Σχετικά με αδέσποτο ζώο


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Το σκυλι το εσωσες οποτε να μην νιωθεις τυψεις και συγχαρητηρια γιαυτο που εκανες.
Τα μανουριασματα ειναι στις αναμενομενες αντιδρασεις αν ειναι ηπια μπορεις να αφησεις τα σκυλια να τα βρουν μονα τους στην ιεραρχια.
Δεν αφηνεις χωρις επιτηρηση τα 2 σκυλια μαζι,σιγουρα οχι ακομα.
Επισης οσο ομορφα και να ειναι στη βολτα και με τα 2 καλο θα ειναι μια απο τις 2 βολτες της μεραςνα βγαινουν και το καθε ενα μονο του για να μην νοιωθει συνεχεια ο παλιος οτι σε μοιραζετε και να κτισης μια σχεση με το αλλο.
Ευχομαι ολα θα πανε καλα!
Υπομονη
Elios σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου έχεις δώσει ως τώρα (και τους υπόλοιπους φυσικά για τα ενθαρρυντικά τους λόγια). Ό,τι άλλες συμβουλές... καλοδεχούμενες.

Δεν απαντώ πολύ γρήγορα γιατί και για μένα αυτό το στάδιο είναι προσαρμογής και δεν προλαβαίνω. Μου απορροφά πολύ χρόνο όλη αυτή η νέα αλλαγή..

Anyway, ένα γρήγορο update.
Γενικά συμβιώνουμε καλά. Υπάρχουν στιγμές βέβαια μέσα στην καθημερινότητα που μανουριάζουν τα σκυλιά αλλά μέχρι στιγμής όχι τίποτα σπουδαίο. Μικρογρυλίσματα οριοθέτησης του χώρου. Του στυλ "τώρα κάθομαι εγώ εδώ, φύγε".

Βασικά, το μήλο της έριδος είναι ένας καναπές που θέλουν να κάθονται και τα δύο. Μια κάθεται το ένα, μια κάθεται το άλλο. Χθες καθίσανε και τα δυο μαζί, το ένα από τη μια πλευρά και το άλλο από την άλλη κι εγώ στη μέση για παν ενδεχόμενο.
Τώρα έχει πιάσει ο ένας σκύλος τον έναν καναπέ και ο άλλος σκύλος τον άλλον και κοιμούνται.


Γενικά όσο περνάν οι μέρες αρχίζει και συνηθίζει ο σκυλάκος τον νέο τρόπο ζωής. Αυτό που τρέμει τρελά είναι το ασανσέρ. Στις βόλτες βγαίνουν και τα δύο μαζί μέχρι στιγμής για να συνηθίζει το ένα το άλλο. Βγαίνουμε 2 βόλτες κάθε μέρα (μια το πρωί και μια το βράδυ). Με τέτοια ζέστη, μεσημέρι δεν θέλω να τα βγάζω γιατί είναι και γέρικα. Και γενικά οι βόλτες μας δεν είναι πολύ μακρινές γιατί ξεθεώνονται.
Προσπαθούμε να μην αλλάξουμε πολύ τη ρουτίνα του παλιού σκύλου αλλά όσο να ναι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει αναγκαστικά.

Προς το παρόν με τον άντρα μου βγαίνουμε σε βάρδιες για να μην τα αφήσουμε ποτέ μόνα τους.
Επίσης, σκέφτηκα να πάρω κάγκελα προστασίας (όπως αυτά που βάζουν για τα μώρα) για να βάλω σε μια πόρτα που έχουμε έτσι ώστε αν χρειαστεί να λείψουμε και οι δύο να μην τα αφήσουμε στον ίδιο χώρο χωρίς επίβλεψη. Κατά κάποιο τρόπο θέλω να χωρίσω το σπίτι στη μέση και να μην πηγαίνει το ένα στο χώρο του άλλου όσο λείπουμε και έχουμε κανένα απρόοπτο. Αν και γενικά ψιλοαρντάν είναι και τα δυο σκυλιά. Το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας ξαπλώνουν. Αλλά καλού κακού και μέχρι να σιγουρευτώ ότι το ένα έχει αποδεχθεί το άλλο πρέπει να πάρω κάποια μέτρα.
Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια από τώρα.
 




Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Που να το ξερε ο παππους οτι θα φτανε ο καιρος που θα απιθωνε την κωλαρα του πανω σε καναπεδες...

Ευλογημενη να'σαι για το καλο που εκανες !
(μου θυμισα κατι γιαγιάδες που σε σταυροκοπανε σε φτυνουν κ ταυτοχρονα σου τσιμπάνε κ το μαγουλο :ROFLMAO: )
 


Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
31
Τα καλυτερα νεα που ακουσα τις τελευταιες μερες.
Τα σκυλια που τρωνε?
Καλο ειναι αυτο με το καγκελο ετσι ειχαμε χωρισει και εμεις το σπιτι.
 
  • Like
Reactions: mareco


george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Μπράβο έκανες την πιο σωστή κίνηση. Τώρα το σκυλάκι θα είναι και ασφαλές και ευτυχισμένο!!!
 
  • Like
Reactions: mareco


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Δεν ξέρω αν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμη τι δώρο έκανες στον παπού!
Κοίτα επειδή όποιο σκυλί είχα το έφτασα στα βαθιά γεράματα, κάποια στιγμή σκεφτόμουν ότι θα ερχόταν η ώρα να γηροκομήσω και αυτό το σκυλί. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάτι, αλλά από την εμπειρία μου με άλλα σκυλιά που είχα, όσο γερνούσαν, οι επισκέψεις μας στον κτηνίατρο ήταν όλο και πιο συχνές.
Υπό αυτή την έννοια κάποια στιγμή ο σκύλος όσο μεγαλώνει κι άλλο θα χρειάζεται κάποια στιγμή περισσότερες ώρες ανάπαυσης και ίσως ιατρική φροντίδα οπότε οι συνθήκες που ζούσε πριν δε θα βοηθούσαν και τόσο για ένα ζώο μεγάλης ηλικίας.
Οπότε μπορεί τώρα να του λείπουν οι περισσότερες ώρες που ήταν έξω αλλά του προσφέρονται άλλα πράγματα που δεν θα είχε αν ζούσε όπως πριν. Μπορεί να αισθάνεται ότι του πήρα τώρα το πιο πολύτιμο δώρο (το έξω) αλλά του προσφέρω άλλα "δώρα" που είναι εξίσου σημαντικά.
Καταρχήν τώρα κοιμάται κάτω από το ερκοντίσιον. :p

Τα σκυλιά έχουν κάνει "κατάληψη" τον έναν μου καναπέ και κοιμούνται μαζί δίπλα δίπλα χωρίς να είμαι εγώ πλέον ανάμεσα.
Πριν μάλωσα τον σκυλάκο να πάει στην καλαθούνα του (δεν είχα πού να καθίσω), δεν κατεβαίνει με τίποτα.
Τον κατεβάζω με το ζόρι και μετά από λίγο ξαναπηγαίνει στον καναπέ. Τον ξανακατεβάζω με το ζόρι και με αυστηρό ύφος του δείχνω την καλαθούνα του που είναι σε ένα άλλο δωμάτιο.
Τελικά πηγαίνει ο καημένος και κάθεται εκεί που του έδειξα.
Μετά, όμως, τον λυπήθηκα και του επέτρεψα να ανέβει στον καναπέ και τώρα κοιμούνται και τα δύο εκεί πάνω εκτοπίζοντας εμένα :whistle:.
Δεν ξέρω τι κόλλημα έχει φάει με τον καναπέ και θέλει να είναι συνέχεια εκεί ενώ έχει τόσα άλλα μέρη να καθίσει.
Φαντάζομαι ότι ακόμα δεν έχει μάθει όλο το σπίτι και το σαλόνι είναι το πρώτο μέρος που πήγε όταν ήρθε οπότε τον βόλεψε εκεί. Στο υπόλοιπο σπίτι δεν αισθάνεται ακόμα σιγουριά. Συν ότι εμείς καθόμαστε πιο πολύ στο σαλόνι οπότε ίσως θέλει να είναι μαζί μας.

Εγώ απλά θέλω να μάθει να κινείται και στο υπόλοιπο σπίτι και να έχει και ένα ακόμα μέρος να κάθεται ως εναλλακτική γιατί θέλω να ξέρει ότι έχει και το δικό του χώρο ξεχωριστά από τους υπόλοιπους. Στο δωμάτιο που έχω το γραφείο μου (συνεπώς είναι ένας χώρος που κάθομαι κι εγώ εκεί έτσι κι αλλιώς) του έχω βάλει και το σπιτάκι του και την καλαθούνα του, έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι κτλ αλλά αυτός επιμένει να κάθεται στον καναπέ του σαλονιού.

Δε με χαλάει αυτό αλλά ειδικά τώρα που είναι νωρίς και δεν μπορώ να αφήνω τα σκυλιά τελείως μόνα τους θέλω να μάθουν το "εσύ πας εκεί κι εσύ πας εκεί" χωρίς γκρίνιες για λόγους ασφαλείας.

Τέσπα αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλω να αισθάνεται εξοικειωμένος και με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού και να μην φοβάται να κυκλοφορήσει. Είναι απίστευτα φοβητσιάρης. Απίστευτα όμως.

Στον άλλο μου το σκύλο δεν μπορώ να του επιβάλλω νέες συνήθειες όταν 15 χρόνια έχει μάθει να ζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Θα μπορούσα να στείλω τον άλλον μου το σκύλο μέσα αλλά δε θέλω να αισθάνεται ότι τον "ρίχνω" επειδή ήρθε ο καινούριος σκύλος.

Και από την άλλη δε θέλω να στρεσσάρω και να στεναχωρώ και τον καινούριο σκύλο δίνοντάς του συνέχεια εντολές γιατί ήδη του φαίνονται καινούρια όλα.
Αστον έτσι τώρα. Ίσως είναι και καλύτερα να κοιμάται μαζί με τον άλλον σκύλο για να συνηθίζονται περισσότερο. Απλά εγώ ήθελα τουλάχιστον το βράδυ να κοιμάται στο χώρο του, μη γίνει καμιά στραβή την ώρα που κοιμόμαστε και μαλώσουν έτσι όπως κοιμούνται δίπλα δίπλα.

Μπάνιο ακόμα δεν τον έχω κάνει γιατί θέλω να τον αφήσω να καλμάρει λίγο και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Έτσι και τον βάλω τώρα μέσα σε μπανιέρα και αρχίζω και τον τρίβω κτλ θα είναι μια τραυματική εμπειρία για αυτόν. Ένα ένα. Δεν έχει κάνει ποτέ μπάνιο στη ζωή του.
Και ερχόμαστε στο θέμα τρίχα. Πολλή τρίχα. Συνηθισμένα βέβαια τα βουνά από τα χιόνια :p.
Το θέμα είναι ότι τα άλλα σκυλιά που είχα πάντα τα κούρευα. Αυτό είναι κοντότριχο όμως και δεν του ταιριάζει με τίποτα να το κουρέψεις. Οπότε ψάχνω εναλλακτικές λύσεις. Θέλω να πάω να ρωτήσω καταρχήν σε κομμωτήριο σκύλων αν μπορεί να κουρευτεί ο συγκεκριμένος σκύλος. Αν μου πει οκ θα τον κουρέψω. Αν μου πει ότι δεν κουρεύεται, τουλάχιστον θέλω να μου προτείνει κάποια προϊόντα να περιποιηθώ έστω το τρίχωμά του και για να μην πέφτει τόσο και για να γίνει πιο γυαλιστερό, πιο περιποιημένο κτλ. Αν και είδα κάποια πράγματα μόνη μου στο ίντερνετ.
Σε πρώτη φάση σκέφτηκα να πάρω αυτό το furminator μπας και γλιτώσω τίποτα από τρίχες.


Στον κτηνίατρο (άλλη τραυματική εμπειρία) πήγαμε έκανε τα εμβόλιά του κτλ να είμαστε καλυμμένοι από θέμα υγείας. Πρέπει να χάσει τουλάχιστον 8 κιλά. Τώρα είναι 33. Πρέπει να φτάσει στα 25 περίπου.
Είναι πολύ φαγανός κι εκεί που έμενε όλοι τον είχαν μετατρέψει σε "σκουπιδοτενεκέ". Ό,τι αποφάγια είχαν στον σκύλο τα έδιναν. Ήταν και στειρωμένος ...ήρθε κι έγινε ντουλάπα.

Πρέπει να του κόψω και το φαί (ακόμα μια τραυματική εμπειρία για αυτόν )
Μπελά στο κεφάλι του έβαλε μαζί μου :cautious:

Σόρι για το μεγάλο update (too much information I Know...) απλά τώρα βρήκα ευκαιρία που κοιμούνται όλοι να περιγράψω αναλυτικότερα τα πράγματα και να πω για κάποια πράγματα που με απασχολούν σε αυτή τη φάση.
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Τα καλυτερα νεα που ακουσα τις τελευταιες μερες.
Τα σκυλια που τρωνε?
Καλο ειναι αυτο με το καγκελο ετσι ειχαμε χωρισει και εμεις το σπιτι.
Τα σκυλιά τρώνε παντού.... :p
Πλάκα κάνω. Βασικά όχι τελείως πλάκα. Ο παλιός ο σκύλος έχει σταθερή θέση που έχει το πιατάκι του με την ξηρά τροφή μέσα (μπας και φιλοτιμηθεί και φάει). Δεν τρώει με τίποτα κροκέτες οπότε περιμένει μπας και του δώσουμε τίποτε άλλο. Είναι ικανός να μην φάει για μέρες μέχρι να του δώσουμε κάτι άλλο να φάει. Τελικά πέφτουμε στην παγίδα του και του δίνουμε άλλα πράγματα που του αρέσουν. Βλακεία μας το ξέρω αλλά τον λυπόμαστε. Γενικά είναι πολύ δύσκολος στο φαί. Μας έχει βγάλει την πίστη.

Ο καινούριος σκύλος δεν πλησιάζει το πιάτο του άλλου. Όπως είπα και πριν δεν πολυκυκλοφορεί μέσα στο σπίτι οπότε δεν έχει αντιληφθεί πού βρίσκεται το πιάτο του άλλου σκύλου. Όχι ότι αν το αντιλαμβανόταν θα πήγαινε να το έτρωγε γιατί ούτε αυτουνού του αρέσουν οι κροκέτες ιδιαίτερα.

Στον καινούριο σκύλο δεν έχουμε ορίσει ακόμα σημείο φαγητού. Προς το παρόν το πηγαίνουμε εκεί που κάθεται δλδ στο σαλόνι. Περιμένουμε να το φάει και το μαζεύουμε πάλι. Αυτό συμβαίνει γιατί άμα το βάλουμε σε άλλο δωμάτιο που ο σκύλος δεν πηγαίνει καθόλου .... είναι ικανός να πεθάνει από την πείνα. Είναι ακόμα αρκετά διστακτικός με το σπίτι γιατί δεν γνωρίζει τους χώρους. Τώρα έμαθε το σαλόνι και κάθεται συνέχεια εκεί.
Επίσης, του μαζεύουμε το φαί αφού αντιληφθούμε ότι δε θέλει να φάει άλλο γιατί είναι αρκετά κτητικός με το φαί (ακόμα και αν δεν του αρέσει) γιατί έτσι και το αφήσουμε να υπάρχει εκεί το πιάτο του και περάσει κανένα άλλο ζωντανό θα μανουριάσει μην του φάει κανένας άλλος το φαι και θα χουμε δράματα.
 


Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
31
Τα σκυλιά τρώνε παντού.... :p
Πλάκα κάνω. Βασικά όχι τελείως πλάκα. Ο παλιός ο σκύλος έχει σταθερή θέση που έχει το πιατάκι του με την ξηρά τροφή μέσα (μπας και φιλοτιμηθεί και φάει). Δεν τρώει με τίποτα κροκέτες οπότε περιμένει μπας και του δώσουμε τίποτε άλλο. Είναι ικανός να μην φάει για μέρες μέχρι να του δώσουμε κάτι άλλο να φάει. Τελικά πέφτουμε στην παγίδα του και του δίνουμε άλλα πράγματα που του αρέσουν. Βλακεία μας το ξέρω αλλά τον λυπόμαστε. Γενικά είναι πολύ δύσκολος στο φαί. Μας έχει βγάλει την πίστη.

Ο καινούριος σκύλος δεν πλησιάζει το πιάτο του άλλου. Όπως είπα και πριν δεν πολυκυκλοφορεί μέσα στο σπίτι οπότε δεν έχει αντιληφθεί πού βρίσκεται το πιάτο του άλλου σκύλου. Όχι ότι αν το αντιλαμβανόταν θα πήγαινε να το έτρωγε γιατί ούτε αυτουνού του αρέσουν οι κροκέτες ιδιαίτερα.

Στον καινούριο σκύλο δεν έχουμε ορίσει ακόμα σημείο φαγητού. Προς το παρόν το πηγαίνουμε εκεί που κάθεται δλδ στο σαλόνι. Περιμένουμε να το φάει και το μαζεύουμε πάλι. Αυτό συμβαίνει γιατί άμα το βάλουμε σε άλλο δωμάτιο που ο σκύλος δεν πηγαίνει καθόλου .... είναι ικανός να πεθάνει από την πείνα. Είναι ακόμα αρκετά διστακτικός με το σπίτι γιατί δεν γνωρίζει τους χώρους. Τώρα έμαθε το σαλόνι και κάθεται συνέχεια εκεί.
Επίσης, του μαζεύουμε το φαί αφού αντιληφθούμε ότι δε θέλει να φάει άλλο γιατί είναι αρκετά κτητικός με το φαί (ακόμα και αν δεν του αρέσει) γιατί έτσι και το αφήσουμε να υπάρχει εκεί το πιάτο του και περάσει κανένα άλλο ζωντανό θα μανουριάσει μην του φάει κανένας άλλος το φαι και θα χουμε δράματα.
Μια καλη ιδεα για να μαθει τους χωρους και να τους συνδιασει με θετικα πρσγμστα ειναι να του δινετε λιχουδιες σε διαφορετικα δωματια.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.643
7.753
Θα σου έλεγα με τίποτα να μην τον κουρέψεις. Θα είναι τρομαχτική εμπειρία, άσε όλα τα άλλα.
Χτένισμα καλό κάθε μέρα για το furminator ξέρω μόνο ότι θέλει προσοχή γιατί έχουν πάθει ζημιά σκύλοι από κακή χρήση αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Το furminator ειναι ενα καλο προιον το οποιο ομως θελει κ αυτο το μετρο του κ σιγουρα δε σωνεσαι.
Πριν κανα μηνα που ξεσκιστηκε να μαδαει (νομιζα οτι θα μεινει καραφλη στο τελος) την χτένιζα μια φορα στις 3 μερες κ εβγαζα 2 Ηρες ακόμη.
Τωρα που επιτέλους τέλειωσε μια φορα την εβδομαδα κ αν...
Εχει γινει συζήτηση και γιαυτο

Στην περιπτωση σου θα πηγαινα να τον δει ενας επαγγελματιας,απλα να τον δει,κ να σου δωσει καποιες συμβουλές που μετεπειτα θα ακολουθησεις στην ασφαλεια κ στην βολή του σπιτιου σας
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Μια καλη ιδεα για να μαθει τους χωρους και να τους συνδιασει με θετικα πρσγμστα ειναι να του δινετε λιχουδιες σε διαφορετικα δωματια.
Ακόμα αισθάνεται λίγο μαγκωμένος και κάθετι το νομίζει ως "δόλωμα" και οπότε δεν τσιμπάει. Είναι πολύ επιφυλακτικός.

Πάντα ήταν έτσι. Κι εκεί που έμενε παλιά, όταν ήθελα να τον βάλω μέσα στο σπίτι (πχ όταν χιόνιζε για να μην ξεπαγιάσει έξω) του έλεγα να μπει μέσα στο σπίτι και δεν έμπαινε. Φοβόταν και μουλάρωνε. Του έδειχνα λιχουδιές αλλά δεν ξεγελιόταν. Όταν τελικά κατάφερνα να τον βάλω μέσα στο σπίτι με σπρώξιμο, κοκκάλωνε και καθόταν σε ένα σημείο χωρίς να κουνιέται.
Έχει πολλές φοβίες και νομίζει ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει όταν κάνεις κάτι που δεν έχει συνηθίσει.
Γενικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεκλειδωθεί λίγο.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Θα σου έλεγα με τίποτα να μην τον κουρέψεις. Θα είναι τρομαχτική εμπειρία, άσε όλα τα άλλα.
Χτένισμα καλό κάθε μέρα για το furminator ξέρω μόνο ότι θέλει προσοχή γιατί έχουν πάθει ζημιά σκύλοι από κακή χρήση αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Το furminator ειναι ενα καλο προιον το οποιο ομως θελει κ αυτο το μετρο του κ σιγουρα δε σωνεσαι.
Πριν κανα μηνα που ξεσκιστηκε να μαδαει (νομιζα οτι θα μεινει καραφλη στο τελος) την χτένιζα μια φορα στις 3 μερες κ εβγαζα 2 Ηρες ακόμη.
Τωρα που επιτέλους τέλειωσε μια φορα την εβδομαδα κ αν...
Εχει γινει συζήτηση και γιαυτο

Στην περιπτωση σου θα πηγαινα να τον δει ενας επαγγελματιας,απλα να τον δει,κ να σου δωσει καποιες συμβουλές που μετεπειτα θα ακολουθησεις στην ασφαλεια κ στην βολή του σπιτιου σας
Δεν πρόκειται να του κάνω κάτι που δεν πρέπει. Να περιορίσω λίγο την τρίχα θέλω. Να την εξαφανίσω τελείως το ξέρω ότι δε γίνεται.
Το furminator δεν το χω δοκιμάσει ποτέ. Πάντως ακόμα και να το πάρω δεν έχω σκοπό να γδάρω το σκύλο. Όσο χρειάζεται.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Αν είναι κοντότριχος όπως λες, εγώ ψηφίζω Zoom Groom της Kong, εμείς σωθήκαμε και βγάλαμε την περίοδο τριχόπτωσης αναίμακτα
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Αν είναι κοντότριχος όπως λες, εγώ ψηφίζω Zoom Groom της Kong, εμείς σωθήκαμε και βγάλαμε την περίοδο τριχόπτωσης αναίμακτα
Αυτό το πράγμα κάνει δουλειά;
http://www.zooplus.gr/shop/skyloi/peripoiisi_skylou/xtena_vourtses/vourtses/485658
Είσαι σίγουρη;

Δε μου φαίνεται και τόσο δραστικό.
Μήπως είναι μόνο για μασάζ; Γιατί έχει πολύ χοντρές άκρες.
Πώς διαπερνάει το τρίχωμα;
 


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Ψηφίζω και γω zoom groom. Βγάζει πολύ πράγμα! Κάνει και για πιο μακριά τριχώματα, εμένα η δικια μου είναι κατι ενδιάμεσο, ουτε μακρύ ουτε κοντό. Το μόνο μειονέκτημα για μένα, είναι οτι δεν μαζεύει κάπως τις τρίχες πάνω της. Δηλαδή αιωρούνται παντού, σκορπίζουν στο πάτωμα κλπ.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Αυτό το πράγμα κάνει δουλειά;
http://www.zooplus.gr/shop/skyloi/peripoiisi_skylou/xtena_vourtses/vourtses/485658
Είσαι σίγουρη;

Δε μου φαίνεται και τόσο δραστικό.
Μήπως είναι μόνο για μασάζ; Γιατί έχει πολύ χοντρές άκρες.
Πώς διαπερνάει το τρίχωμα;
Είμαι ναι, βγάζει πολλή τρίχα.
Σε πιο μακριά δεν ξέρω, στο γερμανικό που έχουμε δεν έκανε φοβερή δουλειά αλλά ούτως ή άλλως χρησιμοποιούμε άλλη πάνω του, ως και σε τρίχα ροτβάιλερ πιάνει σίγουρα.
Και στις γάτες βέβαια, εκεί να δεις!
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Επιβεβαιώνω κι εγώ!Τη χρησιμοποιώ και στις δύο και βγάζει πολυυυ πράμα (η μια κοντότριχη τρίχα-σφήνα,η δεύτερη μεσαίου μήκους τρίχα και διπλό μανδύα,βοηθάει πολύ με το υποτρίχωμα)έπειτα με άλλη μια λαστιχένια που μοιάζει με το γάντι με πιο κοντά δοντάκια και μετά πέρασμα απαλά με την κλασσική συρμάτινη να μαζέψει ότι ίπταται.Μπορώ να πω οτι στο τέλος γύρω είναι σαν να χει περάσει κοπάδι με πρόβατα...Από χαλί-υφάσματα-ρούχα-ντιβάνια-καναπέδες τις μαζεύω με τα γάντια καθαριότητας λίγο βρεγμένα... :)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μπορεί το θέμα της απώλειας τρίχας να είναι και θέμα διατροφής. Δεν ξέρω τι ξηρά του δίνατε όσο διάστημα ήταν έξω. Τώρα κοντότριχο, ηλικιωμένο σκυλί και να το κουρέψεις....κρίμα είναι. Βούρτσιζε συνέχεια....μη σου πω ότι θεωρητικά αυτό, αν λειτουργεί και σαν μασάζ θα του αρέσει.Το αυγό κάνει καλό στη τρίχα......
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Πήγα σήμερα σε ένα πετ σοπ να ρωτήσω για αυτό το zoom groom αλλά δεν το είχαν.
Εν τω μεταξύ δε θυμόμουν και το όνομά του ακριβώς και άρχισα να λέω κάτι σε king kong...:ROFLMAO:
anyway δεν το είχαν.
Είδα εκεί κάτι άλλες βούρτσες, κάποιες ήταν σε στυλ furminator αλλά είπα να δοκιμάσω πρώτα αυτό που είπατε άμα το βρω κάπου.
Τελικά πήρα ένα σαμπουάν για στεγνό καθάρισμα που δε θέλει ξέγβαλμα κι έτσι σήμερα ο σκύλος έκανε το πρώτο του μπάνιο. Ας το πούμε μπάνιο.
Το βούρτσισα κιόλας με κάτι άλλες βούρτσες και γάντια που είχα εγώ και έβγαλα αρκετή τρίχα.
Το βούρτσισμα γενικά του αρέσει πάρα πολύ γιατί τον ηρεμεί και κατάλαβα ότι το θεωρεί ευχάριστη διαδικασία.

Το ασανσέρ ο σκύλος άρχισε να το συνηθίζει κατά πολύ. Του ανοίγω την πόρτα και μπαίνει πλέον κατευθείαν μέσα χωρίς να κοκκαλώνει. Έχει καταλάβει πλέον τι ρόλο βαράει το ασανσέρ. Παρατήρησα ότι αυτό που τον φόβιζε πιο πολύ ήταν το απότομο σταμάτημα του ασανσέρ αλλά τόσες φορές που μπήκε άρχισε να το συνηθίζει. Μπαινοβγαίνει πιο άνετα πλέον.

Συνέχεια κάθεται στον καναπέ. Μέχρι και το φαί και το νερό εκεί του το πηγαίναμε γιατί δε σηκωνόταν καθόλου.Σήμερα όμως σηκώθηκε τρεις φορές μόνος του και πήγε ως το μπαλκόνι να πιει νερό και ξαναγύρισε στον καναπέ. Εκεί του αρέσει, εκεί αισθάνεται ασφάλεια, εκεί τον βολεύει. Τον αφήνω να πάρει το χρόνο του. Δεν τον πιέζω. Κάθε μέρα κάνουμε baby steps με κάτι.
Αύριο κλείνουμε μια βδομάδα και έχω την αίσθηση ότι ο σκύλος άρχισε να το παίρνει απόφαση ότι αυτή θα είναι η νέα του ζωή.

Οι σχέσεις μεταξύ των δυο σκύλων, θα τολμήσω να πω χωρίς να θέλω να το γκαντεμιάσω γιατί είναι ακόμα νωρίς, είναι λες και μέναν χρόνια μαζί. Η δικιά μου μπορεί να πετάξει κανένα γρύλισμα όποτε θυμηθεί... έτσι τιμής ένεκεν. Γενικά δε δίνουν σημασία το ένα σκυλί στο άλλο. Η ένταση που υπήρχε αρχικά μεταξύ τους τείνει να εξαλειφθεί. Κάθονται μαζί στον καναπέ κτλ χωρίς να είναι στην τσίτα. Αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς να πω το οτιδήποτε.
Ακόμα με βάρδιες είμαστε με τον άντρα μου καλού κακού. Τι να κάνουμε λέτε; Να τολμήσουμε να τα αφήσουμε μόνα τους;
Πάντως στο σαλόνι μόνα τους είναι αρκετές ώρες της ημέρας. Δεν είμαστε συνέχεια από πάνω τους. Δεν κάνουν τίποτα. Κοιμούνται.

Ο καινούριος σκυλάκος γενικά είναι πολύ ήσυχος και με πολύ καλό χαρακτήρα. Ούτε γαυγίζει, ούτε έχει επιθετικές τάσεις με γάτες, σκύλους, είναι υπάκουος, πολύ υποτακτικός (οκ εντάξει αυτό δεν είναι κάτι καλό αλλά σε αυτή τη φάση με βολεύει για να γίνει η συμβίωση πιο ομαλή). κτλ. Είναι το "αγριόσκυλο" που ήθελε να διώξει ο άλλος. Έτσι είναι τα αγριόσκυλα;

Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι το θέμα γαύγισμα. Λέτε άμα αρχίσει να ξεθαρρεύει να αρχίσει να γαυγίζει όπως έκανε στην παλιά του γειτονιά; Όχι ότι γαύγιζε σαν υστερικό, μόνο όταν είχε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα. Απλά τώρα επειδή είναι ακόμα μαγκωμένος, είναι και η ζέστη είναι αρκετά υποτονικός και δεν έχω ακούσει τη φωνή του ακόμα. Ελπίζω να μην αλλάξει αυτό και αρχίσει και ουρλιάζει όταν λείπουμε πχ.
Αν και δεν νομίζω... γιατί ειδικά το βράδυ του είχα μάθει στην παλιά γειτονιά που έμενε να πηγαίνει στο σπιτάκι του και να κοιμάται. Γενικά, έχει μάθει ότι βράδυ=ύπνος. Επίσης, μέσα στο διαμέρισμα δεν έχει τα ίδια ερεθίσματα που είχε όταν ήταν έξω. Οπότε δε νομίζω να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα δεδομένου και της ηλικίας του που έχει αρχίσει να βαραίνει αρκετά. Απλά ξέρετε πώς είναι στα διαμερίσματα. Και με το παραμικρό γαύγισμα κάποιοι ηλίθιοι ενοχλούνται. Εκεί ήταν εξοχή και δεν ενοχλούσε.
Το άλλο μου σκυλί γενικά είναι μούγκα στη στρούγκα. Σπανίως ακούμε τη φωνή του.
Τέσπα, μαλακίες δικές μου. Πρέπει να βρω με κάτι να αγχωθώ.


Σχετικά με τις βόλτες. Τώρα τελευταία άρχισε να μου κάνει κάτι κουλά. Μέχρι πρότινος τα βγάζαμε μαζί. Τις 2-3 τελευταίες φορές τα βγάλαμε χώρια. Όταν τον βγάζω μόνο του τον πιάνει μια τρελή ανησυχία και θέλει να γυρίσει σπίτι.
Τώρα το βράδυ που βγήκαμε πάλι όλοι μαζί ήταν πιο ήρεμος και φαινόταν πιο χαρούμενος. Κοιτούσε συνέχεια αν έλειπε κάποιος από το "κοπάδι" και μόλις έπαιρνε παρουσίες περπατούσε πάλι ήρεμος.
Δεν ξέρω ίσως και να είναι ιδέα μου. Αν και δεν νομίζω....
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Μπορεί το θέμα της απώλειας τρίχας να είναι και θέμα διατροφής. Δεν ξέρω τι ξηρά του δίνατε όσο διάστημα ήταν έξω. Τώρα κοντότριχο, ηλικιωμένο σκυλί και να το κουρέψεις....κρίμα είναι. Βούρτσιζε συνέχεια....μη σου πω ότι θεωρητικά αυτό, αν λειτουργεί και σαν μασάζ θα του αρέσει.Το αυγό κάνει καλό στη τρίχα......
Όχι δεν θα το κουρέψω για όλους αυτούς τους λόγους που είπες κι εσύ.
Πάνω στην απελπισία μου το είπα πιο πολύ.
Πρώτη φορά έχω κοντότριχο σκύλο. Όλα τα άλλα σκυλιά που είχα ήταν μακρύτριχα και τα κούρευα (το καλοκαίρι κυρίως) ή όταν μαδούσαν πολύ.
Αυτός όμως είναι άλλη φάση.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki