το απαράδεκτο, για μένα, σχόλιό της και δημιουργήθηκε όλο το επόμενο παρατράγουδο. Η οποία αντιλαμβάνομαι ότι περιμένει απαντήσεις, μιας και ρωτά αν είδα.

Θα ξεκινήσω από τα γενικά και θα πάω στα "ειδικά" που ειπώθηκαν.

Όσοι ασχολείστε επαγγελματικά/ερασιτεχνικά αλλά ασχολείστε πολύ περισσότερο με το θέμα σκύλος, πέραν του απλώς εννοούμενου "σκυλοιδιοκτήτης" αντί να είσαστε στην τσίτα για κάθε σχόλιο, καθίστε και μιλήστε. Ο κάθε απλός σκυλοιδιοκτήτης μεταφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες εδώ μέσα που δεν έχει κανένα μα κανένα συμφέρον να τα βάλει με όλους εσάς.
Τι έχω εγώ εναντίον των εκτροφέων;; ΤΙΠΟΤΑ!
Γιατί αντιδράω; Αντιδράω σε ότι βλέπω μαθαίνω κλπ κλπ

Όπως πχ όταν είχα θίξει το θέμα αιμομιξίας και κατέληξα κομπλεξικός επειδή δεν έχω εκτροφικό σκυλί. Όπως πολλά άλλα παραδείγματα που με ενοχλούν ως άνθρωπο που θα ήθελε να έχει ένα υγιή και ισορροπημένο σκύλο δίπλα του. Δεν ξυπνάει κανείς το πρωί και λέει τι θα κάνουμε σήμερα, ας τα βάλουμε με τους εκτροφείς. Και όσες φορές έγινε το μπάχαλο εδώ μέσα στα λίγα χρόνια που εγώ μπαίνω, είναι η υπερβολική αντίδραση των "θιγομένων" που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Στα ειδικά:
Αγαπητή μου εκτροφέας, ποτέ δεν σου έχω επιτεθεί προσωπικά, δεν σε γνωρίζω άλλωστε. Όσες φορές μίλησα "κατά των εκτροφεών" όπως ειπώθηκε, ήταν σε γενικές συζητήσεις με διάφορους άλλους και είπα την άποψή μου.
Δεν σου ζήτησε να κανείς να απολογηθείς για το σύνολο των εκτροφέων. Δεν σου ζήτησε κανείς να απαντήσεις για κάτι που δεν σε αφορά.
Γιατί όταν λέω πχ "...τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό που η συζήτηση άρχιζε και τελείωνε στα βραβεία και στις εκθέσεις και όταν ζητάς φάκελλο υγείας... " ποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε σένα; (τα υπόλοιπα τα εξήγησα στο προηγούμενο ποστ μου. Ακόμα και στο σχόλιό μου αναφέρω "με όσους μίλησα"). Με το ίδιο σκεπτικό να έρθει και ο LBK ο αμερικάνος ή ο Χ σωστός ευρωπαίος εκτροφέας να μου ζητήσει τον λόγο;; Ή ο @tasos malinoua που τα έχουμε πει αρκετές φορές και στο τηλ;

Ναι με ενόχλησε το σχόλιο σου και είπα και 2 κουβέντες παραπάνω γιατί όπως είπα ήταν κακοπροαίρετο. δεν υπήρχε λόγος να πεις "επικοινώνησε μαζί μου για κουτάβι με το που πέθανε ο σκύλος του.." ούτε "καλά κάνουν οι εκτροφείς και δεν δίνουν τον σκύλο τους...".
Και δεν υπήρχε κανένας λόγος, γιατί σε πληροφορώ κανένας μα κανένας δεν σκέφτηκε εσένα. Είτε γιατί δεν σε ξέρουν, είτε γιατί σε ξέρουν και ξέρουν ότι είσαι τυπική σε αυτά.
Και με ενόχλησε παραπάνω, γιατί για αυτό ακριβώς απευθύνθηκα σε σένα, γιατί σε θεωρούσα διαφορετική από τους άλλους.
Ναι και τα 2 αυτά είναι προκλητικά και επιθετικά κατά την γενική ομολογία. Τα οποία έγειραν και την παραπέρα αντιπαράθεση και δεν έχω να πω κάτι περισσότερο μαζί σου, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Και πάμε στα επόμενα σχόλια (τα οποία αφορούν όλους):
Γιατί πχ είμαι πολύ καλός να υιοθετήσω ένα σκύλο αλλά όχι να πάρω εκτροφικό! :))
Είναι εντάξει να πάω την επόμενη μέρα για υιοθεσία αλλά όχι για αγορά!!
(εδώ πραγματικά με κομπλάρατε όλοι)!!!!!

Μπήκα στην διαδικασία να σας παρουσιάσω προσωπικές στιγμές, όχι για να απολογηθώ, ούτε για να με λυπηθείτε, ούτε για να δικαιολογηθώ. Ειλικρινά πιστέψτε με, (όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν) δεν έχω μα καμία τέτοια ανάγκη.
Το έκανα απλά να παρουσιάσω μια άλλη πτυχή στο πως αντιμετωπίζει ο καθένας αυτή την κατάσταση.

Και εδώ έρχομαι σε σένα αγαπητή @mareco που ο δογματισμό σου εμφανίζεται με λόγο ασεβή και πολλές φορές γίνεται αιτία για μεγάλες διαμάχες οι οποίες δεν θα γίνονταν σε άλλη περίπτωση.

Θα ξεκινήσω περί σεβασμού και "βιογραφικού" που ανέφερες. Δεν ζήτησε κανένας βιογραφικό σε όσους μπαίνουν εδώ μέσα, αλλά εγώ έμαθα από τους δικούς μου γονείς και στην δική μου εποχή, να σέβομαι τον άλλο για την ηλικία του που συνεπάγεται-τονίζω- και τις εμπειρίες του και να συμπεριφέρομαι ανάλογα. Προφανώς είναι κάτι που δεν το έχεις μάθει και δεν σε αφορά, ώστε να τα ισοπεδώνεις όλα. Βέβαια έχεις το ελαφρυντικό ότι δεν είσαι η μόνη, αλλά έχεις και την ανάλογη παρέα.

Λέω δογματισμό, γιατί έχεις μια εικόνα στο μυαλό σου (δεν μιλάω για συμφέροντα) και θεωρείς ότι οποιοσδήποτε χαλάσει αυτή την εικόνα ή τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη πρέπει να καεί στο πυρ το εξώτερο!

Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω για το αν με περνάς ή όχι για μαλάκα, γιατί μόλις μου πρότεινες κουταβάκια σε ευχαρίστησα μέσα από την καρδιά μου θεωρώντας ότι το έκανες από ανθρώπινη αλληλεγγύη αλλά δυστυχώς και αυτή την εικόνα την χάλασες με τα επόμενά σου, κάνοντάς με στο τέλος να πιστέψω τα λόγια της @vrmode περί μαλάκα.

Και σε σχέση με επόμενα σχόλιά σου: θεωρούμε (όσοι πρωτομπαίνουμε) ότι το dogforum απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ένα τικ παραπάνω με τον σκύλο τους από ότι το μεγαλύτερο ποσοστό και αγαπάνε τα ζώα τους και μπλα μπλα μπλα

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο καθένας θα πετάξει το μακρύ και το κοντό του. Γιατί είναι φόρουμ, γιατί είναι ανοικτό προς όλους, γιατί δεν ξέρουμε όσα οι επαγγελματίες ή οι άνθρωποι που ασχολούνται έστω ερασιτεχνικά αλλά χρόνια.

Αν θεωρείς εσύ ή κάποιοι άλλοι ή και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ, ότι απόψεις πρέπει να εκφέρουν μόνο οι παραπάνω κατηγορίες και όλοι οι υπόλοιποι να ζητοκραυγάζουμε και να χειροκροτάμε τους γκουρού, απλά ας μπει ως κανόνας και ας γίνει κλειστή ομάδα.

Ξέρω και από παλιές επικοινωνίες ότι πάρα πολλά αξιόλογα μέλη σταμάτησαν να συμμετέχουν για αυτό τον λόγο. Ξέρω δεν σας ενδιαφέρει αλλά πως θα το κάνουμε, έτσι είναι. Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση κλίκας. Καλώς ή κακώς, σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτή είναι η κοινή εντύπωση.

Τέλος, το ξαναλέω... Το πως αντιδρά, πως αγαπά, πως χαίρεται και πως πενθεί ο καθένας τον σκύλο του είναι καθαρά στον χαρακτήρα του καθενός και δεν επιδέχεται "σωστό ή λάθος".

Επ' αυτού θα σας πω ότι η αναζήτησή μας στο να υιοθετήσουμε σκυλάκι, μας έδειξε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να υποδεχθούμε ακόμη . (Τουλάχιστον μέχρι να μετακομίσουμε)
Και αυτό -κατ' εμέ- είναι κάτι που έπρεπε να το ζήσουμε για να το νοιώσουμε και να το καταλάβουμε.

ΥΓ
Φυσικά και για πολλούς είμαι ο ακαταλληλότερος για να δώσει ένας εκτροφέας τον σκύλο του, γιατί έχω την απαίτηση να περάσω από κόσκινο τον εκτροφέα και τα σκυλιά του, όπως και αυτός περνάει από κόσκινο εμένα για το πως θα είναι το σκυλί του μαζί μου.
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
θεωρείς εσύ ή κάποιοι άλλοι ή και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ, ότι απόψεις πρέπει να εκφέρουν μόνο οι παραπάνω κατηγορίες και όλοι οι υπόλοιποι να ζητοκραυγάζουμε και να χειροκροτάμε τους γκουρού, απλά ας μπει ως κανόνας και ας γίνει κλειστή ομάδα.
Όπα ρε Βασίλη. Έπεσες από τα σύννεφα;
Εδώ ο ένας από τους γκουρού του φόρουμ το λέει στα ίσα
Είναι που μπήκανε πολλοί λόγω survivor, και σου λέει, κάτσε να τους ξαναπρογκίξω λίγο. Τότε με το κλείσιμο δεν φύγανε όλοι
Συμφώνησε και ο δον πεδρο. Και αν καταλαβαίνω σωστά από τα γραφόμενα (βλέπε προηγούμενη σελίδα) συμφωνεί και ο ιδιοκτήτης. Τι ψάχνεις να βρεις; Κρίμα για το ντογκφορουμ.
Αλλά μας είπανε τελίτσα. Τι ψάχνεις να βρεις. Τέλος.
Καληνύχτα ντογκφορουμ
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επειδή σχολιάστηκε το "τελίτσα" που έγραψα... Για όποιον κινείται σε διάφορες ομάδες γενικού περιεχομένου, στο Facebook, είναι γνωστό ότι όποιος δεν ξέρει να ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για κάποιο ποστ που ακολουθεί, σχολιάζει βάζοντας ".". Πάνω σε σατιρισμό του γεγονότος αυτού, που συμβαίνει πάρα, μα πάρα πολύ συχνά, έχει αρχίσει μια σατυρα, να γράφει "τελεία" ή "τελίτσα" ο κάθε ένας που έχει όρεξη να παρακολουθήσει (τον κακό χαμό, συνήθως). Μοιάζει πολύ στο "συνεχίστε, είμαι εδώ για τα σχόλια" ή στο "περιμένετε μια στιγμή να πιάσω το ποπ κορν". Άλλο σατυρικό είναι το "τιμούλα;" αλλά κολλάει σε εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.

@manolo δεν ξέρω γιατί βάλεις προς πάσα κατεύθυνση, αλλά δεν θυμάμαι να είχαμε κάποια, οποιαδήποτε διένεξη στο παρελθόν. Δεν θυμάμαι καν να έχεις διαφωνήσει σε κάποια από τις απόψεις που είχα εκφέρει τότε που ήμουν ενεργή. Αντιθέτως, θυμάμαι να συμφωνούμε. Και ξαφνικά, μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας μου, βλέπω ότι με αντιμετωπίζεις σαν κάποιο κατεστημένο, σαν κάποιο μέλος εχθρικής σου ομάδας (για να μην πω κλίκα, που έχει γίνει ψωμοτύρι η λέξη). Με συγχωρείς, αλλά δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία διαμάχης με κανέναν εδώ. Ειδικά από τη στιγμή που με θλίβει να βλέπω άτομα που ξέρω ότι αγαπάνε το σκύλο, που γενικότερα βρίσκονται από την ίδια πλευρά της μάχης για ευζωία και σεβασμό προς το ζώο αυτό, να μαλώνουν και να αρπάζονται με αυτόν τον τρόπο...
Μπορούσες, Manolo, ma γράψεις για να μου κάνεις πλάκα ή και να με ειρωνευτείς, ότι άτσα, ως και νεκρό προφίλ αναστήθηκε, αλλά όχι να υπονοησεις ότι έκανα οποιαδήποτε προτροπή. Καλή συνέχεια (θα είμαι κάπου εδώ τριγύρω, για τα σχόλια)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Επειδή μιλάμε τώρα για "πχιότητα".

Η ένοια ποιότητα είναι εντελώς φλου και όπως συζητιέται αυτή τη στιγμή μου θυμίζει την τύπου Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη του Λαζόπουλου "Χρυσσσή μου δεν υπάρχει πχοιότηταααααα σου λέωωωω".

Για να ξεκινήσει κανείς να μιλά για ποιότητα θα πρέπει καταρχάς να ορίσει τους λόγους ύπαρξης και τους στόχους του φόρουμ, αν και κατά πόσο αυτοί επιτυγχάνονται, για να βγάλει μετά συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα και εν συνεχεία για την ποιότητα (που συμβάλει ή αναστέλλει την αποτελεσματικότητα).

Ενδεικτικά μερικοί στόχοι όπως θεωρώ ότι θα 'πρεπε να είναι - για κάποιους μπορεί να είναι και άλλοι.

  • Ξεστράβωμα του κόσμου και εκπαίδευση στη ευζωία του σκύλου σε μια χώρα όπου ακόμη είμαστε αρκετά πίσω.
  • Εκπαίδευση για την σωστή απόκτηση.
  • Εκπαίδευση για τον περιορισμό εξάπλωσης αδέσποτων.
  • Βοήθεια/συμβολή στην καθοδήγηση για επίλυση κτηνιατρικών θεμάτων.
  • Βοήθεια/συμβολή στην καθοδήγηση για επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων.
  • Βοήθεια/συμβολή σε θέματα διατροφής.

Σε καθέναν από αυτούς τους στόχους μπορούμε να δούμε:

  • Ξεστράβωμα του κόσμου και εκπαίδευση στη ευζωία του σκύλου σε μια χώρα όπου ακόμη είμαστε αρκετά πίσω. --> Πόσοι ξεστραβώθηκαν?
  • Εκπαίδευση για την σωστή απόκτηση. --> Πόσοι ακύρωσαν την παραγγελία στο pet shop ή ακόμη και χωρίς να την ακυρώσουν, ένιωσαν προβληματισμό που πριν δεν υπήρχε? Πόσοι έμαθαν 3 πράγματα παραπάνω για να ψάξουν?
  • Εκπαίδευση για τον περιορισμό εξάπλωσης αδέσποτων. --> Πόσοι αποφάσισαν να υιοθετήσουν αδέσποτο ή να μην "γεννήσουν"?
  • Βοήθεια/συμβολή στην καθοδήγηση για επίλυση κτηνιατρικών θεμάτων. --> Πόσοι βρήκαν μια πληροφορία που τους φάνηκε χρήσιμη και τους βοήθησε?
  • κοκ.

Σε τι από τα παραπάνω δείκτες υπάρχει πρόβλημα; Γιατί; Ποιό είναι το πρόβλημα; H ποσότητα πληροφορίας; Η ακεραιότητα της πληροφορίας και χωρίς σκοπιμότητες? Ο τρόπος παράθεσης (που οδηγεί σε ποιότητα)? Τα τεχνικά προβλήματα?

Εγώ διακρίνω πρόβλημα στα εξής σημεία:
  • Eκπαιδευτικά θέματα - παλιότερα υπήρχε συμβολή από μέλη με χρήσιμη πληροφορία που εξαφανίστηκαν.
  • Μεγάλη απώλεια νέων μελών που θα μπορούσαν να "ενταχθούν" σταδιακά στη "δουλειά" του φόρουμ: Που με το καλημέρα "προγκάνε" και φεύγουν. Και εδώ αριθμητικά δεν χάνεται μόνο ο ένας που φεύγει. Ουκ ολίγες φορές γράφονται σε φβ γκρουπάκια σχόλια σχόλια για το ότι το ντογκφόρουμ είνα μπαμπούλας. @mareco εδώ έχεις τα ηνία. Ευτυχώς που μπαίνει ο @canis μετά μπας και περισώσει τίποτα.
  • Ακεραιότητα πληροφορίας: Kάποιες φορές σε εκτροφικά θέματα, τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί.
Πλην αυτών που χρήζουν βελτίωσης, θεωρώ πως υπάρχει αποτελεσματικότητα και λόγος ύπαρξης.

Εάν τώρα δεν υπάρχουν στόχοι, τότε οκ ας γράψει καθένας ό,τι θέλει κι όπως θέλει.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Συγχωρέστε με, αλλά δεν έχω καταλάβει πως γίνεται να "κατηγορείται" ένας διαδικτυακός χώρος σαν αυτόν πως "καλύπτει" εκτροφεις, όταν στον ίδιο χώρο μπορεί κανείς να βρει ο, τι πληροφορία θέλει, ώστε να ενημερωθεί και να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις απόψεις του, να γίνει συζήτηση, να προβάλλει επιχειρήματα.

Γιατι πρέπει πάντα να υπάρχει "κάτι" από πίσω, διαπλοκή, συμφέροντα, κλικες ή δεν ξέρω και γω τι;
:unsure::rolleyes:
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Orilis μιας και δεν ασχολούμαι με φεισμπουκ και λοιπά σοσιαλ, δεν τα κατεω αυτά τα κόλπα.
Προφανώς το πήρα στραβά το σχόλιο σου και σου ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη.
Και εννοείται πως δεν έχω κανένα θέμα μαζί σου και ούτε ξεχνάω την βοήθεια σου κατά καιρούς κυρίως για τις γάτες.
Συγγνώμη και πάλι.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
@Orilis μιας και δεν ασχολούμαι με φεισμπουκ και λοιπά σοσιαλ, δεν τα κατεω αυτά τα κόλπα.
Προφανώς το πήρα στραβά το σχόλιο σου και σου ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη.
Και εννοείται πως δεν έχω κανένα θέμα μαζί σου και ούτε ξεχνάω την βοήθεια σου κατά καιρούς κυρίως για τις γάτες.
Συγγνώμη και πάλι.
Δεκτή! Απλά, είμαστε, σα φάρα, οι κρήτες, θερμοκέφαλοι, οπότε πριν απασφαλίσεις (προς τον οποιονδήποτε) βεβαιώσου ότι έχεις καταλάβει το σχόλιο που σου έκανε το τριγκερ
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Συγχωρέστε με, αλλά δεν έχω καταλάβει πως γίνεται να "κατηγορείται" ένας διαδικτυακός χώρος σαν αυτόν πως "καλύπτει" εκτροφεις, όταν στον ίδιο χώρο μπορεί κανείς να βρει ο, τι πληροφορία θέλει, ώστε να ενημερωθεί και να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις απόψεις του, να γίνει συζήτηση, να προβάλλει επιχειρήματα.

Γιατι πρέπει πάντα να υπάρχει "κάτι" από πίσω, διαπλοκή, συμφέροντα, κλικες ή δεν ξέρω και γω τι;
:unsure::rolleyes:
Να δεις που ο Σορος θα ναι μέλος στο φορουμ.
:LOL:

Πιο σοβαρά τώρα, έχει εμποδιστεί ποτέ κανείς να πει κόσμια την άποψή του όποια και να ναι; Γιατί αυτό θα θεωρούσα προβληματικό. Αν όχι, τι μας εμποδίζει αντί της σκέτης κριτικής, να κάνουμε πράξη όσα λέμε. #bethechangeyouwishtosee... :LOL:
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Συγχωρέστε με, αλλά δεν έχω καταλάβει πως γίνεται να "κατηγορείται" ένας διαδικτυακός χώρος σαν αυτόν πως "καλύπτει" εκτροφεις, όταν στον ίδιο χώρο μπορεί κανείς να βρει ο, τι πληροφορία θέλει, ώστε να ενημερωθεί και να πάρει τις αποφάσεις του.
Λάθος διατύπωση ίσως από μένα:
Προσπάθεια υπεράσπισης ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος, όπως έγινε στο τωρινό θέμα. Υπερευαισθησία ας το πούμε έτσι.
Γιατι πρέπει πάντα να υπάρχει "κάτι" από πίσω, διαπλοκή, συμφέροντα, κλικες ή δεν ξέρω και γω τι;
:unsure::rolleyes:
Eκτιμώ αρκετά από τα γραπτά σου, αλλά φοβάμαι πως σε μερικά πράγματα είσαι αφελής και δεν το λέω με την κακή ένοια, ή υπερβολικά ρομαντικός.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Νομίζω είναι λογικό και αναμενόμενο, μέσα από ένα φόρουμ να αναπτυχθούν σε βάθος χρόνου φιλίες και γνωριμίες ανάμεσα στα μέλη του.
Αρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι απόλυτα λογικό και ανθρώπινο, να πάρει κάποιος θέση, όταν προσβάλλουν ή θιγουν έναν φίλο. Απόλυτα κατανοητό είναι επίσης όταν κάποιος δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια αντιπαράθεση ή να το κάνει με τον δικό του τρόπο (με ένα like πχ στην άποψη με την οποία συμφωνεί).

Εγώ τόσα χρόνια "εδώ μέσα", δεν έχω δει τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο από ανθρώπινες συμπεριφορές και σχέσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ζωή εκεί έξω.
Εχουν υπάρξει φορές σε συζητήσεις που έχω νοιώσει μόνος απέναντι σε όλους. Υπήρξε κλίκα απέναντι μου;
Προσπάθησα με επιχειρήματα να καταθέσω τις απόψεις μου. Ήμουν και είμαι ελεύθερος να το κάνω. Όπως είναι όλα τα μέλη. Δεν υπάρχει λογοκρισία.
Ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του και να υπάρξει διάλογος.

Αλλά όπως συμβαίνει και στην ζωή εκεί έξω, κάποιοι είναι ιδιαίτεροι χαρακτήρες δεν σηκώνουν διαφωνίες ή αντιρρήσεις και με την πρώτη ευκαιρία, αφού πρώτα πεταξουν μπιχτες για τους πάντες, (ή τα κάνουν όλα πουτανα) αποχωρούν.
Δικαίωμά τους.
 




takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Αλλά όπως συμβαίνει και στην ζωή εκεί έξω, κάποιοι είναι ιδιαίτεροι χαρακτήρες δεν σηκώνουν διαφωνίες ή αντιρρήσεις και με την πρώτη ευκαιρία, αφού πρώτα πεταξουν μπιχτες για τους πάντες, (ή τα κάνουν όλα πουτανα) αποχωρούν.Δικαίωμά τους.
"Όλοι οι άλλοι είναι ένοχοι, εκτός από μένα" όπως είπε κάποιος, και αφού δεν μπορώ τελικά να το αποδείξω, "την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια", να δείξω τουλάχιστον την ευαισθησία μου και το πόσο θύμα είμαι.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Αλλά όπως συμβαίνει και στην ζωή εκεί έξω, κάποιοι είναι ιδιαίτεροι χαρακτήρες δεν σηκώνουν διαφωνίες ή αντιρρήσεις και με την πρώτη ευκαιρία, αφού πρώτα πεταξουν μπιχτες για τους πάντες, (ή τα κάνουν όλα πουτανα) αποχωρούν.
Δικαίωμά τους.
"Όλοι οι άλλοι είναι ένοχοι, εκτός από μένα" όπως είπε κάποιος, και αφού δεν μπορώ τελικά να το αποδείξω, "την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια", να δείξω τουλάχιστον την ευαισθησία μου και το πόσο θύμα είμαι.
Aναφέρεστε στον @vasilis_mike ή στην @ProudtobeGreek? Aυτοί αποχώρησαν - ή έχω καταλάβει λάθος;
 




vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μετά από σχεδόν 3 μήνες επανέρχομαι στο θέμα για να εκφράσω την εμπειρία μου από τους "ηθικούς" εκτροφείς στην Ελλάδα,
Όλα αυτά τα χρόνια στο φόρουμ στήνατε στα 2 μέτρα όσους τολμούσαν να αγοράσουν σκυλί εκτός εκτροφείων χαρακτηρίζοντας του byb ως "δαίμονες" ανήθικους και απατεώνες. Οι λόγοι που προβάλλονται συνέχεια είναι : "δεν ξέρεις το ιστορικό υγείας των γονέων", "δεν ξέρεις αν προέρχονται από αιμομιξία" κλπ κλπ.
Πάμε λοιπόν να σας αναλύσω διαλόγους και συμπεριφορές, έναν προς έναν τους επίσημους εκτροφείς αμσταφ στην Ελλάδα. Δεν θα χρησιμοποιήσω ονόματα και τοποθεσίες, για ευνόητους λόγους.

Μετά την εισαγωγή του ποιος είμαι και τι ζητάω από τον εκτροφέα (συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων για την φυλή εξετάσεων υγείας των γονέων), πάρθηκαν οι απαντήσεις, ακριβώς όπως περιγράφονται παρακάτω με χρονική σειρά αναζήτησης:

ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ Νο1:
-Δεν έχω εξετάσεις των γονέων, έχω μόνο ataxia clear για τους γονείς των γονέων. Το αν θα βγάλει το κουτάβι δυσπλασία ή άλλο πρόβλημα δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς, ούτε αυτοί που έχουν όλες τις εξετάσεις, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να μπω σε αυτή την διαδικασία.

ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ Νο2:
- Δεν έχω εξετάσεις γονέων. Είναι ataxia clear από τους γονείς τους. Τα αμσταφ δεν έχουν δυσπλασία. Ότι προβλήματα δυσπλασίας παρουσιάζονται στα κουτάβια ή μετέπειτα είναι καθαρά από την μεταχείριση των ιδιοκτητών τους και συνήθως από τα πλακάκια στο σπίτι τους.

ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ Νο3:
- Δεν έχω εξετάσεις γονέων, αλλά μόλις ζευγαρώσω θα τις κάνω.
- Δηλ θα κάνεις ακτινογραφίες για δυσπλασία και νάρκωση σε εγκυμονούσα σκύλα;;
-Φίλε μου, εσύ ζητάς εργασιακό σκυλί. Στην Ελλάδα τα αμσταφ είναι του καναπέ. Μας ζητάνε μόνο το χρώμα. Τα έχουμε κλείσει να τα δώσουμε πριν την γέννα. Ποιος ο λόγος να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες; Καλύτερα να απευθυνθείς στο εξωτερικό για αυτό που ζητάς.

ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ Νο4:
-Έχω όλες τις εξετάσεις, μπορείς να έρθεις όποτε θέλεις να δεις τα σκυλιά μου.

Ώπα λέω, εδώ είμαστε.

Παίρνω το αυτοκίνητο και οδηγώ κάποιες ώρες να πάω στο εκτροφείο. Τα σκυλιά σε κλουβιά, δεν τα βγάζει έξω "γιατί φοβάμαι μην φύγουν, γιατί δεν έχω ακόμη περίφραξη"...
Δεν βαριέσαι λέω, όμορφα φαίνονται, αφού έχουν εξετάσεις και πεντιγκρί όλα καλά.
-Μπορώ να δω τις εξετάσεις;
-Επειδή δεν τις έχω εύκαιρες, αν δεν σε πειράζει θα στις στείλω μέχρι να γυρίσεις σπίτι σου με email, δώσε προκαταβολή να μην χάσεις την σειρά επιλογής και όλα θα πάνε καλά.

Δίνω 200ευρω προκαταβολή και φεύγω ήσυχος ότι βρήκα επιτέλους επαγγελματία!!

Αναμένεται γέννα, ανταλλάσσουμε συνέχεια μηνύματα ζητώντας τις εξετάσεις υγείας, για να καταλήξουμε λίγες μέρες πριν την γέννα ότι δεν έχουν.

Έγιναν και άλλα πολλά που δεν είναι επί του παρόντος, το θέμα είναι ότι μετά από καυγάδες η προκαταβολή επιστράφηκε. Άλλωστε όπως μου είπε "δεν έχω ανάγκη κανέναν, έχω άλλα 20 άτομα σε αναμονή για γέννες μου". Τώρα πως αυτό είναι εφικτό χωρίς σκύλες, αυτό το αφήνω σε σας.

ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ Νο5:

Φίλε δεν περιμένω γέννα, αλλά όπως μου περιέγραψες όλα τα παραπάνω (γιατί του είπα την διαδρομή μου για να ξέρω αν είναι ικανός ή όχι να ανταποκριθεί σε αυτά που του ζητάω) θα σου πω 5 πράγματα για την ελληνική εκτροφή:
"Μην ακούς αυτά που λένε περί ηθικής εκτροφής και άλλες τέτοιες μαλακίες, παντού υπάρχει το κέρδος. Στην Ελλάδα κανείς δεν θέλει να κάνει εξετάσεις γιατί αν του βγει στραβό το σκυλί και δεν μπορεί να κάνει γέννα, θα χάσει την επένδυση που έχει κάνει."
-Παρατήρησα ότι δεν ανεβάζετε τα σκυλιά σας στο database του pedigree με τις φωτογραφίες τους.
- Παίζονται πολλά και με αυτό. Χρησιμοποιούνται πεντιγκρι για άλλες γέννες και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο σκυλί είναι ποιο εκτός αν ζητήσει τεστ dna. Δεν μας ζητάει κανείς και αν είναι κανένας περίεργος σαν και σένα απλά δεν παίρνει σκυλί. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΚΥΛΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ!

Και τώρα πάμε στην ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΝΟ5:

Είναι η φίλη σας και λαμπρό μέλος του φόρουμ, που είναι της ηθικής και που δίνει όλες τις εξετάσεις αλλά ΜΟΝΟ σε μένα δεν θα έδινε σκυλί από την γέννα της, γιατί είμαι ο ΜΑΛΑΚΑΣ!
Μέσα στην αναζήτηση είδα και την επερχόμενη γέννα της κυρίας.
(αναφέρομαι τώρα σε αυτήν, γιατί υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση σε αυτό το νήμα με επιθέσεις και ειρωνείες)
Μόλις είδα τους γεννήτορες, κατάλαβα γιατί όχι μόνο δεν θα μου έδινε κουτάβι αλλά δεν ήθελε καν να συζητήσει μαζί μου για αυτή την γέννα.
Κοιτάζοντας το πεντιγκρι των γεννητόρων, είδα ότι ο πατέρας προέρχεται από αιμομιξία. Από ζευγάρωμα πατέρα-κόρης.
Είναι φυσικό, όταν έχω σχολιάσει άπειρες φορές περί αιμομιξίας, να μην έχει καμιά διάθεση να μιλήσει μαζί μου για αυτή την γέννα.

Εν κατακλείδι:

Πέστε μου όλοι οι παραπάνω σε τι διαφέρουν από τους byb
Οι μεν κάνουν εμπόριο με σκυλιά "αγνώστου ταυτότητας" οι δε κάνουν εμπόριο με σκυλιά με πεντιγκρί (και αυτό αμφισβητούμενο).

Λυπάμαι πολύ για την κατάντια μας. Κανένα περαιτέρω σχόλιο.

ΥΓ
1. Σε όλους τους παραπάνω, προθυμοποιήθηκα να πληρώσω όλες τις εξετάσεις των γεννητόρων εγώ, πριν το ζευγάρωμα και όλοι αρνήθηκαν.
2. Κόστος εξετάσεων ανά γεννήτορα (που θα τις κάνουν μία φορά και όχι σε κάθε γέννα) είναι περίπου 400ευρώ.

Αν υπάρχει κάποιος εκτροφέας στην Ελλάδα που δεν ανήκει στους παραπάνω και σίγουρα δεν επικοινώνησα μαζί του, του ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για την αγορά κουταβιού σε επόμενη γέννα.
Το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα.
 
  • Wow
Reactions: saras


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Σώπα ρε @vasilis_mike !! Συμβαίνουν αυτά ; Πέφτω από τα σύννεφα. :p

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

ΥΓ.

Κάνεις ένα λάθος. Μεγάλο ποσοστό απ' τους Έλληνες "Εκτροφείς" δεν χρειάζεται να κάνουν εξετάσεις. Μπορούν οι ίδιοι να διαγνώσουν την δυσπλασία... έχουν ρε άνθρωπε την δυνατότητα να βγάζουν ακτινογραφίες τα μάτια τους...
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf